Ο Bill Gates θέλει οι αγελάδες να τρώνε φύκια που περιέχουν βρώμιο. Είναι αυτό καλό για εμάς;

Ο Bill Gates ηγήθηκε μιας νέας επένδυσης 12 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια αυστραλιανή εταιρεία που στοχεύει να ταΐσει αγελάδες με φύκια, που περιέχουν βρώμιο, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές που θερμαίνουν τον πλανήτη και προέρχονται από τα ρεψίματα τους…

Εάν μεταδοθεί στον άνθρωπο, το βρώμιο είναι μια τοξίνη με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Παρά τη γνώση αυτών των επιπτώσεων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά ταχύτατα στο επικίνδυνο έργο του Bill Gates, προσθέτοντας φύκια που περιέχουν βρώμιο στη διατροφή των αγελάδων, χωρίς να μελετήσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.

 

Άρθρο του Igor Chudov

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Απολαύστε το “καστανό γάλα” σας και το κρέας που περιέχει βρώμιο…

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας… πολύ τυχερός επιχειρηματίας, του οποίου οι επενδύσεις είναι ασυνήθιστα εύστοχες. Ο Bill βοηθά τους επενδυτές του να επιτύχουν με έναν ειδικό τρόπο, που δεν είναι διαθέσιμος σε τακτικούς επενδυτές, όπως εσείς και εγώ. Για παράδειγμα, επένδυσε σε μια γερμανική startup, την BioNTech, μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη της πανδημίας της Covid (Η BioNTech δεν παρήγαγε ποτέ κανένα εγκεκριμένο εμβόλιο πριν από την επένδυση του Μπιλ Γκέιτς).

Ένα χρόνο αργότερα, χάρη στην εκστρατεία του Bill να “εμβολιάσει τον κόσμο” ενάντια σε έναν μυστηριώδη ιό της Covid που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο, η BioNTech έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων για την COVID, παράγοντας δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Η επένδυση του Μπιλ Γκέιτς πολλαπλασιάστηκε 30 φορές…

Από τότε, ο Μπιλ έχει προχωρήσει στην κλιματική αλλαγή. Και εδώ, οι επενδύσεις του αποδείχθηκαν πολύ “τυχερές”. Δύο μήνες αφότου επένδυσε 12 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία που παράγει συμπληρώματα διατροφής με φύκια, που μειώνουν το ρέψιμο των αγελάδων, το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσε ένα έγγραφο σχετικά με την επιβολή συμπληρωμάτων για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου των αγελάδων.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο κινείται προς την επιβολή συμπληρωμάτων με βάση τα φύκια:

 

Ακριβώς όπως ο κατασκευαστής των εμβολίων της Pfizer για την Covid, η BioNTech, στον οποίο ο Bill επένδυσε τον Σεπτέμβριο του 2019 και για του οποίου το προϊόν δόθηκε εντολή από πολλές χώρες, οι “τροφές που μειώνουν το μεθάνιο” θα απαιτηθούν επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο (και σύντομα από περισσότερες χώρες). Τυχερέ Μπιλ!

Ο άγριος βίσονας εξέπεμπε περισσότερο μεθάνιο από τις σύγχρονες αγελάδες

Το μεθάνιο (CH4) είναι το αέριο που χρησιμοποιείτε στη σόμπα αερίου σας. Εκτός από την εξόρυξη από υπόγεια κοιτάσματα αερίου, το μεθάνιο παράγεται επίσης από μηρυκαστικά (όπως οι αγελάδες) που βόσκουν και χρησιμοποιούν το διπλό στομάχι τους για να ζυμώσουν το γρασίδι. Η ζύμωση παράγει μεθάνιο και, ταυτόχρονα, μετατρέπει την κυτταρίνη σε θρεπτικά συστατικά, που οι αγελάδες μπορούν να αφομοιώσουν περαιτέρω. Το CH4 θεωρείται ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου που θερμαίνει τον πλανήτη μας, παρόλο που ένα μέσο μόριο μεθανίου εξαλείφεται από την ατμόσφαιρα σε 12 χρόνια.

Είναι νέα στον κόσμο τα μηρυκαστικά που εκπέμπουν μεθάνιο; Πώς τα πήγαινε ο πλανήτης μας στο παρελθόν; Αποδεικνύεται ότι τα μηρυκαστικά που εκπέμπουν μεθάνιο έχουν κατοικήσει στον κόσμο μας από την αρχαιότητα. Στη Βόρεια Αμερική, οι χλοώδεις μεγάλες πεδιάδες κατοικούνταν από βίσωνες.

 

Οι βίσονες είναι μηρυκαστικά όπως οι αγελάδες και χρησιμοποιούν την ίδια διαδικασία για να αφομοιώσουν το γρασίδι.

Στην προϊστορική εποχή υπήρχαν περίπου 60.000.000 βίσωνες. Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 91.000.000 βοοειδή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο από το 2008, αυτοί οι βίσονες (που το άρθρο υπολόγιζε στο μισό αριθμό της Wikipedia ή 30.000.000) παρήγαγαν την ίδια ποσότητα μεθανίου που παρήγαγαν οι αγελάδες το 2008.

