Mytilenepress : Το δαιμονικό σχέδιο του Ζελένσκι για την Συρία.

Στις προθέσεις και στους σχεδιασμούς των παραγόντων της Διονυσιακής Κουλτούρας ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία να επεκταθεί στην μαρτυρική Συρία, με Γεωστρατηγικό στόχο να βρεθούν σε θέση ισχύος και να κατακτήσουν τα χαμένα Συριακά εδάφη.

 

 

Γράφει o  Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής Contact : [email protected]6945294197).

Μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν αποκάλυψαν ότι ο Ουκρανικός στρατός σχεδίαζε να επιτεθεί σε Ρωσικά στρατεύματα στην Συρία σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντιπερισπασμού στην Ουκρανία και επανάκτησης των χαμένων Συριακών εδαφών !!! Για την διαρροή των εγγράφων ευθύνεται ένα μέλος από την Αμερικανική Εθνοφρουρά της Μασαχουσέτης, Για αυτό και συνελήφθη από το FBI στα πλαίσια της Ομοσπονδιακής έρευνας για την δημοσίευση απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως και ευρύτερα στο διαδίκτυο.

Στα έγγραφα που διέρρευσαν υπήρχαν λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση των επιθέσεων ενάντια στα Ρωσικά στρατεύματα που εδρεύουν στην Συρία. Οι επιθέσεις θα γινόταν από τον στρατιωτικό σύμμαχο του Λευκού Οίκου τις (SDF).  Οι δυνάμεις του SDF ελέγχουν την βορειοανατολική πλευρά της Συρίας και τα στρατεύματα αποτελούνται από Κούρδους και Άραβες.

Η Κουρδική ημιαυτόνομη περιοχή στην Συρία δημιουργήθηκε από την συμμαχία των ΗΠΑ με την κομμουνιστική διοίκηση των Κούρδων υπό τον Ilham Ahmed και τον στρατηγό Mazloum Abdi.  Μόλις υποστηρίχθηκαν οικονομικά και στρατιωτικά από τις ΗΠΑ, οι Κούρδοι μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα εθνοκάθαρσης που εκτόπισε τους αρχικούς κατοίκους από τα σπίτια, τα εδάφη και τις επιχειρήσεις τους. Οι SDFεπιχειρούν μαζί με τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ για να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού και να να οδηγήσουν την σκλαβιά και την εξαθλίωση το Συριακό έθνος. Η ρωσική αεροπορική βάση στην ακτή της Λαττάκειας αναφέρθηκε ότι δέχτηκε επίθεση καθώς και άλλες περιοχές.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε σχεδιάσει τις επιθέσεις στη Συρία, χρησιμοποιώντας τη συμμαχική παραστρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ (SDF), με σκοπό να αναπτερώσει τις ελπίδες για επικράτηση των Αμερικανών στην Ρωσία. Το σχέδιο ήταν να στρέψουν τους Ρώσους στο Συριακό μέτωπο. Εν τούτοις ο πρόεδρος Ζελένσκι, ακύρωσε τις επιχειρήσεις ενώ ήταν ακόμη στα στάδια του σχεδιασμού, αντιλαμβανόμενος τις συνέπειες και τα αντίποινα.

Η ρωσική εμπλοκή στην είναι δαιδαλώδης και πολύπλευρη , καθώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειρηνευτική αποστολή μέχρι και δύναμη κατοχής. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να επιτίθενται σε θέσεις του ISIS και των τρομοκρατών, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίας τους είναι η διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των Κούρδων και του ορκισμένου εχθρού τους, της Τουρκίας.  Η Ρωσία έχει τεράστια γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά  συμφέροντα στην Συρία, το Ιράν και την Τουρκία και προσπαθεί για διευθέτηση της Συριακής κρίσης.

Η Τουρκία ως σύμμαχος της Ουάσιγκτον θεωρεί ότι αδικήθηκε κατάφορα από την Αμερικανική υποστήριξη στις Κουρδικές παραστρωτωτικές ομάδες (SDF), η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με το PKK.  Αν είχε πραγματοποιηθεί το σχέδιο της Ουκρανίας για επίθεση κατά των Ρώσων στην Συρία, η απάντηση θα μπορούσε να ήταν μια κοινή τουρκική-ρωσική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων, η οποία θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα θανάτους ή τραυματισμούς στρατιωτικών των ΗΠΑ και πιθανότατα θα είχε τελειώσει με τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ αποχώρηση στο Ιράκ.

Εάν ο Ζελένσκι δεν είχε σταματήσει τα σχέδια, θα μπορούσε να είχε ανακτήσει τη βορειοανατολική Συρία από τους Κούρδους και η Τουρκία θα μπορούσε να είχε νικήσει το SDF και τις YPG. Τα γεράκια της Ουάσιγκτον εξακολουθούν να παραμένουν ως δυνάμεις κατοχής για να αποτρέψουν την πρόσβαση στους ενεργειακούς της πόρους στηρίζοντας την χρεωκοπημένη Αμερικανική οικονομία.

Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα.  Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα.

Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του. Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει άριστα τον υποτιθέμενο πόλεμο Ρωσίας-Αμερικής Ουκρανίας την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ανελέητος υβριδικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης.

