Η Ουκρανία… σφαγείο, 350.000 νεκροί

– Πανικόβλητος Zelensky χτύπησε Kakhovka, αγωγό αμμωνίας – Στο επίκεντρο η Zaporizhia

Οι Ουκρανοί – όλως τυχαίως – αναδιατάσσουν στρατεύματα μεταφέρουν στρατιώτες από την περιοχή Kherson που πλημμύρισε στην Zaporizhia ενώ επιχειρούν να ενισχύσουν και τις θέσεις τους στο Kupyansk στον Βορά αφού φοβούνται αντεπίθεση των Ρώσων προς το Kharkiv.
Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε σφαγείο επισημαίνει ο Robert Kennedy Jr. υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, οι αμερικανοί αδιαφορούν για τις τύχες των Ουκρανών που σκοτώνονται κατά εκατοντάδες καθημερινά…
Μόνο τις 4 τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί τριπλάσιοι ουκρανοί στρατιώτες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν…
Ο πανικόβλητος Zelensky όταν είδε ότι τις πρώτες ημέρες της αντεπίθεσης… η προσπάθεια να αποτυγχάνει έβαλε σε εφαρμογή δόλια μέσα ανατίναξε τις βαλβίδες του φράγματος Kakhovka πλημμυρίζοντας περιοχές δεκάδων χιλιομέτρων ενώ χτύπησε και αγωγό αμμωνίας…
Οι Ουκρανοί – όλως τυχαίως – αναδιατάσσουν στρατεύματα μεταφέρουν στρατιώτες από την περιοχή Kherson που πλημμύρισε στην Zaporizhia  όπου αναμένεται αντεπίθεση πλήρους κλίμακας, ενώ επιχειρούν να ενισχύσουν και τις θέσεις τους στο Kupyansk στον Βορά αφού φοβούνται αντεπίθεση των Ρώσων προς το Kharkiv.

H Ουκρανία έχει μετατραπεί σε σφαγείο

Οι ενέργειες των ΗΠΑ οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών, δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Robert Kennedy Jr. σε συνέντευξή του.
«Μετατρέψαμε την Ουκρανία σε σφαγείο που σκότωσε 350.000 νέους Ουκρανούς.
Λένε ψέματα για το πόσοι άνθρωποι πέθαναν.
Μας το κρύβουν.
Το Πεντάγωνο το κρύβει από τον αμερικανικό λαό» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.
Τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αυτές που έσυραν Την Ουκρανία στη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας.

Η Ρωσία πρέπει να καταλάβει εδάφη 500 χιλιομέτρων

Η μόνη διέξοδος είναι οι ρωσικές δυνάμεις να δημιουργήσουν μια ζώνη 500 χιλιομέτρων στο έδαφος της Ουκρανίας για να προστατευθούν οι ρωσώφωνοι του Donbass ανέφερε ο επικεφαλής του Donetsk.
«Έχουμε να κάνουμε, δυστυχώς, με το ουκρανικό καθεστώς, το οποίο είναι απολύτως μαριονέτα.
Και γενικά, η Δύση, η οποία ελέγχει πλήρως όλες τις διαδικασίες, δεν έχει ως στόχο μια ελεύθερη, ευημερούσα Ουκρανία».
Έτσι, η απελευθέρωση των διοικητικών ορίων του Donbass από τις ρωσικές δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετή, γιατί οι βομβαρδισμοί από το Κίεβο θα συνεχιστούν.

