Αναβάλλουν οι ΗΠΑ την αντεπίθεση των Ουκρανών

– ΝΑΤΟ: Δεν έχουμε όπλα –

McGregor: Ανοήτοι οι αμερικάνοι, οι Ουκρανοί θα καταστραφούν θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό
 Με παρέμβαση των ΗΠΑ αναβάλλεται εκ νέου – η 8η φορά που αναβάλλεται η αντεπίθεση – των Ουκρανικών δυνάμεων που ενώ έχουν οπλικά συστήματα ο στρατός έχει καταρρεύσει, καλούν για στράτευση από 16 ετών έως 60 ετών… οι Ταξιαρχίες παραπαίουν…
Και ενώ η αντεπίθεση των Ουκρανών πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή… οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 70% της Marinka μιας σημαντικά στρατηγικής πόλης στο Donetsk και πλησιάζουν στο Kupyansk μια στρατηγική πόλη στο Kharkiv το οποίο έχασαν οι ρώσοι μετά την αποχώρηση τους αλλά… φαίνεται ότι θα καταλάβουν εκ νέου…
Ο πρώην συνταγματάρχης των ΗΠΑ και σύμβουλος του προέδρου Trump προειδοποίησε ότι οι αποτυχημένες τακτικές των αμερικανικών θα οδηγήσουν στην καταστροφή την Ουκρανία που θα χάσει Kharkiv και Οδησσό…
Εν τω μεταξύ δύο δηλώσεις από τον Medvedev αντιπροέδρου της Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας και τον Denis Pushilin επικεφαλής του Donetsk… δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες…
Ο Medvedev δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν στρατηγική και να εξολοθρεύσουν την ηγεσία της Ουκρανίας…
Ο Denis Pushilin ανέφερε ότι η απελευθέρωση του Donbass δεν αρκεί, οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν το Donetsk και το Luhansk… η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει όλη την Ουκρανία…

Washington Post: Οι αμερικανοί αποθαρρύνουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση δεν είναι έτοιμοι

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, που θα οδηγήσουν σε «λουτρό αίματος», σύμφωνα με την Washington Post.
«Ανησυχώ πολύ που η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέγεθος αυτών των δυσκολιών», αναφέρει ο πρώην μηχανικός του αμερικανικού στρατού Steve Danner.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περιμένουν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να περάσουν από τα δικά τους ναρκοπέδια, τα οποία θα είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστούν, φοβούνται οι δυτικοί ειδικοί.
Εάν όλα αυτά λειτουργούν, τότε θα μπορούσε να εξελιχθούν σε λουτρό αίματος για τους Ουκρανούς.
Αυτό μοιάζει πολύ με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο”, δήλωσε ένας απόστρατος αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών και εμπειρογνώμονας άμυνας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.
Ο χρόνος της ουκρανικής αντεπίθεσης έχει μετατοπιστεί επανειλημμένα και συνεχίζει να μεταβάλλεται.
Σύμφωνα με Ρώσους εμπειρογνώμονες, αυτό οφείλεται, πρώτον, στον πόλεμο πληροφοριών – οι συνεχείς ανακοινώσεις για μια επικείμενη επίθεση έχουν σχεδιαστεί για να κρατήσουν τη Ρωσία σε αιχμή – και, δεύτερον, στο γεγονός ότι η Δύση απαιτεί γρήγορα κέρδη…. τα οποία δεν θα έρθουν…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέβαλαν την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – Οι Ουκρανοί ελπίζουν σε ακύρωση

Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αναφέρθηκε πότε να περιμένουμε επιτέλους την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία θα γονατίσει τον ρωσικό στρατό: η επίθεση θα ξεκινήσει σίγουρα αυτό το καλοκαίρι.
Προφανώς, ο Kirby θα μπορούσε να ανακοινώσει την αντεπίθεση έως το τέλος του 2023 ή σε μια πενταετία.
Αν συγκρίνουμε τις προηγούμενες δηλώσεις αξιωματούχων στη Δύση με τις τρέχουσες, και η επιθυμία να μεταδώσουν ένα μήνυμα που εμπνέει αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη η αναβλητικότητα υπερισχύει…
Ιδιαίτερα οι αναφορές του Kirby έρχονται σε αντίθεση με την υστερία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα κορυφαία δυτικά ΜΜΕ.

