Πανάξια Κυπελλούχος η ΑΕΚ! – Η ηρωική ΑΕΚ των 10 παικτών τιμώρησε τον ΠΑΟΚ και έκανε… ιστορικό νταμπλ!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ : ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0:

Ασύγκριτη! Η Ένωση κατέκτησε ένα ιστορικό νταμπλ, σάρωσε τους Θεσσαλονικείς με 10 παίκτες από το 6′

Πανάξια Κυπελλούχος η ΑΕΚ! Η καλύτερα δουλεμένη ομάδα, αυτή που το πίστευε και ζούσε για το όνειρο του νταμπλ μετά από 45 χρόνια νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-0 παρότι έπαιζε… όλο το ματς με παίκτη λιγότερο!
«Τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις» και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, κόντρα στις συνθήκες του αγώνα, βρήκε τον τρόπο να θριαμβεύσει φέτος και να κερδίσει και το Κύπελλο, κάνοντας το νταμπλ μετά από 45 χρόνια, σε μία απόλυτα πετυχημένη σεζόν! Το τρίτο στην ιστορία της. Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε επιθετικά, προδομένος και στο Πανθεσσαλικό, από τις αδυναμίες του.

Η ΑΕΚ έπαιζε με 10 από το 6’ λόγω αποβολής του Ρότα, αλλά βρήκε γκολ με Μουκουντί, Φερνάντες και άντεξε κόντρα στον υπερβολικά άστοχο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει (2-0) το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της.

Άντεξε κόντρα στον ΠΑΟΚ και το σήκωσε η ΑΕΚ!
Σε ένα ματς που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 6ο λεπτό λόγω της αποβολής του Ρότα, είδε τους παίκτες του «δικέφαλου του βορρά» να είναι τρομερά άστοχοι. Παρόλα αυτά, ο Μουκουντί στο 26′ και ο Πάολο Φερνάντες με απίθανη γκολάρα στο 90’+2′ λύτρωσαν τους «κιτρινόμαυρους» (2-0) που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας Novibet και το τρίτο νταμπλ της ιστορίας τους!
Τρομερή αυταπάρνηση από την Ένωση που έπαιξε σχεδόν για όλο το ματς με ποδοσφαιρική λιγότερο, αλλά άντεξε και κλείνει ονειρικά τη σεζόν. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φεύγει με άδεια χέρια από το «Πανθεσσαλικό» και με το… γαμώτο, λόγω των τουλάχιστον επτά κλασικών φάσεων για να σκοράρει!
Έσπασε το σερί τριών κατακτήσεων του ΠΑΟΚ εις βάρος της η ΑΕΚ, ενώ με το εν λόγω αποτέλεσμα «χαμογελά» και ο Ολυμπιακός που κρατάει οριστικά στα χέρια του το τρίτο καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο!
Πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια κάνει νταμπλ η ΑΕΚ (σε όλα έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό), ενώ έφτασε τα 16 Κύπελλα στην ιστορία της.

loading...