Ποιοί και πώς μπλόκαραν το ΑΚΚΕΛ για να μην συμμετάσχει στις εκλογές Μαΐου

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου 2023, αλλά να εστιάσει τις προσπάθειές του στις επόμενες, αρχές Ιουλίου. Αυτή η απόφαση του ΑΚΚΕΛ ήταν αναπόφευκτη, λόγω καταστάσεων και γεγονότων (τα οποία αποτελούν επέμβαση στις εκλογές) που δημιουργήθηκαν τόσο από τα καθεστωτικά δίκτυα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά κυρίως από συμπεριφορές και ενέργειες άλλων κομμάτων και Media, που υποτίθεται ότι ανήκουν σε αυτό που λέμε “πατριωτικό χώρο” ή καλύτερα αντικαθεστωτικό χώρο.

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι υπονομεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις, τώρα θα είχαμε μία ενωμένη πατριωτική Συμμαχία έτοιμη για τις εκλογές. Το ΑΚΚΕΛ ουσιαστικά εκβιάστηκε (από γνωστό Όμιλο με διαδικτυακή και τηλεοπτική υποδομή, όπως και από άλλον με εφημερίδες), να δεχθεί “καπέλωμα” από αμφιλεγόμενη προσωπικότητα (παλιό συνεργάτη Τζήμερου, Φαήλου, Μπογδάνου), που μετά τις Ευρωεκλογές λόγω χαρακτήρα είχε προκαλέσει διάσπαση στο κόμμα του. Διαφορετικά οι δύο Όμιλοι θα σταματούσαν να γράφουν οτιδήποτε από το ΑΚΚΕΛ. Φυσικά δεν δεχθήκαμε και παράνομα και αντιδεοντολογικά “κοπήκαμε”.

Το ΑΚΚΕΛ πρωτοστατεί από το 2015 (τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.) στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ισχυρού πόλου μέσω συμμαχιών, αν και φυσικά υπάρχει λυσσαλέα αντίδραση από το καθεστώς. Μίας συμμαχίας όμως που θα κατέβαινε στις εκλογές με σοβαρές αξιώσεις αλλά και πολιτικό ρεαλισμό και θα μπορούσε να επηρεάζει την πολιτική ζωή της χώρας και να βελτιώνει με κάθε τρόπο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Όχι σε ένα κατασκεύασμα με συρραφή ομάδων πού θα έπαιρνε την εκλογική επιχορήγηση κομμάτων και με στρογγυλοκάθισμα σε καρέκλες για ορισμένα άτομα που θα λειτουργούσαν σαν πολιτικοί τσιφλικάδες. Το ΑΚΚΕΛ μπορεί να ιδρύθηκε το 2014 από κτηνοτρόφους, γεωργούς, αλιείς, μελλισοκόμους κλπ, αλλά ΔΕΝ έχει τσιφλικάδες, πολιτικούς και μη. Και δεν περιορίζεται μόνο στα αγροτικά.

Αυτός ο σοβαρός και όχι ευκαιριακός στόχος απαιτούσε ένα σοβαρό εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε να μάς δίνει την δυνατότητα να παίζουμε καθοριστικό ρόλο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. Στόχος ήταν μια ευρεία συμμαχία των πατριωτικών κομμάτων- κινημάτων χωρίς κανέναν επικεφαλής, ώστε να μην καπελώνει κανείς κανέναν. Αυτή είναι η ελληνική, σωστή, δημοκρατική προσέγγιση.

Αρχικά δημιουργήθηκε το 2020 η μεγάλη συμμαχία των Ενωμένων Ελλήνων, ο οποίος όμως διαλύθηκε από μέσα από αρχηγό κόμματος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα “πέρασε” τουλάχιστον από τρία κόμματα.

