Παρέμβαση Κασιδιάρη: Το Σύστημα βρίσκεται σε πανικό – Η κωλοτούμπα του «αντισυνταγματολόγου» Αλιβιζάτου

Για πανικό του Συστήματος κάνει λόγο σε νέα του παρέμβαση ο έγκλειστος επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Έλληνες Ηλίας Κασιδιάρης με αφορμή την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.
«Για να καταλάβετε σε τι πανικό βρίσκεται το Σύστημα, δείτε τι έλεγε πριν από ένα μήνα για τους Συνδυασμούς Ανεξάρτητων ο γκουρού των “αντισυνταγματολόγων” Αλιβιζάτος και τι κωλοτούμπα έκανε σήμερα , που θέτω υποψηφιότητα με βάση τον νόμο που ψήφισαν για να με αποκλείσουν…», σημειώνει στην παρέμβασή του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα

Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου πως ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία Έλληνες.
«Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: ”Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως συνασπισμός ανεξαρτήτων και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι.
Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».
Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη.
Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι», υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Μεταστροφή Αλιβιζάτου

Στη συνέχεια ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος σε ανακοίνωση που εξέδωσε απάντησε στην ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη ότι θα κατέβει ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές τονίζοντας πως όσα επικαλείται δεν ευσταθούν. «Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα.
Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα.
Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο κ. Αλιβιζάτος.

 

loading...