Η υστερία της Δύσης

1η Μαΐου: «Η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια αποφασιστική αντεπίθεση».
9 Μαΐου: «Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν σε μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας».
12 Μαΐου: «Ουκρανική αντεπίθεση: έρχεται η αποφασιστική στιγμή στον πόλεμο».
27 Μαΐου: « Η επιτυχημένη εκστρατεία της Ουκρανίας θα μπορούσε να αναγκάσει τον Putin να υποστεί ολοκληρωτική ήττα».
28 Μαΐου: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη επίθεση».
29 Μαΐου: «Αποκλειστικό: Η Ουκρανία προετοιμάζει μια αντεπίθεση στο μέτωπο στην περιοχή Bakhmut».
30 Μαΐου: «Το φονικό χτύπημα της Ουκρανίας είναι έτοιμο».
Βλέπουμε ότι το δυτικό κατεστημένο, άμεσα, έμμεσα, επίσημα, ανεπίσημα, απαιτεί από την Ουκρανία μια νικηφόρα αντεπίθεση, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στο μέτωπο…

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας την Άνοιξη του 2023… μετατράπηκε σε Καλοκαίρι του 2023…

Στην πραγματικότητα, η επίθεση φάντασμα των δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα ελεγχόμενα από τη Δύση μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και αρκετό καιρό. και η πλειονότητα των χρηστών τροφοδοτείται συνεχώς με μια ροή υπερβολικών ισχυρισμών που επιμένουν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να καταρρεύσουν.
Τα παραμύθρια όμως δεν πείθουν.
Η απώλεια της «όχι πολύ στρατηγικής» πόλης Bakhmut μετά από αποτυχημένες και αιματηρές απόπειρες του καθεστώτος της Ουκρανίας να αντεπιτεθεί εκεί, αντιμετωπίζονται ως ασήμαντες λεπτομέρειες.
Σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν την πραγματικότητα, οι δυτικοί διπλωμάτες έχουν υιοθετήσει αυτό που πιθανότατα πιστεύουν ότι είναι μια νέα λαμπρή στρατηγική.
Σύμφωνα με αυτή την νέα προπαγάνδα, η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει και οι επιθέσεις σε πολιτικούς ή στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, είναι μέρος του σχεδίου…

Το χάσμα μεταξύ των γεγονότων και της πραγματικότητας είναι ακόμα πολύ μεγάλο.
Έτσι, το καθεστώς του Κιέβου έχει στρέψει το ενδιαφέρον του από τις προσπάθειές του να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης σε επιθέσεις δολιοφθοράς και τρομοκρατικές ενέργειες.
Αυτό ξεκίνησε με την εντατικοποίηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους βομβαρδισμούς πυροβολικού σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, ακολούθησε μια αποτυχημένη προσπάθεια ανατίναξης ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, η επιδρομή σε χωριά στην περιοχή του Belgorod και η αναποτελεσδματική επίθεση με drone  στη Μόσχα.
Η Ουκρανία έχει λίγες επιλογές για να πραγματοποιήσει αποτελεσματικά πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές εντός της Ρωσίας.
Έτσι, ο κύριος στόχος τέτοιων επιθέσεων είναι να τρομοκρατήσουν τον ρωσικό πληθυσμό, να καταστρέψουν την αστική υποδομή και να κερδίσουν προβολή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να ρουφήξουν ακόμη περισσότερη ξένη χρηματοδότηση στη μαύρη τρύπα του λεγόμενου ουκρανικού αγώνα για τη δημοκρατία.
Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες θα εντείνουν περαιτέρω τη σπείρα της κλιμάκωσης.
Η τρέχουσα κατάσταση στις περιοχές Donbass, Kherson και Zaprorozhie δεν αφήνει περιθώρια για μια επιτυχημένη επίθεση των Ουκρανών κατά των ρώσων… οπότε οι τρομοκρατικές ενέργειες θα συνεχιστούν…

