ΑΚΚΕΛ: Πώς η ΝΔ οδήγησε την αγροτική παραγωγή σε ναζιστικό εκτελεστικό απόσπασμα

 

Οι πρωτόγνωρες επιθέσεις κατά της αγροτικής παραγωγής είτε γεωργικής, είτε κτηνοτροφικής κλπ, οι οποίες γίνονται από μεγάλα εγκληματικά, οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα εξαπλωμένα σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτουν ταυτόχρονα και τον ουσιαστικό λόγο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια έχει εντείνει τις επιθέσεις. Λειτούργησε αδίστακτα και μεθοδικά για να καταστρέψει την αγροτική παραγωγή κάθε μορφής και τους αγρότες της Ελλάδας.

Από το 2019 το ΑΚΚΕΛ αποκαλύπτει δημοσίως κάθε εχθρική ενέργεια της ΝΔ αφού το κακό παράγινε και στοχοποιήθηκε η αγροτική παραγωγή για καταστροφή.

Αρχικά, η χρήση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην παραγωγή τροφίμων αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη επίθεση για έλεγχο της διατροφής των πολιτών από εγκληματικά συμφέροντα, τα οποία πατεντάρουν διάφορα τρόφιμα και με αυτό τον τρόπο αποκτούν πολιτικό και στρατηγικό έλεγχο. Διότι αυτός που ελέγχει την τροφή σου και σού δίνει την άδεια να χρησιμοποιήσεις την πατέντα του για να παράγεις τροφή, ελέγχει και εσένα.

Ο περιβόητος Henry Kissinger, από τους αρχιτέκτονες δημιουργίας αυτών των εγκληματικών συμφερόντων, είπε χαρακτηριστικά “Όποιος ελέγχει την προσφορά τροφίμων, ελέγχει τους ανθρώπους. Όποιος ελέγχει την ενέργεια, μπορεί να ελέγξει ολόκληρες ηπείρους. Όποιος ελέγχει τα χρήματα, μπορεί να ελέγξει τον κόσμο”.

Σήμερα η εγκληματική φύση αυτών των στρατηγικών και πολιτικών συμφερόντων έχει φτάσει σε σημείο που να πιέζει και εκβιάζει για ουσιαστική εξαφάνιση της αγροτικής παραγωγής τόσο για την γεωργία όσο και την κτηνοτροφία, με δικαιολογία αυτό που ονομάζουν “κλιματική αλλαγή”, “δικαιώματα ζώων” κλπ. Παρουσιάζει την κατασκευή συνθετικού κρέατος και την κατανάλωση ερπετών, εντόμων και άλλων ζωυφύων ως εναλλακτική λύση (!!!) οδηγώντας την Ανθρωπότητα σε σοβαρές βλάβες υγείας, μαζικούς θανάτους (περισσότερο και από γενοκτονίας) και πατεντάρισμα του συνθετικού κρέατος και τροφών (όπως παλαιότερα των γεννετικά μεταλλαγμένων) για έλεγχο των ανθρώπων μέσω της τροφής, σε τόσο προσωπικό επίπεδο, που ούτε η ανατολικογερμανική Υπηρεσία Ασφαλείας Στάζυ δεν είχε διανοηθεί.

Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα με αξιωματούχους ενταγμένους σε αυτό τον κύκλο εγκληματικών συμφερόντων, όπως περιγράφει το ΑΚΚΕΛ, λειτούργησαν αποκλειστικά προς ζημία και καταστροφή του αγροτικού τομέα με διάφορους τρόπους, κυρίως η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όταν το 1981 η Ελλάδα έγινε μέλος της ΕΟΚ είχε 117% διατροφική αυτάρκεια, δηλαδή μπορούσε να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού και να εξάγει το 17% της παραγωγής. Σήμερα η διατροφική αυτάρκεια έχει ισοπεδωθεί περίπου στο 30% από το 117% που ήταν.

Το ΑΚΚΕΛ έχει υποβάλλει περίπου 30 Αναφορές κατά κυβερνητικών και άλλων φορέων του ελληνικού κράτους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παρανομίες και αδικίες κατά του αγροτικού κόσμου, όπως επίσης και καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά των καρτέλ. Τα καρτέλ αποτελούν την μόνιμη πληγή για τον αγροτικό κόσμο μαζί με τους κομματικά εξαρτώμενους “συνδικαλιστές” γνωστούς ως “αγροτοπατέρες”.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του αγροτικού τομέα τα τελευταία χρόνια ήταν τα καρτέλ κυρίως στο γάλα, τα οποία έριξαν τις τιμές αγοράς γάλακτος χωρίς όμως απαραίτητα να μειώνεται η τιμή στον τελικό καταναλωτή, αλλά να αυξάνει το ήδη πολύ μεγάλο κέρδος για τα μέλη των καρτέλ. Οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν εξουδετερώνουν αυτές τις μορφές του οργανωμένου εγκλήματος, που αποτελούν τα καρτέλ, αλλά προσπαθούν να διασπάσουν τους αγρότες έχοντας ως κυριότερο εργαλείο τους κομματικούς συνδικαλιστές, οι οποίοι διέσπασαν συντονισμένες αγροτικές αντιδράσεις και σαν αντάλλαγμα οι ίδιοι οι συνδικαλιστές λάμβαναν παροχές κάθε είδους από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Τα καρτέλ απολαμβάνουν ουσιαστικής ατιμωρησίας σε μεγάλο βαθμό και λόγω των πατημάτων που έχουν μέσα στον κυβερνητικό χώρο.

Η ίδρυση και λειτουργία του ΑΚΚΕΛ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο όχι μόνο των αγροτών αλλά και όλης της κοινωνίας κατά αυτής της διχαστικής πρακτικής των κυβερνήσεων, οι οποίες χρηματοδοτούνταν κομματικά από τα καρτέλ. Μεγάλο μέρος της κυβερνητικής διαφθοράς στην Ελλάδα οφείλεται σε αυτά.

