Οι Ουκρανοί γελοιοποιούνται… για την αντεπίθεση

– Αμερικανοί και Ιταλοί: Ουκρανία και Zelensky έχουν τελειώσει, οι ΗΠΑ ηττώνται

McGregor: Αδίστακτος ο Zelensky θα τον σκοτώσουν οι στρατιωτικοί
Ενώ τα χτυπήματα ακριβείας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων είναι καταστροφικά για τον Ουκρανικό στρατό… η Ουκρανία επιχειρεί να χτυπήσει αμάχους στην πόλη Belgorod…
Οι Ουκρανοί δίνουν συνεντεύξεις για την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση… και ενώ ο Zelensky υποστηρίζει ότι οι 9… αρχικά ήταν 11… οι ταξιαρχίες για επίθεση… οι σύμβουλοι του Zelensky αναφέρουν ότι η Ουκρανία θέλει ακόμη χρόνο γιατί δεν διαθέτει όλα τα οπλικά συστήματα που απαιτούνται για την αντεπίθεση…
Εν τω μεταξύ Αμερικανοί και Ιταλοί ειδικοί αναφέρουν ότι η Ουκρανία θα τελειώσει στρατιωτικά και οικονομικά και μαζί και ο Zelensky…
Ο πάντα καυστικός Douglas McGregor πρώην σύμβουλος του αμερικανικού Πενταγώνου ανέφερε ότι ο Ουκρανικός στρατός τώρα κατάλαβε τι εστί… Zelensky… οι στρατιώτες σκοτώνονται κατά χιλιάδες αλλά οι απώλειες ανθρώπων είναι αδιάφορο για τον Zelensky….τον οποίο στο τέλος θα σκοτώσουν οι στρατιωτικοί.
Ενώ τω μεταξύ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι εάν οι αμερικανοί δουν ότι χάνουν στην Ουκρανία… δεν αποκλείεται στο τέλος να στείλουν στρατό…. μια εξέλιξη που θα προκαλέσει χάος αφού η απάντηση της Ρωσίας… θα είναι ο τελικός αφανισμός της Ουκρανίας…

Η Ουκρανία φλέγεται από βομβαρδισμούς… οι Ουκρανοί χτυπούν αμάχους στο Belgorod

Ενώ τα πεδία μάχης στις περιοχές Donbass, Kherson και Zaporizhia φλέγονται από βαριές μάχες θέσης αλλά δεν παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές, οι εμπόλεμες πλευρές δίνουν μάχες με drone.
Τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία δεν σταματούν, ενώ η Ουκρανία συνεχίζει τις προσπάθειες να επιτύχει στόχους σε ρωσικό έδαφος.
Ο μήνας Μάιος ήταν ο χειρότερος για τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο.
Το Κίεβο στοχοποιήθηκε περισσότερες από 20 φορές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, η ένταση των ρωσικών χτυπημάτων ήταν μεγάλη και θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο.

Την 1η Ιουνίου, στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Desnyansky, Dneprovsky και Darnitsky της πρωτεύουσας δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα.
Το βράδυ της 2ας Ιουνίου ρωσικοί πύραυλοι και UAV καμικάζι στόχευσαν ξανά το Κίεβο.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αρκετούς στόχους.
Ως συνήθως, οι αρχές του Κιέβου δεν αποκαλύπτουν τις απώλειές τους.
Ωστόσο, πλάνα επιβεβαίωσαν ότι ένα άλλο σύστημα αεράμυνας καταστράφηκε.
Κάμερες που ήταν εγκατεστημένες σε όλη την πόλη κατέγραψαν αποτυχημένες προσπάθειες ενός ξένου συστήματος αεράμυνας, είτε γερμανικού IRIS-T είτε αμερικανικής κατασκευής Patriot, να καταρρίψει τους στόχους.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η περιοχή της ανάπτυξής αυτών των συστημάτων χτυπήθηκαν από ρωσικό πύραυλο.
Τα συστήματα αεράμυνας υπέστησαν ζημιές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, την 1η Ιουνίου, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική βιομηχανική εγκατάσταση στο Kharkiv, όπου ο ουκρανικός στρατός φέρεται να πραγματοποιεί επισκευές σε οπλικά συστήματα.

