Ο πιο αιμομικτικός βασιλιάς όλων των εποχών είχε σάπια σπλάχνα, μαύρα γεννητικά όργανα και δεν μπορούσε να μιλήσει

Η διατήρηση του βασιλικού αίματος στην οικογένεια μπορεί να φαινόταν καλή ιδέα για τους «γαλαζοαίματους», αλλά στην πραγματικότητα 200 χρόνια ενδογαμίας οδήγησαν σε έναν από τους πιο «αρρωστημένους» βασιλείς στην ιστορία.
Ο βασιλιάς Κάρολος Β΄ της Ισπανίας ήταν το «ατυχές» προϊόν σχεδόν 200 ετών επιλεκτικής ενδογαμίας αφού ο οίκος των Αψβούργων. Ο ίδιος ο βασιλιάς ήταν το αποτέλεσμα… ενός ραντεβού μεταξύ μιας ανιψιάς και του θείου της και μέχρι την ηλικία των έξι ετών είχε καταφέρει να επιβιώσει από έναν κατάλογο ασθενειών που θα μπορούσαν άνετα να τον είχαν σκοτώσει τον σκοτώσει.

Η ευλογιά, η χολέρα και η ιλαρά περιλαμβάνονταν στη σειρά των ασθενειών που υπέστη ο νεαρός βασιλιάς, ο οποίος δεν μπορούσε καν να περπατήσει μέχρι τα οκτώ του χρόνια.

Τελικά, έζησε μέχρι τη σχετικά ώριμη ηλικία των 39 ετών, φεύγοντας από τη ζωή το 1700.

Μετά το θάνατό του, η πραγματική κατάσταση της υγείας του αποκαλύφθηκε σε αυτοψία.

Η έκθεση έγραφε ότι «η καρδιά του είχε το μέγεθος ενός κόκκου πιπεριού, οι πνεύμονές του ήταν διαβρωμένοι, τα έντερά του σάπια και γαγγραινώδη, είχε έναν μόνο όρχι, μαύρο σαν κάρβουνο, και το κεφάλι του ήταν γεμάτο νερό».

Οι ιστορικοί Will και Ariel Durant περιέγραψαν τον μονάρχη ως εξής: «Κοντός, κουτσός, επιληπτικός, γεροντικός και εντελώς φαλακρός πριν από τα 35 του χρόνια.  Αδυνατούσε να μασήσει το φαγητό του και ήταν αδύνατον να τον καταλάβει κανείς επειδή είχε μια τόσο τεράστια γλώσσα. Έχει ένα βλέμμα με μελαγχολία στο πρόσωπό του και λίγο έκπληκτο»

 

loading...