Το τελευταίο καιρό έχει προστεθεί επίσης και ένας ιστός οικονομικών επιθέσεων της κυβέρνησης κατά των αγροτών, ακόμη και με “απαγόρευση” γάμου μεταξύ νέων αγροτών που έλαβαν χρήματα από το ειδικό πρόγραμμα εκτός και αν ο ένας από τους δύο επιστρέψει τα χρήματα!!! Άλλους τρόπους αποκαλύπτουν παρακάτω οι δημοσιεύσεις του ΑΚΚΕΛ από το 2019 και μετά.

 

 

Δημοσιοποιήσεις από το ΑΚΚΕΛ 2019-2021

 

3/4/2019 Το ΑΚΚΕΛ αποκάλυψε και καταδίκασε την κυβερνητική κοροϊδία από το 2015 από τότε που ουσιαστικά υπεξαίρεσε χρήματα από αγροτικές επιδοτήσεις με δικαιολογία για «τεχνικό λάθος» στο ηλεκτρονικό σύστημα.

 

10/7/2019 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποίησε ότι η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκρινε παραδεκτή την Αναφορά του Προέδρου του ΑΚΚΕΛ σχετικά με τις υπέρογκες χρεώσεις του ΕΛΓΑ στους Έλληνες παραγωγούς χωρίς να τους παρέχονται ουσιαστικές καλύψεις. Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει το γεγονός ότι οι Έλληνες αγρότες καταβάλλουν υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση χωρίς να επωφελούνται από καμία ουσιαστική κάλυψη. Ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) αποτελεί ουσιαστικά έναν εισπρακτικό μηχανισμό που προσφέρει ελάχιστα στον αγροτικό κόσμο, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα από την άρνησή του να αποζημιώσει τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών οι οποίοι υπέστησαν τεράστιες ζημιές αυτό το έτος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων πριν από τη συγκομιδή. Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει ούτε τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι υφίστανται συχνά σοβαρές ζημιές από ευλογιά, οζώδη δερματίτιδα των προβάτων και πολλές άλλες ζωονόσους, οι οποίες είναι συχνές στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, οι Έλληνες αγρότες πληρώνουν δυσανάλογες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να καλύπτονται για τους περισσότερους βασικούς κινδύνους. Αυτό τούς προσθέτει επιπλέον κόστος κυρίως σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή ζωικών ασθενειών.

 

 

19/7/2019 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιεύει την ανάγκη για υποχρεωτική αναγραφή στις συσκευασίες τροφίμων της προέλευσης των συστατικών τους, ώστε να αποφύγουμε την διατροφική απάτη η οποία όμως δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες στην υγεία των καταναλωτών-πολιτών μέχρι και θάνατο, επιπλέον με τον αθέμιτο ανταγωνισμό κατά των Ελλήνων αγροτών. Το ΑΚΚΕΛ έχει αγωνιστεί για την προστασία της τοπικής παραγωγής τροφίμων, την ξεκάθαρη αναγραφή των συστατικών και της γεωγραφικής προέλευσης το γνωστό διεθνώς ως «Made in».

 

20/7/2019 Αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το ΑΚΚΕΛ για αποζημίωση εξοπλισμού των τευτλοπαραγωγών που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή από το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Εκτός από την παραγωγή τους και τις επιδοτήσεις, η μεγαλύτερη απώλεια είναι ότι ο πανάκριβος ειδικός εξοπλισμός τους για τευτλοπαραγωγή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καμμία άλλη καλλιέργεια και πέφτει σε αχρηστία. Αυτό το θέμα τελικά εξελίχθηκε σε μεγάλο σκάνδαλο διότι η κυβέρνηση εισήγαγε ζάχαρη από τις μέχρι πρότινος ανταγωνιστικές εταιρείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής εταιρείας που έκλεισε προσλήφθηκαν στους ανταγωνιστές της Γαλλίας και Γερμανίας. Προφανής υπόθεση διαφθοράς.

 

17/9/2019 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποιεί την ανάγκη μειώσεων ή κατάργηση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο που είναι δυσβάσταχτο για τους Έλληνες αγρότες, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα.

 

19/9/2019 Οξεία καταγγελία του ΑΚΚΕΛ κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για αδράνεια σχετικά με τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και λοιπών προϊόντων πρωτογενούς τομέα. Το ΑΚΚΕΛ τόνισε ότι ο Υπουργός δεν γνωρίζει πόσοι τόνοι γάλακτος εισρέουν στην πραγματικότητα στην Ελλάδα, ούτε ποιος είναι ο αποδέκτης των τυπικά νόμιμων εισαγωγών. Δεν υπάρχει έλεγχος εισροών – εκροών. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι απογυμνωμένοι. Τα πρόστιμα δεν φέρνουν αποτελέσματα γιατί είναι γελοία σε σχέση με το μέγεθος των κερδών από τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Η επιτροπή ανταγωνισμού δεν λειτουργεί. Οι στενές σχέσεις της ΝΔ με τα επιχειρηματικά συμφέροντα αποτελούν την μεγαλύτερη τροχοπέδη δράσης κατά της μαφίας των καρτέλ.

 

20/9/2019 Το ΑΚΚΕΛ ανέδειξε ακόμη μία φορά το πρόβλημα των βοσκοτόπων όπως το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις. Υποστήριξε την δημιουργία μόνιμων βοσκοτόπων, πραγματικά προσβάσιμων στους κτηνοτρόφους που θα μειώνουν το κόστος παραγωγής, αλλά θα βελτιώνουν και το επίπεδο ζωής των κτηνοτρόφων που σήμερα λόγω κακών πολιτικών αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα ώστε να βοσκήσουν τα ζώα τους. Πρόταση του ΑΚΚΕΛ είναι να επιδοτηθούν στοχευμένα τα αγροτεμάχια που βρίσκονται πλησίον των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με προϋπόθεση ότι θα σπαρθούν από τους αγρότες με φυτά κτηνοτροφικού λειμώνα και να διασφαλίζουν ότι ο γειτονικός κτηνοτρόφος θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στον βοσκότοπο.

 

29/11/2019 Το ΑΚΚΕΛ ανέδειξε ακόμη και με εξώδικες δηλώσεις σε Τράπεζες ότι τα χρήματα που βρίσκονται δεσμευμένα σε αγροτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς προέρχονται από αγροτικές επιδοτήσεις βιολογικής κτηνοτροφίας τα οποία ανήκουν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τα οποία είναι στο σύνολο τους ακατάσχετα. Οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές των δικαιούχων για την υλοποίηση των πράξεων που συγχρηματοδοτούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν μπορούν να κατασχεθούν, δεν υπόκεινται σε καμία είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά και οι υπόλοιπες αγροτικές επιδοτήσεις δεν κατάσχονται.