Στην συνέχεια έγιναν διάφορες διαβουλεύσεις στις περισσότερες των οποίων βρίσκαμε τον “τοίχο” της νεοελληνικής νοοτροπίας και της λογικής “ναι εμείς θέλουμε τις συμμαχίες, ελάτε όμως όλοι κάτω από εμάς” ,”το δικό μας κόμμα θα είναι μαρκίζα στο ψηφοδέλτιο με μεγάλα γράμματα και το δικό σας σας στο υπόγειο με μικροσκοπικά”, “εγώ τα λέω πιο ωραία από εσάς στα κανάλια και εγώ πρέπει να είμαι ο επικεφαλής” ή ακόμη και κάποιους που κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο που δεν ήθελαν να φαίνονται καν τα κόμματα μας στα ψηφοδέλτια των υποτιθέμενων συμμαχιών τους. Μεγαλομανία και Σαλτιμπαγκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Τώρα μάλιστα κάποιοι άρχισαν να μιλούν κατά της SingularLogic αλλά είχαν πάθει διαρκή αφωνία όταν το ΑΚΚΕΛ εδώ και χρόνια την καταδίκαζε και ζητούσε να καθαρίσει η εκλογική διαδικασία. Σε λίγο θα ανακαλύψουν τον τροχό.

Εμείς ακόμη και την ύστατη ώρα ξεκινήσαμε με υγιείς δυνάμεις με την ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του καθηγητή νομικής κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλου και κάποια άλλα κόμματα την προσπάθεια να κατέβουμε στις εκλογές μέχρι την τελευταία στιγμή, δημιουργήσαμε την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ, όταν ανακαλύψαμε ότι λίγο πριν από την κατάθεση δήλωσης συμμετοχής στον Άρειο Πάγο, δύο από τα κόμματα που υποθετικά θα μετείχαν στην συμμαχία μας, έχουν πάει και έχουν διαπραγματευτεί θέσεις σε άλλο κόμμα. Ούτε τότε όμως σταμάτησε η προσπάθεια, μέχρι την τελευταία ημέρα φτιάξαμε τα εμβλήματα του συνασπισμού καθώς και όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για τον Άρειο Πάγο, διότι το ΑΚΚΕΛ έχει πείρα ετών με συμμετοχή σε εκλογές.

Την τελευταία ημέρα κάναμε μια τελευταία σύσκεψη με τους συμμάχους μας και από κοινού αποφασίσαμε ότι επειδή δεν είχαμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας (μετά και από τις τεχνητές καθυστερήσεις που προαναφέραμε) και δεν είχαμε την οργάνωση που θα θέλαμε και επειδή πιθανότατα θα έχουμε πάλι εκλογές τον Ιούλιο, το πιθανότερο θα ήταν ότι για οικονομικούς λόγους δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στις δεύτερες εκλογές. Αποφασίσαμε να μην εμπλακούμε στις πρώτες, να αφήσουμε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι, να αφήσουμε να αποκαλυφθούν οι υπερφίαλοι και οι παραφουσκομένοι διάνοι της πολιτικής, να κάνουμε την επομένη ακριβώς των εκλογών μια ακόμη προσπάθεια συνένωσης του πατριωτικού χώρου, με σοβαρές δυνάμεις και πραγματική συμμαχία, όπου ο ένας δεν θα κάνει το μουλάρι και ο άλλος τον αναβάτη.

Μας κατηγόρησαν ότι δεν έχουμε χρήματα !!! Προφανώς δεν έχουμε αλλά το θέμα είναι αυτοί που κατηγορούν το ΑΚΚΕΛ, να εξηγήσουν ΠΟΥ και από ΠΟΙΟΥΣ έχουν εκείνοι. Οι “έχοντες τα χρήματα” μετά την γνωριμία μας έμαθαν ότι όλα δεν αγοράζονται. Επιλέξαμε λοιπόν να φυλάξουμε τις δυνάμεις μας για τον δεύτερο γύρο, για την μάχη στο μέτωπο. Και το δικό μας μέτωπο ήταν και θα είναι καθαρό. Οι σημαίες μας δεν υποστέλλονται, στόχος η τελική μάχη , σκοπός η νίκη του Ελληνικού λαού !!!

loading...