Trump: Ο στρατός μας δεν έχει άλλα πυρομαχικά – Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει άλλα πυρομαχικά διότι έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες στην Ουκρανία υποστήριξε ο Donald Trump, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Σε δηλώσεις του ο Trump επανέλαβε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρει σε απευθείας διαπραγματεύσεις τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να τερματιστεί το συντομότερο ο μεταξύ τους πόλεμος.
«Ο στρατός μας δεν έχει πυρομαχικά, έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες, σχεδόν τα πάντα στην Ουκρανία.
Θα τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους, αλλά θέλω να σταματήσει ο πόλεμος.
Δεν θέλω να συνεχιστεί» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News ο Trump, ο οποίος υπογράμμισε πως θα καταφέρει μέσα σε 24 ώρες να βάλει τέλος στις στρατιωτικές συγκρούσεις.

SOS Stoltenberg: Να αυξηθεί η παραγωγή όπλων – Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του ΝΑΤΟ λόγω Ουκρανίας

Να αυξήσουν την παραγωγή όπλων, διότι τα αποθέματα εξαντλήθηκαν λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία καλεί τα κράτη μέλη της Συμμαχίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Οι σύμμαχοι έχουν ξεμείνει από αποθέματα, προκειμένου να μπορέσουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή για να πετύχουμε νέους στόχους» ανέφερε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο Stoltenberg.
Μάλιστα ο Stoltenberg προέτρεψε τους συμμάχους «να υπογράψουν συμβόλαια, διότι μόνο τότε η βιομηχανία θα είναι έτοιμη να επενδύσει και να αυξήσει την παραγωγή».
Κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11 με 12 Ιουλίου, τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αλλά και για την αύξηση κοινών αγορών έτσι ώστε να συνεχίσουν να συνδράμουν την Ουκρανία και παράλληλα να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Έλλειμμα και οι Βρετανοί

Αλλά και οι Βρετανοί αναφέρουν ότι και αυτοί είναι αντιμέτωποι με έλλειμμα όπλων και πυρομαχικών.
«Όλοι βλέπουμε την πραγματικότητα: ότι όλοι ξεμένουμε από όπλα.
Οι Σύμμαχοι της Ουκρανίας είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν περισσότερα όπλα για το Κίεβο, διότι δεν μπορούν να την προμηθεύσουν με από όλα από τα εθνικά τους αποθέματα» υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην Washington Post ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Ben Wallace.
Ωστόσο ο Wallace σημείωσε ότι η Δύση εξακολουθεί να σκοπεύει να προμηθεύει με όπλα και με πόρους την Ουκρανία.