 

6/12/2019 Το ΑΚΚΕΛ αποκάλυψε και κατήγγειλε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επιβολή τελών κυκλοφορίας σε τρακτέρ και αλιευτικά σκάφη. Έμεινε κατάπληκτο με την ακραία επίδειξη επιθετικής αναισθησίας εναντίον των αγροτών και ειδικότερα των γεωργών και αλιέων, με δηλώσεις αρχικά του υφυπουργού οικονομικών και στη συνέχεια από το ΙΟΒΕ δηλαδή το .. think tank του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος με την σειρά του έδωσε ένα ανάλογο πλήγμα στους παράκτιους αλιείς. Με δηλώσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Βουλή έκανε προαναγγελία για επιβολή ανάλογου χαρατσιού «τελών κυκλοφορίας» στα παράκτια αλιευτικά σκάφη (!!!), γεγονός που θα μπορέσει να αποτελέσει θανατική ποινή στους Έλληνες παράκτιους αλιείς.

 

3/2/2020 Το ΑΚΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για οριστική επίλυση της τραπεζικής αυθαιρεσίας και φασισμού ζητώντας παρέμβαση εισαγγελέα κατά της τραπεζικής αυθαιρεσίας και υπεξαίρεσης που παρακρατούν παράνομα αγροτικές επιδοτήσεις. Τζογάρουν τα χρήματα για δικό τους κέρδος.

 

3/2/2020 Δημοσιεύεται η καταγγελία του ΑΚΚΕΛ ότι η κυβέρνηση διεύρυνε για το 2016 την βάση των δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης, καταργώντας το κριτήριο που ίσχυε ως το 2015 και αφορούσε την εντοπιότητα των δικαιούχων (οι δικαιούχοι έπρεπε να είναι μόνιμοι κάτοικοι ορεινής-μειονεκτικής περιοχής) και το κριτήριο της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα. Δηλαδή ως και το 2015 τα βασικά εισοδήματα των δικαιούχων θα έπρεπε να προκύπτουν από την κτηνοτροφία και την γεωργία. Από το 2016 και εξής τα κριτήρια αυτά εκλείπουν και δικαιούχοι είναι όλοι όσοι διατηρούν χωράφια στην περιοχές αυτές και τα καλλιεργούν (ελαιοκαλλιέργειες ή άλλες), έστω και εάν μένουν σε άλλες περιοχές της χώρας και ασκούν άλλα επαγγέλματα, αρκεί να έχουν μόλις το 5% των εισοδημάτων τους από γεωργικό εισόδημα. Με αυτό τον τρόπο μειώνει δραστικά τα έσοδα των πραγματικών αγροτών και δίνει αγροτικά κονδύλια σε άσχετους με την αγροτική παραγωγή.

 

16/3/2020 Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλει την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που έλαβε κατά του covid με περιορισμό μετακινήσεων, πρακτικά απαγορεύει στους αγρότες να εργαστούν. Ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να πάει στα ζώα του. Ο αγρότης δεν μπορεί να πάει να σπείρει. Οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι κλπ, τα ίδια. Μένει μόνο η σύλληψη των αγροτών στα χωράφια, στους στάβλους, στα αλιευτικά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους για παραβίαση των μέτρων μετακίνησης.

 

20/3/2020 Καταγγελία του ΑΚΚΕΛ για διακρίσεις εις βάρος αγροτών στις αποζημιώσεις λόγω μέτρων covid. Όταν ανακοινώθηκε η παροχή 800 ευρώ σε μία λίστα επαγγελμάτων από μέσα απουσίαζαν οι γεωργοί, κτηνοτρόφοι και γενικότερα μεγάλο τμήμα του Αγροτικού τομέα. Σε περιοχές της Κοζάνης, Βόϊο όπου είναι σε καραντίνα λόγω του ιού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μιας και δεν μπορεί να πλησιάσει βυτίο για να πάρει το γάλα και οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να αρμέγουν και να πετάνε το γάλα. Τα χωράφια άσπαρτα λόγω έλλειψης ρευστότητας, τις προηγούμενες χρονιές οι αγρότες ενεργοποιούσαν την κάρτα του αγρότη ώστε να αγοράζουν με αυτή καύσιμα και αγροεφόδια. Με την απόφαση Βορίδη να ανασταλούν οι δηλώσεις καλλιέργειας, δεν μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα του αγρότη, αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας και την μη ύπαρξη πίστωσης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την μη σπορά των χωραφιών (που ήδη έχει αργήσει).

 

26/3/2020 Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλει πάλι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να εκταμιεύσει 37 δις ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους και μέχρι 100.000€ αποζημίωση για κάθε εκμετάλλευση που έχει δεχθεί πλήγμα από τον κορονοϊό, ο υπουργός Βορίδης αρνείται να δώσει ακόμη και τα 800€ σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελλάδας λέγοντας ότι στην Ελλάδα αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν υποστεί καμιά ζημιά από τον κορονοϊό!

 

29/3/2020 Δημοσιοποίηση του ΑΚΚΕΛ για τα απολύτως απαραίτητα που χρειάζονται οι αγρότες λόγω μέτρων covid ώστε να επιβιώσουν επαγγελματικά: Ένταξη στο βοήθημα των 800€ και στα ευνοϊκά μέτρα – παύση πληρωμών, πληρωμή deminimis 30€ ανά πρόβατο ως αποζημίωση για τα αρνιά που δεν μπορούν να πωληθούν, πληρωμή εξισωτικών αποζημιώσεων 2013-2014-2015 από τα 350 εκατομμύρια που επιστράφηκαν από επιβεβλημένο πρόστιμο της ΕΕ και επιστράφηκαν στην Ελλάδα μετά από δικαστική απόφαση. Αυτά είναι στην ουσία χρήματα των κτηνοτρόφων που είχαν χαθεί από τις τεχνικές λύσεις βοσκότοπων. Επίσης, αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων προς τους κτηνοτρόφους από επιδοτήσεις και ασφαλιστικών εσόδων και αίτημα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης. Για τους παραγωγούς κηπευτικών, deminimis και αποζημίωση άμεσα όλης της παραγωγής που πετάγεται λόγω κλειστών λαϊκών, κλειστών καταστημάτων εστίασης και ξενοδοχείων και μείωση εξαγωγών. Τέλος ένταξη όλων των κλάδων του Πρωτογενούς τομέα στα 800€ και παύση πληρωμών κάθε οφειλής αγροτών τουλάχιστον 6 μηνών.