Οι Ουκρανοί ήταν έτοιμοι για ειρήνη με τη Ρωσία – Ποιοι τους άλλαξαν γνώμη

Οι Ουκρανοί ήταν έτοιμοι να διευθετήσουν τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία αλλά τους απέτρεψαν οι ΗΠΑ υποστήριξε ο Nikolai Patrushev, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν ενδιαφέρονται για αυτόν τον πόλεμο.
«Αν δεν υπήρχε η πίεση των ΗΠΑ σε αυτούς που εκείνοι τοποθέτησαν στην κεφαλή της Ουκρανίας, αυτή η κατάσταση δεν θα είχε συμβεί.
Ακόμα και οι ίδιοι οι ηγέτες της Ουκρανίας ήταν έτοιμοι να υπογράψουν μια συνθήκη ειρήνης, καθώς έδωσαν στη Ρωσία γραπτές προτάσεις, τις οποίες επί της αρχής εμείς εγκρίναμε» υποστήριξε ο Patrushev, αναφερόμενος προφανώς στις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2022 μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας – Ουκρανίας.
«Το πρωί οι Ουκρανοί αντιπρόσωποι μας έδωσαν τις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Το απόγευμα, μας είπαν: «Όχι, τις παρατάμε» είπε ο Patrushev.

Πίεση

«Αυτό συνέβη μόνο επειδή οι ΗΠΑ τους άσκησαν πίεση και τους είπαν ότι δεν πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις» τόνισε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ο λαός της Ουκρανίας δεν ενδιαφέρεται, ο λαός της Ρωσίας επίσης δεν ενδιαφέρεται, οι λαοί που ζουν στα κράτη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας δεν ενδιαφέρονται, αλλά για κάποιο λόγο η σύγκρουση εξελίσσεται, για κάποιο λόγο έχει αρχίσει.
Και σας λέω την χώρα, η οποία πρωτίστως ενδιαφέρεται: Και αυτές είναι οι ΗΠΑ αλλά και η Αγγλία» υπογράμμισε ο Patrushev, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο δεν λυπούνται για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης, διότι αυτοί δεν είναι δικοί τους άνθρωποι.
«Και προφανώς διότι οι στρατιωτικές αυτές συγκρούσεις δεν γίνονται στο έδαφος τους» είπε ο Patrushev.

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις αλλά αποτυγχάνουν – Τι κρύβεται πίσω από το χτύπημα στο φράγμα Kakhovka

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για επιθετικές ενέργειες σε ευρύτερο τμήμα του μετώπου.
Οι αποτυχίες των πρώτων ημερών της ουκρανικής επίθεσης στις νότιες γραμμές του μετώπου προφανώς οδήγησαν σε αλλαγή των στόχων για την ουρανική διοίκηση.
Η Ουκρανία συνειδητοποίησε ότι οι δυνάμεις της δεν κατάφεραν να επιτύχουν καμία αποφασιστική νίκη σε κανένα τομέα του μετώπου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ουκρανική διοίκηση και η Δύση έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της ανακατάληψης χαμένων εδαφών, αλλά αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν το χρονοδιάγραμμα των σχεδιαζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων τους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χτυπήθηκε το φράγμα HPP Kakhovka…. προκειμένου να καταστρέψει ναρκοπέδια και προηγμένες θέσεις του Ρωσικού Στρατού σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
Το νερό σίγουρα θα έχει φύγει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Προφανώς, η Ουκρανία πιστεύει ότι δεν θα δώσει χρόνο στους Ρώσους να ενισχύσουν εκ νέου τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Ένας άλλος λόγος για την καταστροφή του φράγματος Kakhovka ήταν να εξαπολύσει ένα άλλο κύμα αντιρωσικής υστερίας στα Δυτικά μέσα ενημέρωσης επιτρέποντας στον Zelensky να απαιτήσει περισσότερες στρατιωτικές προμήθειες και οικονομική βοήθεια.
Τις επόμενες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναμένεται να κλιμακώσουν τις μάχες στην περιοχή Zaporozhye, καθώς και να ξεκινήσουν νέες μεγάλης κλίμακας επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος στην περιοχή Belgorod.
Η επιτυχία αυτών των ενεργειών θα εξαρτηθεί όχι τόσο από τις διαθέσιμες δυνάμεις και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά από την αποτελεσματικότητα της απάντησης του ρωσικού στρατού σε αυτές τις προκλήσεις.