Ενώ οι εκτιμήσεις του ιστορικού μεγέθους των κοπαδιών βισώνων είναι ανακριβείς (η Wikipedia πιστεύει ότι υπήρχαν διπλάσιοι βίσωνες, απ’ ότι το παραπάνω άρθρο) και ο αριθμός των βοοειδών αυξήθηκε από το 2008, μπορείτε να δείτε ότι τα προϊστορικά μηρυκαστικά εξέπεμπαν περίπου τόσο μεθάνιο, όσο τα τωρινά.

Όμως, σύμφωνα με τον Bill Gates, παρόλο που η ποσότητα μεθανίου που εκπέμπεται τώρα είναι η ίδια με εκείνη που εκπέμπονταν ιστορικά πριν οι άνθρωποι ασχοληθούν με τη γεωργία μεγάλης κλίμακας, οι αγελάδες σκοτώνουν τώρα τον πλανήτη και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Είναι τα φύκια καλά για τις αγελάδες (και εμάς);

Ποιο είναι το συμπλήρωμα διατροφής, με το οποίο θέλει ο Μπιλ Γκέιτς να ταΐσει τις αγελάδες; Βασίζεται σε φύκια:

Ο Μπιλ Γκέιτς ηγήθηκε μιας νέας επένδυσης 12 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια αυστραλιανή εταιρεία που στοχεύει να ταΐσει αγελάδες με φύκια, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές που θερμαίνουν τον πλανήτη και προέρχονται από τα ρέψιματά τους.

Έρευνα είχε προηγουμένως βρει ότι η προσθήκη φυκιών στις τροφές αγελάδων μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό μεθανίου στα έντερά τους κατά περισσότερο από 80%. Ο Gates έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις κλιματικές επιπτώσεις της κατανάλωσης κρέατος και έχει υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι πρέπει να στραφούν εξ ολοκλήρου στην κατανάλωση συνθετικού βοείου κρέατος.

Αλλά οι αγελάδες δεν κολυμπούν στον ωκεανό και αυτές και οι προκάτοχοί τους, τα άλλα μηρυκαστικά, δεν έφαγαν ποτέ φύκια.

Μια αγελάδα που κολυμπά στα φύκια

Είναι καλά τα φύκια για τις αγελάδες (και για εμάς τους καταναλωτές κρέατος και γάλακτος);

Αυτό το άρθρο με καλές πηγές από έναν καθηγητή γαλακτοκομικής βιολογίας, τον Dr. MacFadden, δεν συμφωνεί.

 

Εξηγεί ότι τα κόκκινα φύκια λειτουργούν καλύτερα για την εξάλειψη του μεθανίου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βρώμιο:

Τα κόκκινα φύκια (πχ. Asparagopsis taxiformis) έχουν επαινεθεί για την αναστολή της παραγωγής μεθανίου από τα βοοειδή κατά περισσότερο από 80%, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βρωμοφόρμιο.

Το άρθρο, που αξίζει να διαβαστεί, εξηγεί πολλά άγνωστα σχετικά με το πώς πέπτεται το βρώμιο και εάν μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του κρέατος ή του γάλακτος.

Εάν μεταδοθεί στον άνθρωπο, να γνωρίζετε ότι το βρώμιο είναι μια τοξίνη με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, όπως εξηγεί η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου:

Παρά τη γνώση αυτών των επιπτώσεων, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρά με πλήρη ταχύτητα στα επικίνδυνα πρότζεκτ του Bill Gates, προσθέτοντας φύκια που περιέχουν βρώμιο στη διατροφή των αγελάδων, χωρίς να μελετήσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Καλώς ήρθατε στο Μέλλον!

Έτσι, ο Bill Gates επένδυσε σε τρεις εναλλακτικές λύσεις για τα βοοειδή:

  • Προσθήκη συμπληρωμάτων με βάση τα φύκια, που χρηματοδοτούνται από τον ίδιο, στις ζωοτροφές βοοειδών για τη μείωση των ρεψιμάτων μεθανίου (αυτή η ανάρτηση τα συζητά)
  • Προσθήκη μάσκας προσώπου σε αγελάδες που εκπέμπουν μεθάνιο, που χρηματοδοτούνται από τον ίδιο, για τη δέσμευση του μεθανίου

 

  • Αντικατάσταση του κρέατος με κρεατόμαζες απαθανατισμένων καρκινικών κυττάρων που έχουν αναπτυχθεί σε δεξαμενές και ονομάζονται “κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο”, στο οποίο επένδυσε επίσης ο ίδιος.

Θα μπορούσα να σας ρωτήσω ποια από τις εναλλακτικές προτιμάτε. Το πρόβλημα είναι ότι ο Μπιλ δεν θα μπορούσε να ενδιαφέρεται λιγότερο για το τι προτιμάτε εσείς…

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί το μέλλον – προς τις μάσκες προσώπου αγελάδας, τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συμπληρώματα ή το κρέας με βάση τους καρκινικούς όγκους – ο Bill θα ωφεληθεί οικονομικά.

Εμείς θα ωφεληθούμε; Αυτό είναι λιγότερο σίγουρο…

Απολαύστε το δείπνο σας!

 

loading...