 

30/3/2020 Επιστολή του ΑΚΚΕΛ στην ΑΑΔΕ που ζητά να δοθεί παράταση στις οικονομικές υποχρεώσεις των αγροτών για πληρωμή δόσεων από τις 120 που έχουν ενταχθεί διότι έχουν (παράνομα) εξαιρεθεί από την ενίσχυση που αποδίδεται σε άλλους κλάδους και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

 

2/4/2020 Καταγγελία της κυβερνητικής απόφασης που απαγορεύει σε κτηνοτρόφους την παρουσία τους κατά το ζύγισμα των ζώων τους στα σφαγεία. Ο κτηνοτρόφος ΔΕΝ επιτρέπεται να βλέπει το ζύγισμα και φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει … τι γίνεται στο ζύγισμα. Γιατί δεν επέτρεψε να είναι παρών ο υπάλληλος του σφαγείου μαζί με τον κτηνοτρόφο και μετά με τον κρεατέμπορα; Έτσι και ο έμπορος και ο κτηνοτρόφος θα επιβεβαιώνουν το ζύγισμα και δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το βάρος του ζώου που πουλάει ο κτηνοτρόφος και αγοράζει ό έμπορος. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνει η κυβέρνηση την δημιουργία δικτύων διαφθοράς και εξαπάτησης των κτηνοτρόφων, με ουσιαστική κλοπή του εισοδήματός τους κατά το ζύγισμα.

 

21/4/2020 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποιεί την ανάγκη για άμεση πώληση αρνιών και γαλακτοκομικών από τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς στους πελάτες χωρίς μεσάζοντες ώστε να μειωθούν οι τιμές για τον καταναλωτή και να αυξηθεί η διαφάνεια στις συναλλαγές, με παράλληλη στήριξη των κτηνοτρόφων.

 

16/5/2020 Δημοσιοποίηση του ΑΚΚΕΛ για την απαράδεκτη στάση των κυβερνήσεων απέναντι στον οργανισμό αγροτικών ασφαλίσεων, το κόστος λειτουργίας του οποίου καλύπτουν οι ίδιοι οι αγρότες διότι από το 2011 δεν έχει αποδοθεί η υποχρεωτική κρατική επιχορήγηση, με αποτέλεσμα περίπου 20-25 εκατομμύρια ευρώ να δαπανώνται ετησίως για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του οργανισμού αντί για αποζημιώσεις. Επίσης να προστεθούν απολύτως απαραίτητες καλύψεις, που παρανόμως είναι εκτός κανονισμού και οι αποζημιώσεις του να διαχωριστούν για ζωική και φυτική παραγωγή.

 

18/5/2020 Καταγγελία από το ΑΚΚΕΛ για απάτη της κυβέρνησης στην αποζημίωση των κτηνοτρόφων λόγω covid στα 4€ ανά πρόβατο αλλά μόνο των επιλέξιμων για συνδεδεμένη ενίσχυση γάλακτος. Τί σχέση έχει το γάλα και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις με την ζημιά που έπαθαν οι κτηνοτρόφοι λόγω μέτρων για τον covid; Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εκμεταλλεύσεις που έχουν αιγοπρόβατα για παραγωγή κρέατος (κρεατοπαραγωγικές), σε πολλά νησιά δεν υπάρχουν εγκεκριμένα τυροκομεία, άρα πολλοί κτηνοτρόφοι είναι αδίκως εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης. Επίσης τίθεται το ζήτημα των κομμένων της συνδεδεμένης λόγω ποινών, έχουμε περιπτώσεις που παραγωγοί κόπηκαν λόγω μικροβίων στο γάλα ή λόγω του ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες δεν πήραν τρία δείγματα και αυτοί δηλαδή θα μείνουν εκτός αποζημίωσης για ζημιά που έπαθαν στο αρνί το Πάσχα. Το να πληρωθεί με ένα ευτελές ποσό της τάξης των 23 εκατομμύριών μόνο το 1/3 του κτηνοτροφικού κόσμου ή 29.000 κτηνοτρόφοι από τους 100.000 ή 5,8 εκατομμύρια πρόβατα από τα 14,5 εκατομμύρια είναι αν μη τι άλλο κοροϊδία για το σύνολο των κτηνοτρόφων με στόχο να πάθουν ζημιά.

 

27/5/2020 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποίησε και κατήγγειλε μία απαράδεκτη συνθήκη που έβαλε η κυβέρνηση για την αποζημίωση κτηνοτρόφων οι οποίοι υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση σε θανάτωση των ζώων τους. Μπήκε απαίτηση οι κτηνοτρόφοι να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Δηλαδή από αυτούς που υποχρεώθηκαν να σκοτώσουν την πηγή εσόδων που είχαν, η κυβέρνηση που τούς υποχρέωσε έχει την απαίτηση να έχουν έσοδα ώστε να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις! Αυτή είναι ξεκάθαρη εχθρική κίνηση κατά των κτηνοτρόφων για να καταστραφούν.

