Σολεντάρ: Πώς έπεσε στα χέρια των Ρώσων η μεγαλύτερη αποθήκη όπλων & πυρομαχικών του κόσμου

– Πώς δεν πρόλαβαν οι Ουκρανοί να την καταστρέψουν
Το περιεχόμενο της αποθήκης ξεπερνά τις ανάγκες σε οπλισμό ακόμα και του ρωσικού Στρατού!

Όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν το Σολεντάρ κατήγαγαν μία στρατηγική νίκη της οποίας την έκταση ούτε και οι ίδιοι κατάλαβαν αρχικά.

Ήταν ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη του Μπάκχμουτ, αλλά δεν ήξεραν ότι έκρυβε στα έγκατά του την μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού και πυρομαχικών του πλανήτη: Σε μήκος 5 χλμ. με πλάτος 100 μέτρων, είχαν αποθηκευτεί 300.000 κιβώτια οπλισμού και πυρομαχικών, αρκετά για να εξοπλίσουν 1 εκατομμύριο στρατιώτες!

Πυρομαχικά και όπλα τα οποία έχασαν οι Ουκρανοί και χρησιμοποιούν πλέον οι Ρώσοι καθώς κατά 90% επρόκειτο ρωσικό/σοβιετικό οπλισμό.

Όμως το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι οι Ουκρανοί είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν σε αυτό το σημείο τέτοια ποσότητα που έδειχνε ότι είχαν την πρόθεση να εξοπλίσουν 1 εκατ. στρατό για να προχωρήσουν στην ανακατάληψη του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ, δηλαδή ολόκληρου του Ντονμπάς!

Η ρωσική τηλεόραση πραγματοποίησε εκτενές ρεπορτάζ για την τεράστια ομολογουμένως αποθήκη και περιγράφει πως περιήλθε στα ρωσικά χέρια μετά από μία κατά μέτωπο επίθεση της Wagner σε συνδυασμό με μία αιφνιδιαστική αεραποβατική ενέργεια των Ρώσων VDV στα δυτικά της πόλης που κύκλωσαν τους Ουκρανούς.

Ήταν η πρώτη ταχεία ρωσική επιτυχία, μετά τον πρώτο μήνα του πολέμου και την εκπληκτική επιχείρηση στο Κίεβο.

Τότε οι Ουκρανοί κληρωτοί εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και λιποτάκτησαν με αποτέλεσμα η άμυνα να καταρρεύσει χωρίς να προλάβουν να ανατινάξουν την αποθήκη.

Η αποθήκη του Σολεντάρ βρίσκονταν σε βάθος 150 μέτρων μέσα στα περιβόητα αλατωρυχεία της πόλης τα οποία εκτείνονται σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων. Η γαλαρία που περιείχε τον οπλισμό είχε μήκος 5 χλμ. και εκεί μέσα βρέθηκαν 300.000 κιβώτια!

Όπως έχει ήδη αναφερθεί ο οπλισμός επαρκεί για 1.000.000 άνδρες δηλαδή για έναν Στρατό που ξεπερνάει το μέγεθος του ρωσικού Στρατού Ξηράς ο οποίος αυτή την στιγμή, με τους 300.000 επιστρατευθέντες, δεν ξεπερνά τις 900.000 προσωπικό!

Ο σοβιετικός/ρωσικός οπλισμός θα χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ ο δυτικός θα πουληθεί.

Η ήττα στο Σολεντάρ προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στους Ουκρανούς σε ότι αφορά τον οπλισμό και τα πυρομαχικά.

Η αποθήκη του Σολεντάρ δίνει κι άλλο ένα πλεονέκτημα στους Ρώσους. Δεν χρειάζεται να μεταφερθούν πυρομαχικά από τις ρωσικές γραμμές των μετόπισθεν.

Βρίσκονται ήδη εκεί σε πολύ κοντινή απόσταση από το μέτωπο του Μπάκχμουτ και φυσικά εν συνεχεία από το μέτωπο του Σεβέρσκ, του Κραματόρσκ και του Σλαβιάνσκ.

Η απώλεια του οπλισμού και των πυρομαχικών στο Σολεντάρ, είχε δημιουργήσει την ιδέα στους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Υπερδνειστερία με σκοπό την κατάληψη της τεράστιας σοβιετικής αποθήκης της Κομπάσνα.

loading...