Το χτύπημα ακριβείας ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις προσπάθειες του Ουκρανικού στρατού να διασχίσει τα ρωσικά σύνορα και να επιτεθεί σε οικισμούς πολιτών στην περιοχή Belgorod.
Δύο ουκρανικές επιθέσεις αποτράπηκαν.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά συμμετείχαν έως και 135 Ουκρανοί στρατιώτες.
Ως αποτέλεσμα των αποτυχημένων επιχειρήσεων, περισσότεροι από 50 από αυτούς σκοτώθηκαν στα σύνορα της Ουκρανίας, καθώς και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ένα σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad και ένα φορτηγό pickup.
Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφοδρά τους οικισμούς της περιοχής του Belgorod.
Τουλάχιστον 14 άμαχοι τραυματίστηκαν.
Ενώ οι χερσαίες επιχειρήσεις των Ουκρανών απέτυχαν, το Ουκρανικό καθεστώς στόχευσε ρωσικό έδαφος με drones.

Την 1η Ιουνίου, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε έξι ουκρανικά UAV στην περιοχή Kaluga.
Το βράδυ της 2ας Ιουνίου, μια έκρηξη σημειώθηκε στην ίδια περιοχή αφού ένα «άγνωστο αντικείμενο», το οποίο πιθανότατα ήταν άλλο UAV, έπεσε σε δασική περιοχή.
Επίσης δύο άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας σε ρωσική περιοχή.
Ενώ οκτώ ακόμη UAV αναχαιτίστηκαν πάνω από την πόλη Kursk από το ρωσικό σύστημα Pantsir-S1.
Στις 4 Ιουνίου 9 UAV εξουδετερώθηκαν πάνω από την Κριμαία.
Κανένα από τα UAV δεν έφτασε στους στόχους του και όλες οι επιθέσεις δεν οδήγησαν σε ουσιώδεις ζημιές στο ρωσικό έδαφος.

Ρωσική περιοχή Belgorod: Νέο πεδίο μάχης του ουκρανικού πολέμου

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να τρομοκρατεί τον άμαχο πληθυσμό στη Ρωσία.
Οι εντατικοί βομβαρδισμοί μικρών χωριών δεν σταματούν και ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων αυξάνεται.
Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτοξεύουν UAV στο ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών μεγάλων πόλεων.
Το βράδυ της 3ης Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) στόχευσαν την πόλη του Belgorod και τα περίχωρά της με πολλά UAV.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν πολλούς στόχους πάνω από την πόλη και κοντά στο χωριό Razumnoye.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλοι οι στόχοι αναχαιτίστηκαν.
Ο αριθμός τους δεν έχει ακόμη επίσημα αποκαλυφθεί. Οποιαδήποτε ζημιά στο έδαφος δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εκρήξεις σε εγκαταστάσεις της πόλης, ενώ ορισμένα συντρίμμια έχουν βρεθεί στους δρόμους.

Ουσιαστικά συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να χτυπήσουν το Belgorod.
Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιτύχει κανένα αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή, τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να πυροβολούν αδιάκριτα σε μικρά παραμεθόρια χωριά σε διάφορες ρωσικές περιοχές.

Η κλιμάκωση των Ουκρανών μέρος της αντεπίθεσης…

Η κλιμάκωση στα ρωσικά σύνορα εκτιμάται σε μεγάλο βαθμό ως η αρχή της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης του Ουκρανικού στρατού, ο οποίος έχει αναπτύξει σημαντικό αριθμό στρατευμάτων στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει κυρίως το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών, καθώς και τα διαβόητα ουκρανικά ναζιστικά τάγματα. Στόχος τους είναι να αποσπάσουν την προσοχή του ρωσικού στρατού και να επεκτείνουν το μέτωπο σε ρωσικό έδαφος.
Οι Ουκρανοί μέχρι στιγμής έχουν μόνο απώλειες, χωρίς να σημειώνουν στρατιωτικές επιτυχίες.
Οι επιθέσεις σε ρωσικές συνοριακές περιοχές δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στρατηγικές νίκες…
Ο ουκρανικός βομβαρδισμός στη Ρωσία δεν επηρεάζει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή στο Donbass όπου κυριαρχεί ο ρωσικός στρατός.
Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις για την ανάκτηση των χαμένων περιοχών, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε μικρά ρωσικά συνοριακά χωριά είναι απλώς άλλη μια προσπάθεια του καθεστώτος της Ουκρανίας να κρύψει τις ήττες του.