 

Τον Μάιο και Ιούνιο 2020 το ΑΚΚΕλ επανέφερε στο προσκήνιο το “καρκίνωμα” του Πρωτογενούς τομέα που ονομάζεται ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Το έγκλημα αυτό που διαπράττεται από το 2006 μέχρι και σήμερα, εις βάρος κυρίως νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον Πρωτογενή τομέα. Είναι πραγματικά εξωφρενικό ένας παραγωγός το 2020 να λαμβάνει επιδοτήσεις με βάση την παραγωγή που είχε ή δήλωνε ότι είχε τα έτη 1999 – 2000 ακόμη και αν έχει ελάχιστη ή καθόλου παραγωγή και με μόνο “προσόν” την κομματική σχέση εξάρτησης με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ κλπ! Θα επικρατήσει τελικά η λογική και το δίκαιο ή θα κερδίσουν ακόμη μια φορά οι πελατειακές σχέσεις της ΝΔ με ορισμένους αγροτοπατέρες που έγιναν επιδοτούμενοι μαχαραγιάδες από τα ιστορικά δικαιώματα της απάτης; Οι νέοι και νεοεισερχόμενοι αγρότες, κατά κανόνα, είτε έμειναν εκτός κατανομής είτε τους κατανεμήθηκαν ποσά δυσανάλογα μικρότερα σε σχέση με το μέγεθος της εκμετάλλευσης/παραγωγής τους. Το ποσό του εθνικού αποθέματος κατανεμήθηκε χωρίς καμία λογική, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως δικαιούχοι άνθρωποι εκτός παραγωγής, συνταξιούχοι ακόμη και υπερήλικες. Δεν υπήρξε καμία σύνδεση του ποσού της ενίσχυσης με την παραγωγή. Ούτε με το μέγεθος της εκμετάλλευσης αλλά ούτε και με το ύψος της παραγωγής. Δηλαδή χρήματα αγροτών δίνονται σε μη αγρότες.

 

24/6/2020 Το ΑΚΚΕΛ αποκάλυψε τις κυβερνητικές συμμορίες που δουλεύουν κατά της Πρωτογενούς παραγωγής και βάζουν χαράτσι 650 ευρώ (επιτήδευμα) σε κάθε επαγγελματία του Πρωτογενούς τομέα, τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο ενισχύουν τους παραγωγούς. Μετά από την εντονότατη αντίδραση του ΑΚΚΕΛ που δημοσιοποιήθηκε σε πολλούς χώρους και προκάλεσε οργή και αγανάκτηση, για τους κυβερνητικούς «φωστήρες», ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε ο ίδιος να δηλώσει ότι θα συνιστούσε παραλογισμό, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότες με την καταβολή τέλους επιτηδεύματος.

 

9/10/2020 Το ΑΚΚΕΛ επαναφέρει την πρότασή του για κατάργηση του φόρου επί των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. Η εξάλειψη της φορολόγησης θα βοηθήσει πολύ όλους τους αγρότες. Για πολλά χρόνια φορολογούνται όλες οι επιδοτήσεις που λαμβάνονται τόσο από την Ευρώπη όσο και από τον εθνικό προϋπολογισμό. Αυτά τα χρήματα δίνονται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για να βελτιώσουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξή τους, τις εκμεταλλεύσεις τους, τις επιχειρήσεις τους, τις δραστηριότητές τους γενικά. Γιατί πρέπει μόνο στην Ελλάδα να τους αφαιρεθεί μεγάλο μέρος από αυτά αν και δεν είναι εισόδημα;

 

29/10/2020 Το ΑΚΚΕΛ, κατήγγειλε τις κατασχέσεις των ποσών που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι ως ενίσχυση λόγω covid. Οι κατασχέσεις έγιναν για χρέη που προκλήθηκαν από τις κυβερνητικές επιλογές κατά αγροτών αν και οι ενισχύσεις λόγω covid είναι ακατάσχετες.

 

3/11/2020 Το ΑΚΚΕΛ επαναφέρει και αναδεικνύει εκ νέου το μεγάλο σκάνδαλο για τους βοσκότοπους που στέρησαν από τους κτηνοτρόφους αφενός μεν υψηλά ποσά ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και αφετέρου δημιούργησαν ένα παρακύκλωμα απομύζησης ευρωπαϊκών κονδυλίων τα οποία φαίνεται ότι μοιράστηκαν στους ημετέρους μεταξύ των οποίων και συγγενείς κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη (ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης κατέχει βοσκοτόπους αν και δεν είναι αγρότης). Το ΑΚΚΕΛ πάρα πολλές φορές έχει προτείνει ως την μόνη λύση να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς αντίστοιχη κατοχή ζώων. Μόνο έτσι οι βοσκότοποι και οι επιδοτήσεις αυτών θα πάνε σε χέρια των πραγματικών κτηνοτρόφων και όχι κομματικών επιδοτούμενων μαχαραγιάδων. Υπολογίζουμε ότι με 9.600.000 στρέμματα οι κτηνοτρόφοι μας θα έπαιρναν τουλάχιστον τετραπλάσιες επιδοτήσεις από αυτές που λαμβάνουν σήμερα, δυστυχώς με τις ευλογίες των κομμάτων εξουσίας καταλήγουν σε τσέπες κολλητών και συγγενών και συνειδητά μειώνουν την κτηνοτροφία.

 

13/11/2020 Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας έστειλε επιστολή στον ΕΛΓΑ για να σταματήσει την παράνομη και ανήθικη πρακτική ετών να μην αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι για ζώα ηλικίας άνω των 6 ετών … διότι δεν είναι παραγωγικά!

 

17/11/2020 Το ΑΚΚΕΛ διαμαρτυρήθηκε έντονα στην κυβέρνηση για προκλητικούς και ακατανόητους επιτόπιους ελέγχους του Οργανισμού διαχείρισης ευρωπαϊκών επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω lockdown. Εκτός από τον επιπλέον φόρτο στους κτηνοτρόφους, πάνω σε αυτόν που η πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει, προκαλεί έκπληξη η κυβερνητική ανευθυνότητα που επιφέρει υγειονομικό κίνδυνο μόλυνσης των κτηνοτρόφων.

 

24/11/2020 Το ΑΚΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Πολιτικής λόγω των αυξημένων τιμών σε ζωοτροφές και γενικά σε πρώτες ύλες για κτηνοτρόφους, που προκλήθηκαν λόγω του lockdown αλλά και λόγω φυσικών φαινομένων. Το ΑΚΚΕΛ ζητά την καταβολή ελάχιστων αποζημιώσεων de minimis για αυτό το πρόβλημα όσο και πραγματική αποζημίωση με βοήθημα λόγω των προηγουμένων μέτρων για τον κορονοϊό όπου οι κτηνοτρόφοι ουσιαστικά έλαβαν φιλοδώρημα των 3,90 ευρώ.

