Ποιοι έχουν όμηρο συνεχώς την Ελλάδα; Ο Α. Τσίπρας παραδέχθηκε τεράστιες πιέσεις των ΗΠΑ για την ονομασία των Σκοπίων σε “Β. Μακεδονία”

Ο Τζέφρι Πάιατ στάζει μέλι για τον Α.Τσίπρα για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών-Αλήθεια γιατί οι Αμερικανοί δεν ασκούν τις ίδιες πιέσεις στην Βουλγαρία, ώστε να γίνει αποδεκτή η είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ;
Μια νέα αποκάλυψη έκανε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας σχετικά με την συμφωνία-κόλαφο για την Ελλάδα, σχετικά με την υπογραφή της αποδοχής της ονομασίας των Σκοπίων ως “Βόρεια Μακεδονία”.

Μιλώντας στην διακαναλική συνέντευξη του στο Ζάππειο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Αν δεν είχαμε λύσει το θέμα με τη Βόρεια Μακεδονία, τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία η πίεση να μπει στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό της όνομα θα ήταν ασφυκτική».
Ουσιαστικά μας αποκάλυψε ότι οι διαρκείς πιέσεις των ΗΠΑ, (διότι αυτές ήταν πίσω από αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, τις οποίες είχαμε αποκρούσει το 2008), βρήκαν ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήθεν “έσωσε” τον ελληνισμό, αφού λόγω του πολέμου της Ουκρανίας θα μας “φόραγαν” τώρα μια συμφωνία με την διαδικασία του κατεπείγοντος, με την συνταγματική ονομασία των Σκοπίων, δηλαδή σκέτο “Μακεδονία”.

Εδώ θα κάνουμε αρχικά μία και μόνη ερώτηση σχετικά με την παράδοση του ονόματος της μοναδικής πανάρχαιης αυτής ελληνικής περιοχής.

Πως την ονομάζουν οι Σκοπιανοί και πολλοί άλλοι στο εξωτερικό την χώρα αυτή στην καθημερινή ζωή;

Πληροφορούμε ότι αναφέρεται το όνομα “Μακεδονία”, ενώ “μακεδονικό” ονομάζονται σωρεία κρατικών οργανισμών, αθλητικών συλλόγων, προϊόντων, κα.

Όσο για την γλώσσα, αυτή αναφέρεται βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών ως “Μακεδονική”, όπως και η εθνότητα, και αν δεν βρίσκονταν οι Βούλγαροι, οι οποίοι κινούνται βάσει δικών τους αλυτρωτικών σχεδίων, οι Σκοπιανοί θα είχαν εισέλθει τώρα και στην ΕΕ.

Αλήθεια όμω,ς γιατί οι Αμερικανοί δεν ασκούν τις ίδιες πιέσεις στην Βουλγαρία, ώστε να γίνει αποδεκτή η είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ, αλλά συνεχίζουν να πιέζουν την χώρα μας και για νέες Πρέσπες στο Αιγαίο με τον σουλτάνο Ερντογάν τον οποίον μισούν;

Τονίζουμε ότι ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία για τις ΗΠΑ, να πετύχουν την συμφωνία των Πρεσπών, που βγήκε γνωστός πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, να περιγράψει την Συμφωνία των Πρεσπών σε βιβλίο του, στάζοντας μέλι για τον Αλέξη Τσίπρα και την στάση του σε αυτήν.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών επικαλούμενος την ιστορία τόνισε ότι οι Πρέσπες έβαλαν “την Ελλάδα στον σωστό δρόμο».

Ο ίδιος μάλιστα καρφώνει την νυν κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας ότι “σήμερα είναι ικανοποιημένοι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε όλη την βρώμικη δουλειά”.

Πρόκειται για μια τρομερή και συγχρόνως τραγική ιστορία, την έκταση της οποίας δεν έχουν κατανοήσει πολλοί στην χώρα μας, ενώ οι πιέσεις των Αμερικανών προς την Ελλάδα, συνεχίζονται στο θέμα του Αιγαίου αλλά και της Αλβανίας του γνωστού Έ.Ράμα.

Ως χώρα όπου και να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε τα δίκαια μας, που συνάδουν πάντα με το διεθνές δίκαιο, βρίσκουμε ” τείχη” γύρω μας και μεγάλα εμπόδια.

Για παράδειγμα η παράνομη φυλάκιση του Φ.Μπελέρη στην Αλβανία από τον Ράμα.

Αν είχαμε κάτι ανάλογο στην χώρα μας, ακόμα και για δίκαιο λόγο, θα είχε πέσει πάνω στην ελληνική κυβέρνηση ο μισός πλανήτης, όπως έγινε για παράδειγμα και με την μικρή ανύπαρκτη ” μαρία” στον Έβρο, ώσπου να αποδειχθεί η αλήθεια.

Η οικονομία, η υγεία, η ενέργεια, η εγκληματικότητα που βαράει κόκκινο, και πολλά άλλα θέματα, μπορούν να λυθούν με ανάλογη πολιτική βούληση και σωστή διαχείρηση.

Το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, ή μια υφαρπαγή ελληνικού εδάφους και ΑΟΖ στο Αιγαίο, δεν δύναται να επιλυθεί παρά μόνο με πόλεμο, ο οποίος στην περιοχή μας κρίνεται ως απαγορευτικός λόγω των εξορύξεων μεγάλων κολοσσών στην περιοχή μας.

www.pentapostagma.gr/

loading...