Η Ουκρανία δεν έχει αρκετά όπλα για να αντεπιτεθεί…

Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη αρκετά όπλα για επιτυχημένη επίθεση, υποστηρίζει ο σύμβουλος του Zelensky.
Ο Igor Zhovkva αναγνώρισε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει επίσης συστήματα αεράμυνας και κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν ασκούν αρκετή οικονομική πίεση στη Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να αποκομίζει σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις ενέργειας
Η Ουκρανία δεν έχει ακόμα τα όπλα για να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε στους Sunday Times ο Igor Zhovkva, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Zelensky και επικεφαλής σύμβουλός του για τις εξωτερικές υποθέσεις .
«Δεν είμαι στρατιωτικός.
Εργάζομαι στο διπλωματικό μέτωπο και το καθήκον μου είναι περισσότερα όπλα, περισσότερη υποστήριξη, περισσότερα πυρομαχικά»
«Αλλά αν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη αντεπίθεση, χρειάζεστε τα πάντα στη διάθεσή σας, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού, τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης, οπότε μάλλον δεν έχουμε αρκετά όπλα».
Ο Zhovkva αναγνώρισε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει επίσης συστήματα αεράμυνας και κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι δεν ασκούν αρκετή οικονομική πίεση στη Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να αποκομίζει σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις ενέργειας.

Άλλα… υποστηρίζει ο Zelensky στην Wall Street Journal…

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια αντεπίθεση που θα μπορούσε να ακολουθήσει διάφορα σενάρια.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στις 3 Ιουνίου στη Wall Street Journal ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια αντεπίθεση.
Ο Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία «θα ήθελε να έχει ορισμένα πράγματα, αλλά… δεν μπορεί να περιμένει μήνες» για να ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις.
Η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε στις 3 Ιουνίου ότι «τα στρατιωτικά σχέδια αγαπούν τη σιωπή» και ότι θα «συζητήσει κάτι άλλο» στο μεταξύ, αναγνωρίζοντας πιθανώς ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα σχετικά με τις επιχειρήσεις που ετοιμάζουν οι Ουκρανοί.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ihor Klymenko δήλωσε στις 3 Ιουνίου ότι η Ουκρανία έχει σχηματίσει και τις 9 ταξιαρχίες της «Επιθετικής Φρουράς» και ότι αυτοί οι σχηματισμοί είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος σε εχθροπραξίες με εντολή του Zelensky και του Ουκρανού Αρχηγού Στρατηγού Valeriy Zaluzhnyi.

McGregor: Αδίστακτος ο Zelensky θα τον σκοτώσουν οι στρατιωτικοί

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δεν εκτιμά τις ζωές του ουκρανικού στρατού, τους οποίους είναι έτοιμος να ρίξει στη σφαγή κατά χιλιάδες, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.
Άρχισαν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους δεν άξιζε τίποτα, τους έστειλαν να πεθάνουν μάταια και οι άνθρωποι που κάθονταν στο Κίεβο είναι διεφθαρμένοι εγκληματίες» ανέφερε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκέφτονται να σκοτώσουν τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky, ο οποίος θυσιάζει αλόγιστα τους συμπατριώτες του.