Stoltenberg: Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί άμεσα στο ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να επισπεύσει την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία αλλά είναι έτοιμο να αναβαθμίσει το καθεστώς σύνδεσης με το Κίεβο σε επίπεδο Συμβουλίου, όπου θα συμμετέχει ισότιμα με τα άλλα κράτη – μέλη, είπε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Jens Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στο Όσλο της Νορβηγίας την Πέμπτη (1/6/2023).
Σύμφωνα με τον Stoltenberg, κατά την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, τα κράτη μέλη θα συζητήσουν πώς να ενισχύσουν και να διατηρήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία με τη μορφή όπλων και ανταλλακτικών, ώστε να μπορέσει να ανακαταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη.
«Είμαστε επίσης έτοιμοι να συζητήσουμε τις φιλοδοξίες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η πόρτα της Συμμαχίας είναι ανοιχτή για νέα μέλη.
Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν επίσης ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας και όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι εξαρτάται από τη Συμμαχία να αποφασίσει πότε η Ουκρανία θα γίνει μέλος», είπε ο Stoltenberg.
«Η Μόσχα δεν έχει κανένα δικαίωμα veto κατά της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Stoltenberg, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα να πούμε πότε μπορεί να συμβεί αυτό.
Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζήτησε η Ουκρανία.
Ανέφερε ότι το θέμα συνεχίζεται να συζητείται και υπογράμμισε ότι η συνάντηση ήταν άτυπη και δεν στόχευε σε λήψη αποφάσεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο το ΝΑΤΟ πρέπει να παράσχει μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και να εξετάσει ένα σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας για τη χώρα.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι μένει να αποφασιστεί πώς ακριβώς θα γίνει αυτό.
Δήλωσε επίσης πως το πιο σημαντικό πράγμα για το ΝΑΤΟ είναι να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο αλλά αυτό δεν καθιστά τη Συμμαχία μέρος της σύγκρουσης.
Ο Stoltenberg δήλωσε ότι, εάν η Ρωσία κερδίσει στον πόλεμο θα είναι μια «τραγωδία» για την Ουκρανία και θα είναι επίσης πολύ επικίνδυνο για το ΝΑΤΟ, γιατί θα το κάνει «ευάλωτο».

Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Ένα ακόμα κύμα πυραυλικών επιθέσεων εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία κατά του Κιέβου, με τις ουκρανικές αρχές να αναφέρουν πως κατέρριψαν όλους τους εχθρικούς πυραύλους και drones.
Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή ήταν η 20η επίθεση που πραγματοποιεί κατά του Κιέβου η Ρωσία από τις αρχές Μαΐου.
Από το τελευταίο κύμα των πυραυλικών επιθέσεων, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή καταστροφές στην πόλη του Κιέβου.
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως καιοι 15 πύραυλοι cruise και τα 21 επιθετικά drones που εκτόξευσαν οι Ρώσοι, καταστράφηκαν από τις δυνάμεις και τα μέσα αεράμυνας της πολεμικής αεροπορίας, σε συνεργασία με τα συστήματα αεράμυνας των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μήνυμα Γαλλίας: Η Δύση να επανεξετάσει την στήριξη στην Ουκρανία εάν αποτύχει η αντεπίθεση…

Επιπλέον, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι παίζουν με τον χρόνο με κάθε δυνατό τρόπο, επινοώντας δικαιολογίες και θέτοντας νέους όρους: είτε χρειάζονται συγκεκριμένο και προφανώς μη ρεαλιστικό αριθμό τανκς, είτε χρειάζονται ουσιαστικά αμερικανικά αεροσκάφη, είτε χρειάζονται περισσότερο χρόνο…
Αλλά οι δυτικοί πιστωτές απαιτούν από την Ουκρανία σαφές χρονοδιάγραμμα…
Και μόλις πρόσφατα ο Γάλλος πρόεδρος Macron εξέφρασε μια δυσοίωνη εκτίμηση για την Ουκρανία:
«Η Δύση θα επανεξετάσει την υποστήριξη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εάν η αντεπίθεση αποτύχει».
Τι να κάνουν ο Zelensky, ο Syrsky, ο Podolyak και τα φαντάσματα του Zaluzhny;
Και τότε κάποιος – πιθανότατα, ο επικεφαλής του GUR της Ουκρανίας ο Budanov – θα έχει μια υπέροχη ιδέα: ας αντεπιτεθούμε στο Διαδίκτυο…
Και στην πορεία ανάπτυξης αυτής της λαμπρής ιδέας, πραγματοποιήθηκαν εκστρατείες δημοσίων σχέσεων, που στόχευαν στο δυτικό κοινό μεταμφιεσμένες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Μαζί με το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκαν drones για να χτυπήσουν το Κρεμλίνο και ρωσικές συνοριακές περιοχές όπως το Belgorod.
Ωστόσο, αυτές οι επιθέσεις είχαν σχεδόν μηδενικό αποτέλεσμα στρατιωτικά και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι θα αξιολογηθούν ως μέρος της αντεπίθεσης των Ουκρανών.