 

Εισαγωγές λιπασμάτων έγιναν από την Αμερική κατόπιν προτροπων του Λευκού Οίκου προς τις Αμερικανικές εταιρείες να καλύψουν τις ελλείψεις. Η Ρωσία επέτυχε να διατηρήσει την οικονομική δύναμη της, εξάγοντας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα (τιτάνιο-αντιντομόνιο) σε αρκετές χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Αμερική.  Η Αμερική εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και την Κίνα, για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, και καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες. Ο  αριθμός των Ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ δείχνει την εξάρτηση από την Ρωσία. Το Associated Press αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες εισάγουν τεράστιες ποσότητες σε  μέταλλο από μια Ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας. Από την μια κυρώσεις και από την άλλη συνεργασία.  Επίσης και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία. Η Τουρκία που είναι και  μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, διπλασίασε τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2022 και αγοράζει και δεύτερη συστοιχία πυραύλων S 400.

ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εφαρμόζει ένα πρότυπο παγκόσμιο δόγμα καθώς είναι φίλος και εχθρός παράλληλα με όλα τα έθνη. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση, για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.  Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Τους ίδιους πολιτικούς χειρισμούς ακολουθεί και με το Ισραήλ, η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Η Καμπάλα είναι η θρησκεία του νέου πλανητάρχη Βλαντιμίρ Πούτιν. Τις σχετικές αποδείξεις παρουσιάζει γνωστός ερευνητής.  Εν τούτοις πάνω από ο Πούτιν είναι πολιτικός και παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από τους Αμερικανούς ηγέτες. Επιθυμεί να είναι αρεστός σε όλους. Για αυτό με τους Ορθόδοξους γίνεται Χριστιανός και με τους Ιουδαίους Καμπαλιστής. Σέβεται την θρησκευτική πίστη όλων των λαών.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς, στους Ιουδαίους και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει. Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών. Αυτή την εποχή ο Ελληνισμός βρίσκεται στο απόγειον της παρακμής του, και την θέση του έχει πάρει η Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσική Ομοσπονδία ηγείται των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε παγκόσμιο  επίπεδο. Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν στους προεδρικούς θώκους των δύο κρατών δεν θα βρίσκονται πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Ερντογάν. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.  Ευχής έργον είναι η εμπλοκή της Τουρκίας στον Συριακό πόλεμο, καθώς με αυτό τον τρόπο αποφεύγει η Ελλάδα την απώλεια νησιών του Αιγαίου, στα πλαίσια του επεκτατικού Τουρκικού Εθνικισμού, όπως αναφέρει ο Γιώργος Φίλης.

Η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς  την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια. Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απέρριψε  το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής.

Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και επέκτασιν, την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν. Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-νεοταξικού σχεδίου, προϋποθέτει τον διαμελισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, εκτοπισμός-εξαθλίωση και η εκμετάλλευση προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των εθνών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Επίσης οι Αμερικανοί-νεοταξίτες και το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση εδαφών του Λιβάνου από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν μια σημαντική νίκη εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ, στον Λίβανο το 2006. Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα.

Οι Σύριοι του Ασσάντ, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού, με βάση το δόγμα της νέας τάξης πραγμάτων του Πούτιν. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν και κατακτήσει οριστικά ο Ερντογάν την Βόρεια Συρία, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα υποτελείς της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. Εάν όμως κερδίσουν οι Ρώσοι-Σύριοι τότε η νέα τάξη και ο Ερντογάν θα έχουν δεχτεί το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους. Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.  Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. Δυστυχώς μετά από την ενσωμάτωση της Βόρειας Συρίας έρχεται σταδιακά και η ενσωμάτωση της Ελληνικής επικράτειας.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη (Ρωσία, Ισραήλ, Τουρκία,Ιράν και Αμερική), ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Συρία.

Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία μέσα από τα επεκτατικά σχέδια του. Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από  το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα Ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Ανατολή και την Μεσόγειο (Λιβύη), με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία. Για να μπορέσει να ανακάμψει η τέως Αμερικανική υπερδύναμη δημιούργησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την προσδοκία να ηττηθεί η Ρωσία, για να αποκτήσει η Ουάσιγκτον εκ νέου την παγκόσμια κυριαρχία. Εν τούτοις η Ρωσία νικά κατά κράτος την Ουκρανία και τους Νατοϊκούς. Αρκετοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ μεταξύ αυτών και Αμερικανοί σκοτώθηκαν είτε έχουν συλληφθεί. Κλείνοντας να θέσω το ερώτημα. Θα επιστρέψει τα Συριακά εδάφη ο Ενρτογάν ; Η θα τα προσαρτήσει μαζί με τα νησιά του Αιγαίου στην νέα Οθωμανική αυτοκρατορία ;

 

Oι εργασίες της στήλης Ισχύς δια της γνώσεως αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την έγκριση του Mytilenepress και της στήλης. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση του 50% των εργασιών Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Ορθοδοξίας του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου (Γεωστρατηγικού και Γεωπολιτικού αναλυτή (Contact : [email protected]6945294197). Απαραίτητη προυπόθεση για την αναδημοσίευση είναι η προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο Mytilenepress.

loading...