S. Ritter (πρώην CIA): Οι ρωσικοί δορυφόροι θα αφανίσουν τους Ουκρανούς

Ο Ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί να κρυφτεί από τους ρωσικούς δορυφόρους, ανέφερε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ S. Ritter.
Οι δορυφόροι υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιεί η Ρωσία στο διάστημα παρακολουθούν τις κινήσεις και τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Αυτοί οι δορυφόροι παρακολούθησης έχουν κάμερες με ακρίβεια ενός μέτρου.
Τα σύννεφα ή οι βροχές δεν αλλοιώνουν την απόδοση των δορυφόρων.
Δεν μπορείτε να κρύψετε τίποτα από αυτούς τους δορυφόρους» ανέφερε ο Ritter.
Κατά τη γνώμη του, ένας τέτοιος προηγμένος εξοπλισμός θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός θα παρακολουθεί προσεκτικά τι συμβαίνει στις αεροπορικές βάσεις και τις αποθήκες πυρομαχικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και μετά θα αυξήσει τις πυραυλικές επιθέσεις τους προκειμένου να νικήσει τελικά το καθεστώς της Ουκρανίας, τόνισε ο Ritter.
Κατά το πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών «ο πόλεμος θα καταστεί μη βιώσιμος για τον Ουκρανό στρατό κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου».

Palermo (Ιταλός Οικονομολόγος): Η Ουκρανία οδηγείται στην καταστροφή

Η Ουκρανία θα καταστραφεί από τις υποχρεώσεις του χρέους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο οικονομολόγος T. Palermo σε συνέντευξή του στην ιταλική έκδοση l’Antidiplomatico.
Ένα χρόνο μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οικονομική και στρατιωτική κατάσταση στη χώρα είναι απελπιστική.
Η Ουκρανία δεν έχει μέλλον… αναφέρει το άρθρο.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως εργαλείο για να πολεμήσουν τη Ρωσία και να διακόψουν τους δεσμούς της με την ΕΕ, κάτι που απλώς αποδυναμώνει την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά.
Αυτή η δυτική «διάσωση» θα είναι καταστροφή για την Ουκρανία, καθώς η χώρα διατηρείται στη ζωή με διεθνή δάνεια, χωρίς καμία πιθανότητα να τα αποπληρώσει, είπε το Palermo.
Οι Ουκρανοί ακόμη και εάν επιβιώσουν από τη σύγκρουση θα καταστραφούν σε καιρό ειρήνης από τις υποχρεώσεις του χρέους προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είπε ο οικονομολόγος.

Η Γαλλία είναι μέρος της σύγκρουσης… δεν μπορεί να είναι συντονιστής για την ειρήνη

Η Γαλλία, μέρος της σύγκρουσης με την πλευρά της Ουκρανίας, δεν μπορεί να είναι συντονιστής για την ειρήνη ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dm. Peskov.
Η Γαλλία δεν μπορεί να ενεργήσει ως μεσολαβητής για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς είναι εκ των πραγμάτων μέρος αυτής της σύγκρουσης με το μέρος της Ουκρανίας.
«Η Γαλλία δύσκολα μπορεί να οριστεί ως ουδέτερο κράτος, το οποίο μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι μεσολαβητής, όπως, για παράδειγμα, η Βραζιλία, η Κίνα ή τα αφρικανικά έθνη.
Η Γαλλία δεν μπορεί πλέον να το κάνει αυτό επειδή η Γαλλία είναι de facto ενεργός συμμετέχων σε αυτή τη σύγκρουση, και υποστηρίζει την Ουκρανία», είπε ο Peskov σχολιάζοντας την πρόταση του Γάλλου προέδρου Macron να διεξαχθεί μια σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία στο Παρίσι.
Πρόσφατα η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, ότι ο Macron είχε προτείνει στον Ουκρανό ομόλογό του Zelenskly να φιλοξενήσει το Παρίσι μια σύνοδο κορυφής για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, δεν υπάρχει ακόμη σαφής κατάλογος πιθανών συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής, αλλά Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιδιώκουν να φέρουν τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και άλλες μη δυτικές χώρες.