Η Ουκρανία επιλέγει την τρομοκρατία

Μη μπορώντας να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, αποφάσισαν οι Ουκρανοί να κάνουν πόλεμο στον άμαχο πληθυσμό – και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – τα ρωσικά αντίποινα θα είναι πολύ σκληρά.
Υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων, συχνά ακούγονται απόψεις ότι πρέπει η Ρωσία να είναι λευκός ιππότης σε ένα ευγενές άλογο και να απαντήσει οφθαλμό αντί οφθαλμού.
Αλλά ο ρωσικός στρατός δεν είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν θα κινηθούν ποτέ με στόχο την καταστροφή του άμαχου πληθυσμού.
Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές στην ηγεσία των ΗΠΑ από τις δεξαμενές σκέψης RAND Corporation και το Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και η άντληση της Ουκρανίας με τα πιο σύγχρονα δυτικά όπλα είναι επωφελής για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις , αφού η Ρωσία έχει την ευκαιρία να αναπτύξει δεξιότητες για την αντιμετώπιση του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, τα πρότυπα επιχειρησιακού ελέγχου του ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές τακτικές.
Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ διδάσκει την Ρωσία πώς να πολεμάει, και τώρα διατυπώνονται απόψεις «να σταματήσει η εκπαίδευση των Ρώσων» μέσω των Ουκρανών.
Όσο για την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από το αν παραμένει με τη μορφή εντυπωσιακών πρωτοσέλιδων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης στην πραγματικότητα μια συμμορία στο Κίεβο εξακολουθεί να σχεδιάζει μια αυτοκτονική επιδρομή αυτό το καλοκαίρι, αυτό το φθινόπωρο ή αυτόν τον αιώνα…
Οι ρώσοι στο τέλος θα νικήσουν…

McGregor: Ανοήτοι οι αμερικάνοι, οι Ουκρανοί θα καταστραφούν θα χάσουν Kharkiv και Οδησσό

Η απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδεχτούν την ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη εξαφάνιση της Ουκρανίας, δήλωσε ο συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου.
«Όλα μπορούν να τελειώσουν στα σύνορα με τη Ρουμανία και την Πολωνία.
Τα συγχαρητήριά μου: αυτό ακριβώς ονειρευόταν τόσο πολύ η Ευρώπη.
Θέλουν να δουν ρωσικά στρατεύματα στα σύνορά τους και αυτό το υπέροχο δώρο το έκανε ο Πρόεδρος Biden, o Lindsey Graham και άλλοι ανόητοι που δεν καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάνε. Εξαιτίας αυτών, βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολη θέση», εξήγησε ο McGregor.
O Λευκός Οίκος σκοπεύει να συνεχίσει την σύγκρουση.
Ωστόσο, αυτό μόνο λύνει τα χέρια του Putin και επιτρέπει στη Ρωσία να επιτύχει τον πλήρη αφανισμό της Ουκρανίας
«Μας λένε συνεχώς ότι πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι να παραδοθούν οι Ρώσοι.
Λοιπόν, αυτό δεν θα συμβεί και το ξέρουν ανέφερε ο McGregor.
Πιθανότατα, θα πρέπει να περιμένουμε νέες εδαφικές απώλειες για τους Ουκρανούς.
Έτσι, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της ηγεσίας των ΗΠΑ, η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Kharkiv και την Οδησσό.