Κρίνοντας από τα άκρως αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ουκρανικών επιθέσεων τόσο στις περιοχές Belgorod όσο και Zaporozhye, η ρωσική διοίκηση έχει διδαχθεί από τα προηγούμενα λάθη της.
Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, η Ουκρανία υπέστη σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο στρατός της Ουκρανίας έχει χάσει περισσότερους από 4.100 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και σχεδόν 600 οπλικά συστήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των κύριων αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν.

Οι Ρώσοι διατηρούν την αεροπορική υπεροχή στην πρώτη γραμμή και η Ρωσία κατάφερε να επιτύχει κάποια ισοτιμία στη χρήση των UAV κρούσης και αναγνώρισης στις μάχες.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις συνεχίζουν τα πλήγματα υψηλής ακρίβειας τόσο στο επιχειρησιακό μετόπισθεν των Ουκρανικών στρατευμάτων όσο και στο στρατηγικό βάθος του ουκρανικού εδάφους, καταστρέφοντας βασικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής.
Στις 6 Ιουνίου, σημειώθηκε ένα ακόμη επιτυχημένο χτύπημα σε άλλο κέντρο διοίκησης του στρατού της Ουκρανίας.

Η τρέχουσα στρατηγική της Ουκρανίας βασίζεται στην ελπίδα ότι η Ρωσία θα εξαντλήσει το στρατιωτικό της δυναμικό γρηγορότερα από ότι η συλλογική στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ.
Αυτή η ιδέα φαίνεται λογική μόνο εάν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να μπει απευθείας στον πόλεμο με τη Ρωσία. Τώρα η ροή των όπλων του ΝΑΤΟ απλά καταστρέφεται… ανόητα στα μέτωπα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Πόλεμος Ουκρανία: Παράδειγμα του πώς οι δυτικές ελίτ ρίχνουν τρις δολάρια στην καταστροφή κρατών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί παράδειγμα του πώς οι δυτικές ελίτ ρίχνουν τρισεκατομμύρια δολάρια στη στρατιωτικοποίηση και στην καταστροφή κρατών υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, ο οποίος σημειώνει – όπως και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban – πως αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να σταματήσουν οι στρατιωτικές συγκρούσεις.
«Κάθε συνάντηση μας δεν ολοκληρώνεται εάν δεν συζητήσουμε την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ως έμπειρος, θα ήθελα να σας προειδοποιήσω να μην ψάξετε τις αιτίες τώρα.
Αργά ή γρήγορα θα μιλήσουμε για τους λόγους του πολέμου.
Αλλά τώρα το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει αυτή η σύγκρουση» είπε ο Lukashenko κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (σε αυτή συμμετέχουν Ρωσία, Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιζία, Τατζικιστάν).
Εν τω μεταξύ, την ίδια έκκληση, δηλαδή να μπει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας απευθύνει και ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban.

