Δήμαρχος Ν.Υόρκης: «Οι πολίτες πρέπει να στεγάσουν στα σπίτια τους… τους παράνομους μετανάστες»


«Το όραμά μου είναι να γίνει το επόμενο βήμα-πίστης για τοπική στέγαση και μετά να μετακομίσουν σε ιδιωτικές κατοικίες»

Σε μία σοκαριστική δήλωση προχώρησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, καθώς είπε ότι οι τακτικοί Νεοϋορκέζοι πρέπει να στεγάσουν τους παράνομους μετανάστες που φτάνουν στην πόλη.

O ίδιος υποστήριξε ότι οι τοπικές αρχές της πόλης μπορούν σύντομα να… πληρώσουν τους Νεοϋορκέζους για να ανοίξουν τα σπίτια τους σε παράνομους μετανάστες, οι ορδές των οποίων συνεχίζουν να καταφθάνουν σε μεγάλους αριθμούς στις ΗΠΑ από τα νότια σύνορα.

«Το όραμά μου είναι να γίνει το επόμενο βήμα-πίστης για τοπική στέγαση και μετά να μετακομίσουν σε ιδιωτικές κατοικίες.

Υπάρχουν κάτοικοι που υποφέρουν αυτή τη στιγμή λόγω των οικονομικών προκλήσεων. Έχουν επιπλέον δωμάτια, έχουν τοποθεσίες, και αν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να ξεπεράσουμε τον κανόνα των 30 ημερών και άλλους κανόνες της κυβέρνησης σε αυτό το μέρος, μπορούμε να πάρουμε αυτά τα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ίσως, τώρα, τα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια που ενδεχομένως πρέπει να ξοδέψουμε και μπορούμε να τα βάλουμε ξανά στις τσέπες των καθημερινών Νεοϋορκέζων αντί να πηγαίνουν στις τσέπες των εταιρειών».

Από την περασμένη άνοιξη, πάνω από 70χιλ. μετανάστες έχουν “πλημμυρίσει” την πόλη της Νέας Υόρκης, με πάνω από 45.000 να ζουν σε 160 καταφύγια έκτακτης ανάγκης και ξενοδοχεία που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.