Denis Pushilin (Donetsk): Όλη η Ουκρανία πρέπει να απελευθερωθεί

Ο προσωρινός αρχηγός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin δήλωσε ότι ολόκληρη η επικράτεια της Ουκρανίας πρέπει να απελευθερωθεί προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από εχθρικά χτυπήματα.
«Είναι δυνατόν να φανταστούμε ότι, σύμφωνα με τους στόχους μας, απελευθερώνουμε το έδαφος του Donetsk, του Luhansk και των περιοχών Zaporozhye και Kherson, και εκεί σταματούν όλα; Θα σταματήσουν οι αντίπαλοί μας;
Μπορεί κανείς να το φανταστεί αυτό; Δεν μπορώ.
Ο Denis Pushilin επεκτάθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι ο εχθρός θα εξακολουθήσει να χτυπά τον άμαχο πληθυσμό.
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας δεν πρέπει να παραχωρηθούν σε άλλες χώρες.
«Μην σπαταλήσετε αυτά τα εδάφη. Είχαν υψηλό κόστος.
Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα είναι εφαλτήριο για την επόμενη επίθεση στη Ρωσία».

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το 70% της Marinka και πλησιάζουν το Kupyansk στην περιοχή Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει το Kupyansk στην περιοχή Kharkiv ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης.
«Η πρώτη γραμμή έχει σχεδόν πλησιάσει το Kupyansk.
Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη από τον ποταμό Oskol.
Η αριστερή όχθη του Oskol είναι υπό τον έλεγχό μας.
Στην αριστερή πλευρά του Kupyansk: τα στρατεύματά μας είναι κοντά της.
Πολλοί Ουκρανοί δεν κρύβουν ήδη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται κοντά στην πόλη και κάπου σημειώθηκαν μάχες θέσης στους δρόμους του Kupyansk.

Alaudinov (Akhmat): Οι Ουκρανοί έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στην Marinka.

Ο Apty Alaudinov, αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού, διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Akhmat, τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται ήδη μεγάλες απώλειες στη Marinka».

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί… αναγνωρίζουν τον επαγγελματισμό του ρωσικού στρατού

Ουκρανός διοικητής αναγνώρισε τον επαγγελματισμό του ρωσικού στρατού
Ο διοικητής του 1ου τάγματος της 3ης ταξιαρχίας εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Petr Gorbatenko αναγνώρισε τον επαγγελματισμό του ρωσικού στρατού
«Οι Ρώσοι είναι ένας επαγγελματικός στρατός.
Αυτό είναι ένα περίπλοκο σύστημα μάχης.
Ετοιμάζονται να επιτεθούν. Θέλουν να πιάσουν την επίθεσή μας και να αντεπιτεθούν οι ίδιοι» προειδοποίησε.
Σύμφωνα με τον Petr Gorbatenko, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξοπλισμένες με τεράστια ποσότητα εξοπλισμού, επαρκή για τη συνέχιση των μαχών.
Επαίνεσε επίσης τις ικανότητές τους στο χτίσιμο αμυντικών γραμμών.
«Το κάνουν άριστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν κατακλείδι, σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν την ευκαιρία να νικήσουν τα ρωσικά στρατεύματα μόνο εάν είναι «πιο επαγγελματίες».