 

9/12/2020 Το ΑΚΚΕΛ καταδίκασε έντονα την αλητεία που έγινε από πλευράς αστυνομικών εναντίον ενός Έλληνα πολίτη κτηνοτρόφου στην περιοχή του Κιλκίς, ο οποίος ξεγεννούσε πρόβατα το βράδυ και όταν τελείωσε αργά από τον στάβλο, επέστρεφε στο σπίτι. Η Αστυνομία τού επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή κυκλοφορούσε αργά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω covid! Προφανώς οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι τα πρόβατα θα μπορούσαν να επιλέξουν να γεννήσουν νωρίτερα και με ρυθμό που θα επέτρεπε στον κτηνοτρόφο να επιστρέψει πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

28/12/2020 Το ΑΚΚΕΛ κατέθεσε καταγγελία στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κλοπή μεγάλου τμήματος των αγροτικών ενισχύσεων από την κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δίνουν λιγότερα (παράνομα) από όσα έχει δώσει η Ε.Ε. και όσα παίρνουν οι αγρότες κατάσχονται παράνομα επίσης από τις Τράπεζες με κυβερνητικές εντολές.

 

4/1/2021 Καταγγελία της κυβέρνησης από το ΑΚΚΕΛ διότι είχαν τη δυνατότητα να δώσουν deminimis 161.126.450 ευρώ στους αγρότες μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2020. Στην τριετία 2017-2020 οι κυβερνήσεις έδωσαν 114.300.000 ευρώ και έμειναν 46.800.000, τα οποία οι Μητσοτάκης-Βορίδης άφησαν να χαθούν, παρότι το ΑΚΚΕΛ είχε ζητήσει deminimis στους κτηνοτρόφους λόγω αύξησης των τιμών των ζωοτροφών ή να δοθούν στους ροδακινοπαραγωγούς λόγω κυρώσεων στη Ρωσία και επακόλουθο εμπάργκο από την Ρωσία ή σε οποιοδήποτε κλάδο του πρωτογενούς τομέα που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τα χρήματα χάθηκαν για τους αγρότες και την Ελλάδα.

 

15/3/2021 Καταγγελία από το ΑΚΚΕΛ κατά της κυβέρνησης διότι αποφάσισε ξαφνικά ότι είναι … εθνική ανάγκη να στειρώσει τα ζώα συντροφιάς που είναι δεσποζόμενα και όχι αδέσποτα. Η υποχρεωτική στείρωση θα εξαφανίσει όλες τις ελληνικές ράτσες σκύλων κλπ και φυσικά σε λίγα χρόνια θα υποχρεωνόμαστε να εισάγουμε διαρκώς δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς που είναι πολύτιμα και για τους κτηνοτρόφους. Φυσικά κάποια από τα κομματικά κυκλώματα γύρω από τη Νέα Δημοκρατία θα πλουτίσουν και από αυτό. Δηλαδή αν το δούμε ουσιαστικά στον πυρήνα του, αυτό το θέμα αποτελεί γενοκτονία των ζώων ελληνικής ράτσας και εποικισμό και πληθυσμιακή αλλαγή των ζώων στην Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που κάνει σε επίπεδο ανθρώπων με τον εποικισμό της Ελλάδας από λαθρομετανάστες, σε επίπεδο ζώων το κάνει αρχικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

 

2/4/2021 Καταγγελία του ΑΚΚΕΛ για την διαπλοκή Τραπεζών με κυβέρνηση για στέρηση εσόδων από αγρότες. Συγκεκριμένα, οι Τράπεζες ενημέρωσαν ότι είναι απαραίτητη η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση ή έκδοση Κάρτας Αγρότη για επιδοτήσεις άνω των 6.000 ευρώ. Μέχρι τώρα αυτό ίσχυε για επιδοτήσεις άνω των 25.000 ευρώ. Το ΑΚΚΕΛ θεωρεί ότι αυτή η ενέργεια είναι αυθαίρετη και άκρως εχθρική κατά των αγροτών εν μέσω των συνθηκών κρίσης και lockdown και απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτών των απαιτήσεων ώστε να ισχύσει το προηγούμενο όριο.

 

28/5/2021 Το ΑΚΚΕΛ εξέδωσε καταδίκη για σειρά κυβερνητικών μέτρων κατά των αγροτών όπου επισημαίνει και καταγγέλλει όλες αυτές τις επιθέσεις κατά των αγροτών που ουσιαστικά είναι κατά της Ελλάδας. Βλέπουμε μία ανισόρροπη και ψυχιατρικά περιγραφόμενη λύσσα τον τελευταίο καιρό όπως για παράδειγμα την απαγόρευση χρησιμοποίησης ζωντανών δολωμάτων για ψάρεμα, καμπάνιες από άκρως αμφιλεγόμενα άτομα για την απαγόρευση της κτηνοτροφίας για την παραγωγή συνθετικού κρέατος ή για την εξάλειψη της κατανάλωσης κρέατος εξ’ ολοκλήρου και όλα αυτά … για το περιβάλλον. Βλέπουμε να προσπαθούν να επιβάλουν την στείρωση και ευνουχισμό ζώων, προφανώς για να μην μπορούν να αναπαραχθούν και να αγοράζονται ως προϊόντα από συγκεκριμένους παραγωγούς στους οποίους θα επιτραπεί η Παραγωγή και όχι εκτροφή ζώων. Έφτασαν σε σημείο να απαγορεύσουν το κυνήγι και το ψάρεμα για προστασία από τον κορονοϊό ενώ αυτά γίνονται σε ανοιχτό χώρο. Ούτε τους μελισσοκόμους άφησαν ασφαλείς και τους απαγόρευσαν να χρησιμοποιούν τα καπνιστήρια που βγάζουν καπνό, κοντά σε δασικές εκτάσεις (οι μελισσοκόμοι βάζουν τις φωτιές!), για να χειριστούν τις μέλισσες. Με αυτό τον τρόπο είναι αδύνατη η μελισσοκομία, πώς θα χειριστούν τις μέλισσες; Και αυτά πρόσθετα με τις απαγορεύσεις προσέγγισης σε ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ.

