Εμβόλια-αυτοκόλλητα με μικροβελόνες χρηματοδοτούμενα από τον Gates – Δοκιμές σε μωρά 9 μηνών!!!

Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Ατλάντα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη κλινική δοκιμή – με τη βοήθεια του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, ενός εμβολίου μικροσυστοιχιας, χωρίς ένεση, για παιδιά ηλικίας 9 μηνών.
Η Micron Biomedical δοκίμασε τη χορήγηση με βάση τη μικροβελόνα, με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς (MR) σε παιδιά στη Γκάμπια, ακόμα και σε μωρά 9 μηνών, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Οι ενέσεις μικροσυστοιχίας χορηγούνται μέσω ενός επιθέματος μικροβελόνας (τσιρότο) που μοιάζει με Band-Aid και εφαρμόζεται πιέζοντάς το στο δέρμα. Μόλις εφαρμοστούν, οι μικροβελόνες διεισδύουν στο ανώτερο στρώμα του δέρματος για να χορηγήσουν το εμβόλιο.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το πώς σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν τα επιθέματα μικροβελόνων για να έχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και υπάλληλοι, μία σφραγίδα, που θα περιέχει και προσωπικά στοιχεία, όχι μόνο δηλαδή τα περί εμβολίου, αλλά τα πάντα και βέβαια το απαραίτητο βιολογικό υλικό.
Δείτε ακόμα ΕΔΩ πώς ο ΠΟΥ θέλει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ψηφιακό πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό και όχι μόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο Gates έχει προτείνει το εμφυτεύσιμο τατουάζ, τα «QUANTUM-DOT TATTOOS», ως λύση τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για να φαίνεται ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Microneedles 2023
Η μελέτη, την οποία οι ερευνητές παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο Microneedles 2023 στο Σιάτλ, αξιολόγησε την ασφάλεια, την ανοσογονικότητα και την αποδοχή του εμπορικά διαθέσιμου εμβολίου ιλαράς-ερυθράς, από το Serum Institute of India που χορηγήθηκε με την τεχνολογία μικροσυστοιχιών της Micron σε ενήλικες, νήπια και βρέφη.

Οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου εμβολιασμού, όπως η Gavi, Vaccine Alliance — της οποίας το Ίδρυμα Gates είναι ιδρυτικό μέλος — αποκαλούν τα επιθέματα « το μέλλον του εμβολιασμού» , όπου αυτές οι παρεμβάσεις παρέχονται ανώδυνα, χωρίς την ανάγκη για σύριγγες ή ίσως ακόμη και εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας.»

Αναφέρεται ότι θέλουν να πολεμήσουν τις ανισότητες
«Η υποστήριξη των καινοτομιών στη χορήγηση εμβολίων είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων ανισοτήτων στον τομέα της υγείας», δήλωσε στο δελτίο τύπου ο James Goodson , συν-ερευνητής για τη μελέτη και ανώτερος επιστήμονας και επιδημιολόγος στο Τμήμα Παγκόσμιας Ανοσοποίησης του CDC.

Πρόσθεσε ότι η μελέτη είναι επίσης ένα βασικό βήμα προς την αδειοδότηση των patches (τα τσιρότα με τις μικροβελόνες).

Οι προγραμματιστές διαφημίζουν την τεχνολογία ως ανώδυνη και πιο θερμοσταθερή από τα παραδοσιακά εμβόλια.

Αυτό θα διευκόλυνε την ευρεία παγκόσμια διανομή των εμβολίων, είπαν, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες περιοχές που ενδέχεται να στερούνται υποδομών, όπως η ψύξη, αλλά και εκπαιδευμένους επαγγελματίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Micron, Στίβεν Ντέιμον, δήλωσε: «Η Micron, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και του CDC, είναι ενθουσιασμένη που θα επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στο μέλλον της χορήγησης χωρίς ένεση απαραίτητων και δυνητικά σωτήριων εμβολίων και θεραπευτικών φαρμάκων.”

Με αυτή τη δοκιμή, η εταιρεία παραμένει στην πρώτη γραμμή της διάθεσης στην αγορά προϊόντων εμβολίων που βασίζονται σε μικροσυστοιχίες, είπε ο Damon.