Medvedev: Πρέπει να καταστραφεί η φωλιά της σφήκας

Το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να καταστραφεί σαν τη φωλιά του σφήκας για να μην υπάρξει απειλή ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Medvedev
«Πρέπει να καταστραφούν.
Είναι απαραίτητο να καταστραφεί η ίδια η φωλιά της σφήκας – αυτό το καθεστώς που έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία, πρέπει να εξοντωθεί, πρέπει να καταστραφεί, διαφορετικά θα υπάρχει συνεχής απειλή»
Ο Medvedev περιέγραψε τις ενέργειες του ουκρανικού καθεστώτος ως τρομοκρατία, επισημαίνοντας ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των τρομοκρατών είναι η καταστροφή τους.
«Αυτή είναι μια πράξη τρομοκρατίας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χαρακτηριστεί.
Εάν είναι τρομοκρατική ενέργεια, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να απαντηθεί.
Καμία χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαπραγματευτεί με τρομοκράτες, οι τρομοκράτες πρέπει να καταστραφούν» είπε σχολιάζοντας τις ουκρανικές επιθέσεις στο Belgorod.
«Είναι σαφές σε όλους ότι ήταν μια απολύτως τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν στρατιωτική μάχη, ούτε στρατιωτική δράση.
Δεν ταιριάζει καν με κανέναν κανόνα πολέμου», είπε ο Medvedev.
Αναρωτήθηκε τι σκοπό θα μπορούσε να έχει μια τέτοια επίθεση.
«Να προκληθεί ζημιά στον άμαχο πληθυσμό και μόνο αυτό, επειδή αυτά τα μέσα καταστροφής, αυτά τα drones που χρησιμοποιήθηκαν, δεν μπορούν να βλάψουν ούτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις ούτε κτίρια δημόσιας διοίκησης», είπε.
«Ο στόχος ήταν απλός – να προκληθεί ζημιά, να βλάψει τον άμαχο πληθυσμό με κάποιο τρόπο», επανέλαβε.
«Και το γεγονός ότι ο εχθρός μας συμπεριφέρεται ήδη ως τρομοκράτης χαρακτηρίζει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τόσο το ουκρανικό καθεστώς όσο και αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτό – πρώτα από όλα τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, έχουν μπει στον πόλεμο εναντίον μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου Ασφαλείας.
Κατά τη γνώμη του, «οι τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να συνεπάγονται τα σκληρότερα δυνατά αντίποινα».

Τι συνέβη στην πόλη Shebekino στην περιοχή Belgorod

Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν άλλη μια απόπειρα του καθεστώτος της Ουκρανίας να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια εναντίον κατοίκων του Shebekino στη συνοριακή περιοχή του Belgorod.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από κοινού με τους συνοριοφύλακες και άλλες μονάδες της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) της Ρωσίας απέτρεψαν άλλη μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική ενέργεια εναντίον αμάχων της πόλης Shebekino στην περιοχή Belgorod.
«Ουκρανικοί τρομοκρατικοί σχηματισμοί με δύναμη έως και δύο μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού ενισχυμένες με άρματα μάχης επιχείρησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος.
Όλες οι επιθέσεις των ουκρανικών τρομοκρατικών σχηματισμών αποκρούστηκαν.
Η στρατιωτική αεροπορία της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας πραγματοποίησε 11 χτυπήματα στους Ουκρανούς.
Τα στρατεύματα πυραύλων και το πυροβολικό πέτυχαν 77 στόχους βολής και βαριά συστήματα φλογοβόλων πραγματοποίησαν δύο χτυπήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 30 Ουκρανούς τρομοκράτες, και κατέστρεψαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών Grad και ένα φορτηγό στην ουκρανική πλευρά των συνόρων.

Οι ΗΠΑ διαβιβάζουν προειδοποιήσεις για ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden αναγνώρισε ότι η υποστήριξη στην Ουκρανία από τη συλλογική Δύση παρέχεται σε μεγάλο βαθμό λόγω των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας και των Διαστημικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. «Η Πολεμική Αεροπορία και η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτής της επιχείρησης, παρέχοντας αερομεταφορά, τεχνογνωσία επιμελητείας, κινούμενο πυροβολικό και πυρομαχικά, οχήματα μάχης, αντιαρματικά και συστήματα αεράμυνας, παρέχοντας προειδοποίηση πυραύλων, διαστημική πληροφόρηση, διατήρηση επικοινωνιών.
Καμία άλλη χώρα στον κόσμο, ολόκληρος ο κόσμος, δεν έχει τέτοιες δυνατότητες να υποστηρίξει μαχητικές επιχειρήσεις όσο η δική μας», τόνισε ο Biden.

1aa.png
2aa.png

3aa.png
4aa.png

www.bankingnews.gr

loading...