Σοκ και δέος: Kalashnikov… drones με ιδιότητες stealth, το νέο υπερόπλο του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Ο ρωσικός κολοσσός στην άμυνα Καλάσνικοφ θα ενισχύσει την παραγωγή με μοντέλα drone που μπορούν να διεισδύουν ακόμη και… αόρατα
Ο ρωσικός γίγαντας οπλικών συστημάτων Kalashnikov δημιούργησε μια νέα μονάδα κατασκευής drones και σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή… εκθετικά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Alan Lushnikov, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Έχουμε δημιουργήσει ένα τμήμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Έχουμε εδραιώσει όλες τις ικανότητές μας για την ανάπτυξη και την παραγωγή τους και την επεκτείνουμε έκτοτε συνεχώς αρκετές φορές, από την 28η Μαρτίου που ξεκίνησε η μαζική παραγωγή», δήλωσε ο Lushnikov.
Η νέα μονάδα παράγει επίγειες δυνατότητες εκτόξευσης και ελέγχου drone και ό,τι είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Kalashnikov.

Το κύριο τμήμα drone του Kalashnikov, το ZALA Aero Group, παράγει πολλά προηγμένα συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της σειράς ZALA 421-16 drones τακτικής αναγνώρισης και των πυρομαχικών Lancet loitering.
– Το ZALA 421-16ЕM, που έχει αντοχή 2,5 ωρών και εμβέλεια λειτουργίας 25-50 χιλιόμετρα, και,
– το μεγαλύτερο ZALA 421-16Е2, που έχει αντοχή πάνω από τέσσερις ώρες και εμβέλεια λειτουργίας 30 χιλιόμετρα, ήδη παράγεται μαζικά για τον ρωσικό στρατό.
Και οι δύο εκδόσεις μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα ηλεκτρο-οπτικής αναγνώρισης υψηλής ευκρίνειας.

Η εταιρεία παράγει επίσης μαζικά δύο εκδόσεις του Lancet, το Izdeliye-52 με αντοχή 30 λεπτών και κεφαλή ενός κιλού και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 40 λεπτών και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους τριών κιλών.
Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα ηλεκτρο-οπτικής στόχευσης που μπορεί να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να κλειδώνει στατικούς και κινούμενους στόχους.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παράγονται από το Kalashnikov διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη συνεχιζόμενη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Τα drones της σειράς ZALA 421-16 διεισδύουν στην ουκρανική αεράμυνα, χωρίς να γίνονται αντιληπτά (όπως τα stealth) για να διεξάγουν αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης, απόκτησης στόχων και αναγνώρισης πίσω από την πρώτη γραμμή σε καθημερινή βάση.
Από την άλλη πλευρά, τα πυρομαχικά των περιπλανώμενων Lancet έχουν σημειώσει περισσότερα από 280 χτυπήματα κατά όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού των δυνάμεων του Κιέβου από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης.

loading...