Πού πήγαν οι ψήφοι του «κόμματος Κασιδιάρη»; – Επιβεβαιώνεται η κυβερνητική πολιτική απαγόρευσής του από τις εκλογές

Ένα από τα «μυστήρια» των χθεσινών εκλογών είναι ότι δε φάνηκε πουθενά το 7% ή έστω 5% το οποίο με βάση τις μετρήσεις, θα λάμβανε το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη εάν τελικά συμμετείχε στις εκλογές.

Αυτοί οι ψηφοφόροι στη Νέα Δημοκρατία δεν πήγαν. Κανείς δε γνωρίζει που πήγε αυτό το ποσοστό.

Στον ΣυΡιζΑ επίσης δεν πήγαν, άλλωστε είναι κάτι το οποίο φάνηκε και στο ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στα μικρά κόμματα επίσης δεν πήγαν καθώς αρχηγός του κόμματος ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δώσει πολιτική γραμμή «να μην τα εμπιστευτούν».

Συγκεκριμένα, πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» Ηλίας Κασιδιάρης λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε από τους πολίτες να «μαυρίσουν» το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και να είναι προσεκτικοί απέναντι σε ορισμένα κόμματα, τα οποία κατονομάζει.

Συγκεκριμένα ζήτησε να είναι «ιδιαιτέρως καχύποπτοι» με τα κόμματα ΕΑΝ, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, αλλά και με το κόμμα του Θ.Τζήμερου-Φ.Κρανιδιώτη, είχε εκδώσει «οδηγία» προς τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Στις 21 Μαΐου ούτε ένας Έλληνας ΔΕΝ πρέπει να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Η συμμορία που απέκλεισε το κόμμα μας από τις εκλογές έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο: Να μας απογοητεύσει και να μας σύρει στο λευκό, το άκυρο και την αποχή, γιατί έτσι ευνοούνται τα υπόγεια σχέδιά της. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, δεν θα μείνουμε σπίτι και δεν θα βρεθούμε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής» αναφέρει.

Τελικά τι έγινε; Πολύ απλά οι ψηφοφόροι του «κόμματος Κασιδιάρη» δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Πολύ λίγοι επέλεξαν να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό όσοι το έκαναν, το έκαναν με πολύ βαριά καρδιά.

Με βάση το αποτέλεσμα, δικαιώθηκε η πολιτική της κυβέρνησης για αποκλεισμό του «κόμματος Κασιδιάρη».

Είναι σίγουρο ότι θα αποκλειστεί και πάλι κι από τις δεύτερες εκλογές.

Τα αποτελέσματα από τον πρώτο αποκλεισμό ήταν τόσο προσοδοφόρα που δικαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία για τη γνωστή τροπολογία με βάση την οποία το «κόμμα Κασιδιάρη» τέθηκε εκτός εκλογικής μάχης.

Άλλωστε η ίδια τροπολογία θα βρίσκεται εν ισχύ και στις δεύτερες εκλογές.

Δεν θα έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί κάτι ακόμα για τις δεύτερες εκλογές. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι τόσο συντριπτική που έχει καταρρακώσει και το ηθικό των ψηφοφόρων που ανήκουν σε αντίπαλα πολιτικά κόμματα και τελικά θα οδηγήσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος από αυτούς να μην πάει καν να ψηφίσει στις δεύτερες εκλογές καθώς θα το θεωρήσει ως μία μάτι διαδικασία.

Αυτό σημαίνει ότι τα εκλογικά ποσοστά της αντιπολίτευσης αλλά και άλλων μικρότερων κομμάτων μπορεί να μειωθούν ακόμα περισσότερο σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτήν, λόγω ηθικού, είναι πολύ πιθανό να προσέλθουν στις κάλπες σε ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς.

Ο απόλυτος αριθμός ψηφοφόρων στις δεύτερες εκλογές αναμένεται να είναι μικρότερος, ακριβώς γιατί μετά το χθεσινό αποτέλεσμα δεν διακυβεύεται τίποτα και δεν υπάρχει κανένα είδος πολιτικού θρίλερ με το οποίο να κρίνεται η πολιτική τύχη της χώρας.

 

loading...