Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας! Δεν σας πάει το μυαλό…

Υπάρχει ένα αντικείμενο που οι ειδικοί λένε πως είναι το πιο βρώμικο πράγμα μέσα στο σπίτι σας. Είναι κάτι που φοριέται… μέρα-νύχτα, όσες ώρες είστε μέσα στο σπίτι. Τι είναι;

Πρόκειται για τις παντόφλες! Αυτό το αντικείμενο είναι αδιαμφισβήτητα το πιο βρώμικο μέσα στο σπίτι παρόλο που κανενός το μυαλό δεν θα πήγαινε εκεί. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι παντόφλες μας είναι πολύ πιο βρώμικες ακόμα και από το καπάκι της τουαλέτας.

Ο λόγος που οι παντόφλες είναι τόσο βρώμικες είναι επειδή ο περισσότερος κόσμος τις φοράει με βρώμικες κάλτσες, δεν τις πλένει τακτικά και επιπλέον πολλοί είναι εκείνοι που τις φοράνε με γυμνά πόδια. Έτσι όλα τα μικρόβια που έχουν τα πόδια πάνε κατευθείαν στις παντόφλες με αποτέλεσμα να αποκτάνε χιλιάδες μικρόβια που πολλαπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο καθώς σπάνια κανείς τις πλένει.

Οι παντόφλες είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι.

Ένα ακόμα λάθος που γίνεται τακτικά είναι πως φοράτε τις παντόφλες με υγρά πόδια μετά το μπάνιο. Τα υγρά πόδια μεταφέρουν πολύ περισσότερα μικρόβια στις παντόφλες μιας και αυτά πολλαπλασιάζονται στην υγρασία.

Αποφύγετε να τις φοράτε με γυμνά πόδια

Για να προστατέψετε τις παντόφλες σας από μικρόβια και βρωμιά προσπαθήστε να τις φοράτε πάντα με καθαρές κάλτσες, αποφύγετε να τις βρέχετε και φροντίζετε να τις πλένετε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Επίσης ανανεώνετε τις παντόφλες σας τακτικά και μην τις κρατάτε πάνω από 2 ή 3 χρόνια.

loading...