Την παραπομπή Κ.Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο των υποκλοπών ζητά η Όλγα Γεροβασίλη

Ένας χρόνος σχεδόν κλείνει από το σκάνδαλο των υποκλοπών που ξέσπασε στην Ελλάδα με εμπλοκή της ΕΥΠ και του παράνομου λογισμικού Predator και λίγο πριν την τελική ευθεία για την κάλπη η Ο.Γεροβασίλη σε συνέντευξή της μιλά ακόμα και για Ειδικό Δικαστήριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή της σε ιστοχώρο ήταν εξαιρετικά αιχμηρή για τις υποκλοπές καταλογίζοντας όχι μόνο πολιτική αλλά πραγματική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφήνοντας ανοικτά τα ενδεχόμενα για εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή αλλά και παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο εφόσον προκύψουν ποινικές ευθύνες.

«Θα κάνουμε έρευνα μέχρι τέλους για τις υποκλοπές. Δεν ξέρω εάν θα συστήσουμε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή, ούτε εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες για να παραπεμφθεί ο κ. Μητσοτάκης στο Ειδικό Δικαστήριο» δήλωσε.

Σημειώνουμε τι τους αντιπολιτευτικούς τόνους για το θέμα των υποκλοπών, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε κάνει και ο ίδιος ο Ν.Ανδρουλάκης πριν από δύο ημέρες.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Λέει πως είναι εμμονικός. Εγώ δεν έβαλα τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί. Δεν έχω στο κόμμα μου εκπρόσωπο Τύπου που την Μεγάλη Παρασκευή χυδαιολογούσε κατά του κόμματος της ΝΔ. Δεν έχω διευθυντή επικοινωνίας άνθρωπο που στοχοποίησε την οικογένειά μου και την προσωπική μου ζωή. Είμαι ένας πολιτικός που κινείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα. Έχω ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου που συγκάλυψε, έναν παρακρατικό μηχανισμό που είχε το θράσος να παρακολουθεί εμένα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων».

Και αυτά την στιγμή που η ώρα για την τελική έκθεση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού φτάνει γιατί το ζήτημα στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι αγνοείται στο ποιο σημείο βρίσκεται.

Περίπου 35 σελίδες αφορούν την Ελλάδα! Η τελική ψηφοφορία για την έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ψηφίσουν επίσης για ξεχωριστό ψήφισμα με εισηγήσεις πολιτικής το οποίο θα πρέπει να προωθηθεί στην Ολομέλεια για έγκριση σε επόμενη Ολομέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αποτυπώνονται τα αποτελέσματα των διερευνητικών αποστολών μελών της επιτροπής σε Ισραήλ, Πολωνία, Ελλάδα, Κύπρο, Ουγγαρία και Ισπανία, σε σχέση με καταγγελίες χρήσης κατασκοπευτικών λογισμικών, αλλά και καταγγελίες για εξαγωγές τέτοιων υπηρεσιών από χώρες της Ε.Ε. και μπορεί να συνταράξει όλες τις πολιτικές εξελίξεις.

Λόγω του μεγέθους της έκθεσης της οποίας προσχέδιο είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, αυτή έχει μοιραστεί σε δύο κομμάτια, με το πρώτο να καταγράφει τα ευρήματα και τα συμπεράσματα της PEGA όσον αφορά κατά πόσο έχει υπάρξει παραβίαση του δικαίου της ΕΕ ή κακοδιαχείριση κατά την εφαρμογή του σε σχέση με αυτές τις υποθέσεις, και το δεύτερο να περιέχει τις εισηγήσεις πολιτικής στις οποίες έχουν καταλήξει οι ευρωβουλευτές.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δύο ψηφοφορίες. Η ψηφοφορία για την κύρια έκθεση θα είναι τελική καθώς δεν χρειάζεται έγκριση της Ολομέλειας για υιοθέτησή της. Οι ευρωβουλευτές θα κληθούν σε δεύτερη ψηφοφορία να εγκρίνουν τις εισηγήσεις πολιτικές (προσχέδιο των οποίων είχε περιληφθεί στο αρχικό προσχέδιο) προτού αυτές προωθηθούν στην Ολομέλεια.

 

loading...