Συμπαράταξη Νίκου Νικολόπουλου με Κυριάκο Βελόπουλο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Η Ελληνική Λύση προσπαθεί να κατοχυρώσει την θέση της στην επόμενη Βουλή

Συμπαράταξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Ελληνική Λύση για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολόπουλος πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «264 υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος υπέγραψαν δήλωση συστράτευσης με τον Κυριάκο Βελόπουλο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του για συστράτευση».

Προφανώς ο Ν.Νικολόπουλος θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση, μάλλον στον ψηφοδέλτιο της Αττικής.

Αντίθετα η προσπάθεια των Π.Εμφιετζόγλου και Κ.Μπογδάνου για συνεργασία με την Ελληνική Λύση με τοποθέτησή τους σε εκλόγιμη θέση, δεν τελεσφόρησαν.

Ο βασικός λόγος είναι ότι αν η Ελληνική Λύση είναι στην επόμενη Βουλή, θα εκλέξει 9-11 βουλευτές με το νέο σύστημα και τρεις βουλευτές (Ν.Νικολόπουλος, Π.Εμφιατζόγλου και Κ.Μπογδάνος, θα καταλάμβαναν περίπου το ένα τρίτο των εδρών, βγάζοντας εκτός μάχης ισάριθμους νυν βουλευτές.

Ο Κ.Βελόπουλος, παρά την αρχική αισιοδοξία, πριν την κρίση με τον πρώην βουλευτή του κόμματος Α.Μυλωνάκη, δεν κατάφερε ούτε καν να ξεπεράσει το 4,5% σημειώνοντας μικρή αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με το 2019 και με δεδομένη την πίεση που θα υπάρχει από την ΝΙΚΗ, προσπαθεί να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως αυτές που είχε η Χρυσή Αυγή το 2019 που μέσα σε ένα μήνα από το 4,5% των ευρωεκλογών έπεσε κάτω από το 3% κι έμεινε εκτός Βουλής.

Ο Ν.Νικολόπουλος είχε προσπαθήσει να κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά δεν βρήκε τους υποψήφιους βουλευτές που προσδοκούσε και κόπηκε στα «προκαταρτικά» από τον Α.Π., ενώ πριν ένα μήνα, είχε μιλήσει με το ΕΑΝ του πρώην εισαγγελέα του Α.Π. Α.Κανελλόπουλου και μετά είχε γραφτεί από ορισμένα φιλοκυβερνητικά site ότι είχε φλερτ με το κόμμα Κασιδιάρη.

 

loading...