ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ «ΚΡΑΧ»

– ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο «ΙΟΣ» ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΝΩ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ «ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΈΡΧΕΤΑΙ «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ» ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

«Ξέφυγε» στην Ευρώπη ο «ιός» της πτώχευσης τραπεζών από τις ΗΠΑ: Γιατί η Credit Suisse ανέβαλε την δημοσίευση του ισολογισμού της; Παρασύρεται στην δίνη και η οικονομία της ΕΕ. Έρχεται «Αρμαγεδδών» στην παγκόσμια οικονομία;

Ξεπέρασε και τα 1.900 δολάρια ο χρυσός ανά ουγγιά με κέρδη 2% σήμερα στον απόηχο της αγωνίας των πιστωτών και της μαζικής αγοράς του πολύτιμου μετάλλου από την Κίνα, καθώς η κατάρρευση τριών αμερικανικών τραπεζών, της Silicon Valley Bank, της First Republic Bank και της Signature Bank, προκάλεσαν ράλι στις τιμές των ομολόγων παγκοσμίως καθώς οι επενδυτές αναζητούν μαζικά “ασφαλή καταφύγια”.

«Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι ο χρυσός παραμένει ένα ασφαλές καταφύγιο καθώς είναι σε θέση να επωφεληθεί από την αβεβαιότητα της αγοράς. Επίσης, οι επενδυτές κινούνται προς το χρυσό εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων», σημειώνει ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου ενισχύεται κατά 2% ή 25, 90 δολάρια στα 1.904 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ισχυρό ράλι 5% πραγματοποιεί και το ασήμι με τη δική τιμή στα 21,5 δολ..

loading...