ΟΙ ΚΟΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Κόλιν Τοντάντερ – 

Είναι μια κατάσταση μηδενικού αθροίσματος. Οι πλούσιοι ληστεύουν τους φτωχούς για να φουσκώσουν τα ταμεία τους – και τις κοιλιές τους.

Τον Απρίλιο του 2022, η Oxfam ανέφερε μια τρομακτική προοπτική περισσότερων από το ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου ανθρώπων να πέσουν σε ακραία επίπεδα φτώχειας μόνο το 2022.

Στην έκθεσή της του Ιανουαρίου 2021 «The Inequality Virus», ανέφερε επίσης ότι ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων του κόσμου αυξήθηκε κατά 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 18 Μαρτίου και 31 Δεκεμβρίου 2020. Ο συνολικός πλούτος τους ανήλθε τότε σε 11,95 τρισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 50% σε μόλις 9,5 μήνες.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Oxfam, 13 από τα 15 δανειακά προγράμματα του ΔΝΤ που διαπραγματεύτηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους του COVID απαιτούσαν νέα μέτρα λιτότητας, όπως φόρους στα τρόφιμα και τα καύσιμα ή περικοπές δαπανών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες.

Η Oxfam και η Development Finance International (DFI) αποκάλυψαν επίσης ότι 43 από τα 55 κράτη μέλη της Αφρικανικής Ένωσης αντιμετωπίζουν περικοπές δημόσιων δαπανών συνολικού ύψους 183 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...