Θα μειωθεί η τιμή της βενζίνης;;; Είδηση «βόμβα» στην Ευρώπη

Όπως αναφέρεται οι μεγάλες ποσότητες αδιάθετης βενζίνης στην βορειοδυτική Ευρώπη προμηνύουν ελεύθερη πτώση στις τιμές του καυσίμου.
Γίνεται λόγος για δημοφιλία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της εδραίωσης του καθεστώτος της τηλεργασίας!

Ως εκ τούτου, τις επιπτώσεις της μειωμένης ζήτησης της βενζίνης ξεκίνησαν να νιώθουν οι βορειοδυτικές χώρες της Ευρώπης, οι οποίες φέρονται να δείχνουν ανήμπορες να εξάγουν το προϊόν τους.

Όπως αναφέρει το Brecorder, στον αποθηκευτικό κόμβο Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσα (ARA) τα αποθέματα βενζίνης έχουν εκτοξευτεί στους 1,34 εκατ. Τόνους!

Αυτό επειδή, το ενδιαφέρον των παραδοσιακών αγοραστών δείχνει αρκετά εξασθενημένο.

Μάλιστα, τον Μάιο που μας πέρασε, οι αποστολές βενζίνης από την ΒΔ Ευρώπη στις ΗΠΑ και την Δυτική Αφρική έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2020!!!

Όπως γράφεται, ρόλο στο να μείνουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες βενζίνης στον εμπορικό κόμβο ARA διαδραμάτισε και η στροφή των Σκανδιναβών προς την ηλεκτροκίνηση, η οποία αντικαθιστά τα βενζινοκίνητα IX και καθιστά την αυτοκίνηση περισσότερο ελεγχόμενη, ενέχοντας παράλληλα πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια του οδηγού.

Συνεπώς, τονίζει το δημοσίευμα, δεδομένου ότι οι αποθηκευτικοί χώροι βενζίνης των χωρών της Βορειοδυτικής Ευρώπης δείχνουν να γεμίζουν και η ζήτηση για το καύσιμο είναι μειωμένη, δεν αποκλείεται οι εν λόγω χώρες να προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τα πλεονάζοντα αποθέματά τους, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις τιμές.

Κάτι τέτοιο θα ρίξει την τιμή της βενζίνης!

Αυτό είχε συμβεί και κατά την διάρκεια της λεγόμενης πανδημίας, όταν ο περιορισμός στις μετακινήσεις κατακρήμνισε την ζήτηση για καύσιμα, προκαλώντας πολύ μεγάλη πτώση στην τιμή τους.

Επί παραδείγματι, τον Απρίλιο του 2020, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά είχε πέσει στο 1,347 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας τότε πτώση 27 λεπτών/λίτρο από τις αρχές του 2020. Το πετρέλαιο κίνησης βρέθηκε στα 1,132 ευρώ/λίτρο, κατά 26 λεπτά μειωμένο συγκριτικά με τις αρχές του 2020.

loading...