Τριπλασιάστηκαν οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Andrey Marochko τόνισε ότι έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών και αυτό οφείλεται σε «ενεργές επιθετικές ενέργειες του εχθρού»
«Στη ζώνη ευθύνης της νότιας ομάδας στρατευμάτων στην τακτική κατεύθυνση του Luhansk, οι Ουκρανοί υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Kολοσσιαίες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «απλώς δεν λαμβάνουν υπόψη τις απώλειες και ρίχνουν κατά κύματα τους στρατιώτες τους»
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες κατά τις νυχτερινές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κατεύθυνση Zaporozhye προς το Tokmak.
Δεν θυμάμαι να υπήρχαν τόσο μεγάλης κλίμακας νυχτερινές επιθέσεις.
Νομίζω ότι θα μπορούσαν να κρυφτούν από τα ρωσικά αεροσκάφη τη νύχτα, νόμιζαν ότι τα αεροσκάφη θα λειτουργούσαν λιγότερο αποτελεσματικά, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Οι απώλειες στα ναρκοπέδια είναι κολοσσιαίες.
«Αργά το βράδυ, άρχισαν να πυροβολούν τις θέσεις μας προς την κατεύθυνση του Tokmak – νότια και νοτιοανατολικά του Orekhov, στη συνέχεια επιτέθηκαν, αυτή η επίθεση αποκρούστηκε, περίπου στις 3:00 ώρα Μόσχας υποχώρησαν ξανά.
Κυριολεκτικά μια ώρα αργότερα, στις 4:00 ώρα Μόσχας, πραγματοποίησαν νέα μεγαλύτερη επίθεση από πριν», πρόσθεσε ο Rogov.
Σημείωσε ότι την Τετάρτη, 7 Ιουνίου, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν αναγνωρίσεις σε ισχύ σε αυτό το τμήμα της γραμμής επαφής, ο εχθρός έχασε έως και το 70%-80% των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αυτές τις επιθέσεις.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα επιχειρήσουν μια πλήρους κλίμακας επίθεση στην περιοχή Zaporozhye εντός τριών έως τεσσάρων ημερών.
Στις 7 Ιουνίου, ο διοικητής της μονάδας Storm Z με το διακριτικό κλήσης Ali τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στο χωριό Lobkove στην περιοχή Zaporozhye, αλλά υπέστησαν απώλειες

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν πλήρους κλίμακας επίθεση στην Zaporozhye

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχειρούν μια πλήρους κλίμακας επίθεση στην περιοχή Zaporozhye εδώ και τρεις έως τέσσερις ημέρες, ανέφερε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov.
«Στην πραγματικότητα, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια προσπάθεια πλήρους κλίμακας επίθεσης για τρεις ημέρες, ακόμη και τέσσερις».
Το βράδυ της 8ης Ιουνίου, ο Rogov είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν την πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye, με το σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS.
Στις 7 Ιουνίου, ο διοικητής της μονάδας Storm Z με το διακριτικό κλήσης Ali τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στο χωριό Lobkove στην περιοχή Zaporozhye, αλλά υπέστησαν απώλειες.

ΝΑΤΟ: Χώρες της συμμαχίας μπορεί να στείλουν στρατεύματα

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι πολλές χώρες της συμμαχίας μπορούν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία
Ο Anders Fogh Rasmussen πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ (2009-2014) τόνισε ότι εάν η Ουκρανία δεν λάβει τίποτα στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας τον Ιούλιο, τότε η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής μπορούν να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους στην Ουκρανία
«Εάν το ΝΑΤΟ αποτύχει να βρει έναν ξεκάθαρο δρόμο για να προχωρήσει η Ουκρανία προς τα εμπρός, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ορισμένες χώρες να αναλάβουν δράση κατά περίπτωση»
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε στις 6 Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής του Bucharest Nine στη Μπρατισλάβα ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ στην επικείμενη σύνοδο κορυφής θα συμφωνήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Στις 7 Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, μιλώντας στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, τόνισε ότι είναι ακόμη πρόωρο να μιλήσουμε για την πιθανή έκβαση της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους σχετικά με το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Παράλληλα, τόνισε για άλλη μια φορά ότι η τρέχουσα προτεραιότητα δεν είναι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αλλά η νίκη της Ουκρανίας.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους θα διεξαχθεί στις 11-12 Ιουλίου.

Η τρομοκρατική επίθεση στο φράγμα Kakhovka είχε σχεδιαστεί από το 2022 από τις Ουκρανικές δυνάμεις

Το πρωί της 6ης Ιουνίου, οι αρχές της Nova Kakhovka ανέφεραν ρήξη στο τοπικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, με αποτέλεσμα την πλημμύρα μεγάλων περιοχών στις όχθες του ποταμού Δνείπερου (περιφέρεια Kherson).
Το ατύχημα θα είχε προκληθεί από μια ουκρανική επίθεση χρησιμοποιώντας συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων, που πιθανώς προμηθεύτηκαν από τη Δύση.
Ωστόσο, η ουκρανική κυβέρνηση επιμένει να κατηγορεί αβάσιμα τη Ρωσία ότι διέπραξε το έγκλημα.