Η Ουκρανία είναι εργαλείο του πολέμου της Δύσης εναντίον της Ρωσίας

Η Ουκρανία έχει γίνει απλώς ένα εργαλείο του «υβριδικού πολέμου» της Δύσης κατά της Ρωσίας, και ως εκ τούτου είναι μάταιο να διαπραγματευτούμε για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov.
Τώρα η Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα ένα εργαλείο σύγκρουσης.
Η σύγκρουση έχει γίνει πράγματι ευρύτερη, καθώς η συλλογική

Η Ουκρανία στο ΔΝΤ… αντί 15,6 δισεκ. δολαρίων

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε ένα δάνειο 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία 4ετούς διάρκειας.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σημειώνουν τη σταθεροποίηση της αγοράς συναλλάγματος της χώρας, την πτώση του πληθωρισμού, καθώς και την «ταχεία ανάκαμψη του ενεργειακού συστήματος». Τις επόμενες εβδομάδες θα σταλεί η πρώτη δόση των 900 εκατομμυρίων.
Για πρώτη φορά, το ΔΝΤ δανείζει χρήματα σε μια χώρα σε κατάσταση στρατιωτικής σύγκρουσης.
Αυτό συνήθως θεωρείται πολύ επικίνδυνο λόγω του μεγάλου αριθμού απρόβλεπτων παραγόντων.
Μέχρι πρόσφατα, το ΔΝΤ δεν ήθελε να δανείσει την Ουκρανία.
Ωστόσο, στα τέλη Μαρτίου 2023, ενέκρινε ένα τετραετές πρόγραμμα – υπό την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία θα καταφέρει να μειώσει τον πληθωρισμό, να επιστρέψει σε μια ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία και να εξασφαλίσει τη σταθερή λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Το ΔΝΤ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είναι ικανοποιημένο με τα αποτελέσματα της ηγεσίας της χώρας.
Το πρώτο στάδιο του προγράμματος προβλέπει μια δόση 900 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η περαιτέρω χρηματοδότηση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης – οι ειδικοί του ταμείου εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ένα σοβαρό δημοσιονομικό έλλειμμα και δεν θέλουν να λάβουν βιαστικές αποφάσεις.
Το ίδιο ΔΝΤ εξηγεί το περιορισμένο ποσό της βοήθειας.
Για παράδειγμα, το 2010 διατέθηκαν 110 δισ. ευρώ για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας μαζί με κεφάλαια της ΕΕ.
Η ηγεσία της Ουκρανίας είναι υποχρεωμένη να καταπολεμήσει την διαφθορά, να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα και να διατηρήσει μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η εκτίμηση του ΔΝΤ απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Η μαζική φυγή ανθρώπων στο εξωτερικό, τα πολλά κύματα κινητοποιήσεων και οι απώλειες στο μέτωπο στέρησαν από τη χώρα ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού.
Η πτώση της πραγματικής παραγωγής το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ήταν κατά μέσο όρο 70%, δήλωσε ο Rostislav Shurma, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky. Οι τρύπες του προϋπολογισμού καλύπτονται μόνο χάρη στις δυτικές επιδοτήσεις.
«Παρά τις θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει μόνη της τις υποχρεώσεις της εδώ και αρκετά χρόνια.
Τώρα η οικονομία παραπαίει και λόγω του βάρους των στρατιωτικών δαπανών.
Αν δεν ήταν τα κεφάλαια της ΕΕ και των ΗΠΑ, η Ουκρανία θα είχε αναγκαστεί να χρεοκοπήσει το 2014», λέει ο Mikhail Belyaev, οικονομικός αναλυτής.
Σε αντίθεση με τα εμπορικά δάνεια, τα κρατικά δάνεια εκδίδονται με χαμηλά επιτόκια και μπορούν να παραταθούν.
Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία επιστροφής μπορεί να καθυστερήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι να χειραγωγήσουν τον δανειολήπτη.
Επομένως, οι ενέργειες του ΔΝΤ είναι καθαρά πολιτικές και όχι οικονομικές λέει ο Mikhail Krivoguz αναλυτής της IMEMO RAS.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αξιόπιστος δανειολήπτης: για παράδειγμα, αρνήθηκε να αποπληρώσει ένα δάνειο που έλαβε από τη Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2013, αν και ακόμη και το ΔΝΤ το αναγνώρισε ως μη εμπορικό.
Luhansk_Battle_Map_Draft_June_32023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_32023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_32023.png

www.bankingnews.gr

loading...