Η χρηματοδότηση από τον “φιλάνθρωπο” Gates, το CDC, τη UNICEF και το PATH
Το Ίδρυμα Gates, το CDC, η Unicef, το PATH — ένας άλλος οργανισμός που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον Gates — και η Georgia Research Alliance παρείχαν στη Micron χρηματοδότηση 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της τεχνολογίας επιθεμάτων μικροβελόνων.

Το 2017, το Ίδρυμα Gates έδωσε στη Micron επιχορήγηση 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του εμπλάστρου μικροβελόνας για το εμβόλιο MR και ακόμα 900 χιλιάδων δολαρίων το 2022. Ο Gates είχε προηγουμένως αναθέσει στη Micron 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός επιθέματος μικροβελόνας για την πολιομυελίτιδα, η χρηματοδότηση αναφέρεται ότι έγινε ως μέρος της προσπάθειας του ιδρύματος να εξαλείψει πολιομυελίτιδα.

Από πού αλλού έχει λάβει χρηματοδότηση η Micron για τα επιθέματα μικροβελόνων
Τους τελευταίους μήνες, η Micron έλαβε επίσης σημαντική χρηματοδότηση από επενδυτές όπως η Global Health Investment Corporation και η LTS Lohmann. Και πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, λίγο πριν παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης στο συνέδριο Microneedles 2023, η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον επένδυση 3 εκατομμυρίων δολαρίων από την J2 Ventures, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση της Series A στα 17 εκατομμύρια δολάρια.

Δοκιμές για εμβόλιο με επίθεμα κατά της Covid-19, της εποχικής γρίπης και της ηπατίτιδας Β
Οι δοκιμές για επιθέματα εμβολίου κατά του COVID-19 , της εποχικής γρίπης και της ηπατίτιδας Β βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, ενώ τα επιθέματα κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων , του τύφου και του ροταϊού βρίσκονται σε προκλινική ανάπτυξη.

Η αγορά εμβολίων μικροβελόνας μόνο για το εμβόλιο της γρίπης προβλέπεται να φτάσει τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 .

Τα νέα γενιάς εμβόλια παρουσιάστηκαν και στον Λευκό Οίκο
Πέρυσι, ο Mark Prausnitz, Ph.D. , συνιδρυτής και επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Micron Biomedical παρουσίασε την τεχνολογία της Micron σε μια συζήτηση στο πάνελ του Λευκού Οίκου, Innovation in Vaccine Delivery.

Το πάνελ, υπό την προεδρία του Δρ Φράνσις Κόλινς , τότε διευθυντή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, διερεύνησε «ένα μονοπάτι προς τα καινοτόμα, επόμενης γενιάς εμβόλια COVID-19 και τεχνολογίες παροχής εμβολίων».

Κλινική δοκιμή και σε βρέφη 9-10 μηνών
Σαράντα πέντε ενήλικες, 120 νήπια (15-18 μηνών) και 120 βρέφη (9-10 μηνών) εγγράφηκαν στην κλινική δοκιμή και τυχαιοποιήθηκαν για να λάβουν το εμβόλιο MR είτε μέσω μικροσυστοιχίας Micron είτε μέσω υποδόριας ένεσης, δηλαδή κάτω από το δέρμα.

Η μελέτη δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, αλλά σε ένα δελτίο τύπου , η Micron ανέφερε ότι ο εμβολιασμός με μικροσυστοιχία βρέθηκε ότι είναι «ασφαλής και καλά ανεκτός χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις ή σχετικές σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες».

Σύμφωνα με την Gavi , ο δημιουργός εμβολίων Prausnitz πέρασε χρόνια προσπαθώντας να αναπτύξει τρόπους για να περάσει το φράγμα του δέρματος για να βοηθήσει στη χορήγηση φαρμάκων, αλλά μόνο όταν άρχισε να συνεργάζεται με ανθρώπους που είχαν εξειδίκευση στα μικροτσίπ υπολογιστών μπόρεσε να βρει τρόπους να διεισδύσει στον φυσικό φραγμό του δέρματος.

Τότε κάθε εμβόλιο θα χρειάζεται την δική του σύνθεση που μπορεί να λειτουργήσει με αυτήν την τεχνολογία.

loading...