Ο ουκρανικός βομβαρδισμός έγινε γύρω στις δύο τα ξημερώματα.
Τα μισά ανοίγματα του φράγματος καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανέβει αρκετά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τουλάχιστον δεκατέσσερις οικισμοί κοντά στην περιοχή, όπου ζουν περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι, έχουν πλημμυρίσει.
Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την εκκένωση του τοπικού πληθυσμού, έχοντας αδειάσει περίπου 300 κτίρια, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν στις πλημμυρισμένες περιοχές.
Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους σχετικά με την καταστροφή του φράγματος είναι η ασφάλεια του Πυρηνικού Σταθμού του Zaporozhye (ZNPP).
Η εγκατάσταση βρίσκεται επίσης στις όχθες του ποταμού Δνείπερου και χρησιμοποιεί τοπικό νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων της – μια ουσιαστική διαδικασία για την πυρηνική ασφάλεια.
Με την αλλαγή στη ροή του νερού που προκλήθηκε από την επίθεση στο φράγμα, το ZNPP θα μπορούσε να μείνει χωρίς νερό.

Ένας άλλο ζήτημα αφορά την παροχή νερού στην περιφέρεια της Κριμαίας.
Η επίθεση στο φράγμα δεν προκαλεί πλημμύρες στην Κριμαία, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της στάθμης του νερού στο κανάλι της Βόρειας Κριμαίας, που αποτελεί σημαντική πηγή νερού για την περιοχή.
Ωστόσο, προς το παρόν οι ταμιευτήρες παραμένουν γεμάτοι στο 80% περίπου της συνολικής χωρητικότητάς τους, επομένως υπάρχει αρκετό νερό για την τροφοδοσία της Κριμαίας, ενώ οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να βρουν μια εναλλακτική λύση για να αποφύγουν ελλείψεις στο μέλλον.

Τα στοιχεία δείχνουν την Ουκρανία για την επίθεση στο Nova Kakhovka

Μάλιστα, οι συνθήκες της επίθεσης και αρκετά στοιχεία δείχνουν ποια πλευρά ευθύνεται.
Η Ουκρανία έχει διατηρήσει μια συνεχή τρομοκρατική τακτική, επικεντρώνοντας τα χτυπήματά της σε αμάχους και σε αποστρατιωτικοποιημένες περιοχές, με μοναδικό στόχο την αποσταθεροποίηση περιοχών εκτός της ζώνης μάχης.
Οι επιθέσεις εναντίον κρίσιμων υποδομών είναι νόμιμες σε κατάσταση μάχης, και εφόσον οι στόχοι έχουν στρατιωτική σημασία, κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Kakhovka, που καθιστά την ουκρανική κίνηση εγκληματική.

Επιπλέον, δεν είναι νέο ότι η Ουκρανία έχει συμφέρον να προκαλέσει πυρηνικό ατύχημα στο ZNPP και να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Κριμαία με το μποϊκοτάζ της παροχής νερού.
Η Ρωσία έχει καταγγέλλει τις ουκρανικές επιθέσεις κατά του ZNPP.
Σε ό,τι αφορά το νερό, η παροχή έχει αποκλειστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις από το 2014, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως μόνο μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Έτσι, είναι γνωστό ότι η Ουκρανία θέλει τα αποτελέσματα της επίθεσης στο φράγμα να έχουν ακραίες συνέπειες.