 

9/6/2021 Το ΑΚΚΕΛ κατήγγειλε τα κυβερνητικά σχέδια για αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών με βάση την δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου ΟΣΔΕ, που ούτε λίγο ούτε πολύ θα τους φορολογεί ακόμη και αν δεν είχαν παραγωγή λόγω προβλημάτων (όπως μέτρων κορονοϊού κλπ), καιρικών συνθηκών, ατυχημάτων κλπ. Διαρκώς βρίσκουν τρόπους για να εξοντώσουν τους αγρότες σε κάθε τομέα από ηθικό μέχρι και σωματικό, ενώ τώρα βρήκαν φορομπηχτικό τρόπο και σχεδιάζουν να τους φορολογήσουν για εισόδημα που ποτέ δεν είχαν!!!

 

29/6/2021 Το ΑΚΚΕΛ αναδεικνύει πάλι το θέμα των βοσκοτόπων, ότι για να πάψει αυτό το έγκλημα θα πρέπει να μην μπορεί κάποιος να ενεργοποιεί δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς την αντίστοιχη κατοχή ζώων, φυσικά η κυβέρνηση με ύποπτα εγκληματικό ρόλο, εξυπηρετεί τα «δικά» της παιδιά χαρίζοντας επιδοτήσεις σε γαλάζια στελέχη εις βάρος των πραγματικών αγροτών και κτηνοτρόφων. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό πάνω από 20 εκατομμύρια μοιράζονται κάτω από το τραπέζι σε ένα τεράστιο φαγοπότι στελεχών της ΝΔ.

 

3/8/2021 Το ΑΚΚΕΛ αποκάλυψε και καταδίκασε το γεγονός ότι χωρίς να είναι αγρότης ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης δηλώνει βοσκοτόπους ως περιουσιακό στοιχείο. Αν δεν υπάρξει κανονισμός που κανείς να μην μπορεί να ενεργοποιεί δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς την αντίστοιχη κατοχή ζώων, τότε οι κτηνοτρόφοι θα εγκαταλείπουν συνεχώς το επάγγελμα αφού οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους καθώς και η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές λόγω κλιματικής αλλαγής και λόγω COVID-19 καθιστούν ασύμφορη την κτηνοτροφία στην Ελλάδα. Ενώ άνθρωποι με κοστούμια χωρίς καμία σχέση με το επάγγελμα αλλά με στενές σχέσεις με την κυβέρνηση θα καρπώνονται τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

 

11/8/2021 Το ΑΚΚΕΛ διέψευσε το Υπουργείο ότι το Υπουργείο κάλυψε την σίτιση ζώων σε πυρόπληκτες περιοχές. Το ΑΚΚΕΛ κάλεσε το υπουργείο να δώσει στην δημοσιότητα τί παρέδωσε στις πυρόπληκτες περιοχές, πού, ποιοί το παρέλαβαν και πότε.

 

12/8/2021 Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε ειδική διαδικασία αποζημίωσης των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων και όχι μέσω του ανεφάρμοστου κανονισμού από τον οργανισμό αγροτικών ασφαλίσεων και ζήτησε να εξασφαλίσει ότι η αποζημίωση των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων για τα ζώα τους που κάηκαν, να γίνεται με βάση τις υπάρχουσες δηλώσεις καλλιέργειας και των μητρώων κτηνοτρόφων και όχι με τον κανονισμό του οργανισμού ασφαλίσεων ο οποίος απλώς είναι εντελώς ανεφάρμοστος και αδύνατο να υλοποιηθεί στις συγκεκριμένες συνθήκες και περιπτώσεις.

25/9/2021 Το ΑΚΚΕΛ τόνισε ότι οι τιμές λιπασμάτων εκτινάσσονται λόγω των κυρώσεων προς την Ρωσία Οι τιμές των λιπασμάτων έχουν αυξηθεί λόγω των τιμών ρεκόρ του φυσικού αερίου. Λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, που αποτελούν την κύρια πρώτη ύλη για την παραγωγή αμμωνίας, πολλά εργοστάσια στην Ευρώπη αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή λιπασμάτων και ορισμένα από αυτά σταμάτησαν ακόμη και την διαδικασία παραγωγής τους.

 

23/10/2021 Το ΑΚΚΕΛ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των παραγωγών και επαγγελματιών στις Λαϊκές Αγορές Όταν ένα αντιδημοκρατικό πολιτικό πρόσωπο όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης παράγει ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο ολοκληρωτισμού, όπως αυτό για την παράδοση των λαϊκών αγορών σε διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα μεγάλων εταιριών, το ΑΚΚΕΛ μπορεί μόνο να το καταδικάσει και να αγωνιστεί για την εξάλειψή του.

 

27/10/2021 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποίησε και καταδίκασε την κυβερνητική απόφαση που στοχοποίησε τους αγρότες, μειώνοντας μέχρι και 80% τα ποσά ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Με την απόφαση κόβεται βοσκότοπος αλλά και επιδοτήσεις από το πρώτο ζώο, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι της χώρας να χάνουν ποσά ευρωπαϊκών επιδοτήσεων από 10% ως 80%. Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ και δημιουργεί τεράστια προβλήματα, οι κτηνοτρόφοι που είχαν πάρει την κάρτα του αγρότη ή ανοιχτά αγροτικά δάνεια με υπολογισμό του ποσού με επίσημα στοιχεία, σήμερα βρίσκονται όχι μόνο να μην έχουν να πάρουν ούτε δεκάρα αλλά και αυτά τα χρήματα που θα μπουν στους λογαριασμούς δεν θα φτάσουν να αποπληρώσουν τις τράπεζες, τον ασφαλιστικό οργανισμό και τις δηλώσεις καλλιέργειας.

 

22/3/2022 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιοποίησε το αίτημά του προς την κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών και επιδότηση κτηνοτροφικών λειμώνων. Τονίζει για τον δόλο που φαίνεται να υπάρχει στην αδικία κατά των κτηνοτρόφων της Βόρειας Ελλάδας και γενικά των ψυχρών περιοχών διότι το 4% που λέει η κυβέρνηση ότι θα δώσει επί του τζίρου των κτηνοτρόφων για τον Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο, ως ενίσχυση για την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών αντιστοιχεί σε σχεδόν μηδενικό ποσό. Ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα τα ζώα γεννάνε από Δεκέμβριο μέχρι Ιανουάριο λόγω κλιματικών συνθηκών και τα αρνιά θα σφαγούν Μάρτιο-Απρίλιο και αμέσως μετά ξεκινάνε οι κτηνοτρόφοι τα αρμέγματα. Οπότε οι μήνες Ιανουάριος – Μάρτιος ειδικά για τους κτηνοτρόφους της Βόρειας Ελλάδας αλλά και κάποιων άλλων ψυχρών περιοχών είναι νεκρά περίοδος και δεν υπάρχει τζίρος παρά μόνο έξοδα. Δηλαδή το ΥΠΑΑΤ αφήνει εκτός ενίσχυσης τους κτηνοτρόφους της Βόρειας Ελλάδας και των ψυχρών περιοχών που στην πραγματικότητα είναι αυτοί που έχουν και το υψηλότερο κόστος παραγωγής, άρα και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

15/11/2022 Το ΑΚΚΕΛ ζήτησε να δώσει η κυβέρνηση στους πραγματικούς κτηνοτρόφους τα 4,5 εκατομ. που επιστρέφουν υποτιθέμενοι κτηνοτρόφοι χωρίς ζώα όταν αποκαλύπτονται από ελέγχους που κάνουν δημόσιοι οργανισμοί. Μόνο στα Δωδεκάνησα, 431 κτηνοτρόφοι χωρίς ζώα θα κληθούν να επιστρέψουν 4,5 εκ. ευρώ. Και δεν είναι μόνον αυτοί. Το ΑΚΚΕΛ ζητά η κυβέρνηση να διοχετεύσει αυτά τα χρήματα και τα όποια άλλα προκύψουν από τους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, στους πραγματικούς δικαιούχους, που είναι πραγματικοί κτηνοτρόφοι και να μην διατεθούν για κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

14/2/2023 Το ΑΚΚΕΛ δημοσιεύει στοιχεία ότι επιβεβαιώθηκε, ότι είναι μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα διατροφής. Με βάση όπως την κάθε πέντε έτη απογραφή γεωργίας και κτηνοτροφίας της Ελληνικής Στατιστικής Υηρεσίας, τα στοιχεία δείχνουν την άνευ προηγουμένου καταστροφή του πρωτογενούς μας τομέα και της διατροφικής αυτάρκειας της χώρας. Μείωση κατά 22% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, 20% των κτηνοτροφικών, 17% στις μελισσοκομικές και το εξοργιστικό 41% στις καλλιέργειες αμπελιού και όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια με τις κατευθυνόμενες αντιαγροτικές ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο βαθμό.

 

21/3/2023 Το ΑΚΚΕΛ δημοσίευσε και καταδίκασε τις συντονισμένες ενέργειες κυβέρνησης-Τραπεζών σχετικά με την ανανέωση της “Κάρτας του Αγρότη” ώστε να μην εκδώσουν εγκαίρως τις Κάρτες του Αγρότη για να συνεχιστεί έστω με δανεικά η παραγωγή. Το 2022 η Κάρτα του Αγρότη έγινε διαθέσιμη στις αρχές Φεβρουαρίου και τα έτη 2021 και 2020 στα μέσα Μαρτίου. Το 2023 οι τράπεζες με πρόσχημα ότι δεν γνωρίζουν τί ποσά θα λάβουν ως επιδότηση οι αγρότες λόγω της περικοπής της βασικής ενίσχυσης κατά 22% αλλά και του ότι δεν γνωρίζουν τί θα δηλώσουν οι αγρότες στα οικολογικά σχήματα και τί σχετικό ποσοστό τελικά θα εισπράξουν, δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ανανεώσουν τις κάρτες. Δυσκολεύουν πάρα πολύ την αγροτική παραγωγή διότι η έλλειψη ρευστότητας είναι δεδομένη στον πρωτογενή τομέα λόγω της κάκιστης διακυβέρνησης.

 

29/3/2023 Το ΑΚΚΕΛ υπέβαλλε δημόσιο ερώτημα γιατί οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν ζητούν την επιδότηση βοσκής αιγοπροβάτων όπως έκανε η Γερμανία. Οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι από το 2014 λαμβάνουν επιδότηση για κάθε αίγα ή πρόβατο 55€ αρκεί να βόσκει στα λιβάδια. Με την αιτιολογία ότι το κόστος ανά ζώο που βόσκει έξω είναι μεγαλύτερο από τα βιομηχανικής εκτροφής ζώα καθώς επίσης ότι με την βοσκή ενισχύεται η βιοποικιλότητα. Μία τέτοια ενέργεια και από την κυβέρνηση στην Ελλάδα θα ενίσχυε τους κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν συνδυαστικά μεγάλο πρόβλημα.

 

15/5/2023 Δημοσιοποίηση από το ΑΚΚΕΛ ότι αποδείχθηκε η αντιαγροτική διαφθορά της κυβέρνησης με την καταστροφή της παραγωγής ζάχαρης, όπως και η σοβαρή πιθανότητα παροχής “μίζας” για την καταστροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και πώληση εργοστασίων Σερβίας. Όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και αν δεν έμπαινε σε λειτουργία το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα και στο Πλατύ, θα μπορούσαν να εισάγουν χύμα ζάχαρη από τα θυγατρικά εργοστάσια στην Σερβία και να συσκευάζεται στην Ορεστιάδα και στο Πλατύ, ώστε να καλύπτουν την διατροφική αυτάρκεια της χώρας σε ζάχαρη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να αγοράζει ζάχαρη από την Γερμανία και την Γαλλία. Ήταν πιο φθηνά να αγοράζουμε από τους Γερμανούς παρά από τα δύο ελληνικά εργοστάσια στην Σερβία; Πόσες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί για να τα κονομάνε πολιτικοί και τραπεζίτες; Το ΑΚΚΕΛ αναρωτιέται αν σχετίζεται το γεγονός ότι μεγαλοστελέχη της ΕΒΖ μεταπήδησαν στους Γερμανούς και Γάλλους ανταγωνιστές ως golden boys.

loading...