Ωστόσο, η ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμη και αυτή τη συμμετοχή και κατηγόρησε τους Ρώσους – προφανώς χωρίς κανένα στοιχείο.
Στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky κατηγόρησε τη Ρωσία για «οικοκτονία», αναφέροντας τις περιβαλλοντικές συνέπειες της καταστροφής:
«Αυτό είναι μόνο ένα ρωσικό έγκλημα πολέμου.
Τώρα η Ρωσία είναι ένοχη για βάναυση οικοκτονία.
Τα όποια σχόλια είναι περιττά.
Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει.
Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο ενάντια στη ζωή, ενάντια στη φύση, ενάντια στον πολιτισμό.
Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει την ουκρανική γη και πρέπει να λογοδοτήσει πλήρως για τον τρόμο της», είπε, χωρίς να δείξει στοιχεία για την υποτιθέμενη ανάμειξη της Ρωσίας.

To σχέδιο των Ουκρανών και η στρατηγική του Ουκρανού υποστράτηγου Andriy Kovalchuk

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα πρόσφατα λόγια του Ουκρανού προέδρου, ένας από τους σημαντικούς αξιωματούχους του, ο υποστράτηγος Andriy Kovalchuk, σε συνέντευξή του στην Washington Post το 2022, είχε ήδη αποκαλύψει ότι η Ουκρανία όχι μόνο σχεδίαζε να επιτεθεί στον Kakhovka, αλλά είχε δοκιμάσει ακόμη και αυτό το είδος επιχείρηση, χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα:

«Ο Andriy Kovalchuk σκέφτηκε να πλημμυρίσει το ποτάμι.
Οι Ουκρανοί, είπε, πραγματοποίησαν ακόμη και δοκιμαστικό χτύπημα με εκτοξευτή HIMARS σε μία από τις πύλες στο φράγμα Nova Kakhovka, κάνοντας τρεις τρύπες στο μέταλλο για να δουν αν το νερό του Δνείπερου θα μπορούσε να ανυψωθεί αρκετά για να εμποδίσει τις ρωσικές διελεύσεις αλλά να μην πλημμυρίσει τα κοντινά χωριά.
Η δοκιμή ήταν επιτυχής, είπε ο Kovalchuk, αλλά το τελικό χτύπημα παρέμεινε η τελευταία λύση…
Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι, δεδομένης της ρωσικής ανησυχίας για την αποφυγή καταστροφών στην περιοχή, μία από τις πρώτες αποφάσεις του Sergey Surovikin ως διοικητής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν να διατάξει την απόσυρση από την πόλη Kherson.
Εκείνη την εποχή, η Δύση ανέφερε το γεγονός ως «ρωσική ήττα» και «ουκρανική αντεπίθεση», ενώ στην πραγματικότητα ο στόχος ήταν να αποφευχθούν οι ρωσικές απώλειες και να αποτραπούν τα ουκρανικά χτυπήματα.
Η πρόσφατη επίθεση δείχνει πόσο σωστή ήταν η στάση του Sergey Surovikin.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι τον Οκτώβριο του 2022 η ρωσική αποστολή στον ΟΗΕ είχε ήδη προειδοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι το Κίεβο σχεδίαζε επίθεση στο φράγμα Kakhovka.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έλαβε επιστολή από Ρώσους διπλωμάτες που περιγράφουν πληροφορίες που είχε λάβει η Μόσχα σχετικά με τα σχέδια της Ουκρανίας.
Ωστόσο, δεν έγινε καμία ενέργεια από τον ΟΗΕ για να δράσει προληπτικά ή να αποτρέψει την Ουκρανία.
Το καθεστώς της Ουκρανίας σχεδίασε και υλοποίησε την επίθεση στο φράγμα αλλά και οι δυτικοί υποστηρικτές αποδεικνύονται χορηγοί της τρομοκρατίας, καθώς στέλνουν τα όπλα με τα οποία διαπράττονται αυτά τα εγκλήματα.
1876809089_0_0_0_0_0x0_100_0_0_770534f74b60e6aecafdb5e0e5673e6c.png.png

Picture2_9.png

Picture3_8.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_72023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_072023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_72023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_72023.png

www.bankingnews.gr

loading...