Ο κόσμος προετοιμάζεται για τη μεγάλη πυρηνική σύγκρουση

– Τα 11 σημάδια του πολεμικού πυρετού

Ο κόσμος φαίνεται να έχει καταληφθεί από μια πραγματικά σοβαρή περίπτωση πολεμικού πυρετού.
Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο κροταλίζουν τα σπαθιά τους, και αυτό ανησυχεί πραγματικά τους περισσότερους αναλυτές
Την τελευταία φορά που έγινε “παγκόσμιος πόλεμος”, πέθαναν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι.
Αυτή τη φορά, θα μπορούσαν να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια άνθρωποι.
Σήμερα, κατέχουμε κυριολεκτικά τη δυνατότητα να καταστρέψουμε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Έτσι, μια παγκόσμια σύγκρουση στην οποία θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υπήρξαν τόσες πολλές ανησυχητικές εξελίξεις…

Ακολουθούν 11 ενδείξεις ότι η παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε σύντομα να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο…

#1 Η Ρωσία μόλις υπέγραψε συμφωνία για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν σύμφωνο για την ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.
Η Ρωσία θα διατηρήσει τον έλεγχο των μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων της που σταθμεύουν στη γειτονική Λευκορωσία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu σε εκδήλωση για την υπογραφή του εγγράφου με τον Λευκορώσο ομόλογό του Viktor Khrenin στο Μινσκ.
“Η Ρωσία δεν θα μεταβιβάσει πυρηνικά όπλα στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας: ο έλεγχος πάνω σε αυτά και η απόφαση για τη χρήση τους παραμένει στη ρωσική πλευρά”, είπε.

#2 Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ταϊβάν φέρονται να συζητούν για την υπαγωγή της Ταϊβάν στην “πυρηνική ομπρέλα” των Ηνωμένων Πολιτειών

Μια τέτοια κίνηση θα έκανε τον πόλεμο με την Κίνα πολύ πιο πιθανό…
Φαίνεται να υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για μια “πυρηνική ομπρέλα” των ΗΠΑ στην Ταϊβάν εν μέσω της αυξανόμενης πολεμικής συμπεριφοράς της Κίνας στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
Η επιθυμία για μια τέτοια “πυρηνική ομπρέλα” έναντι μιας πιθανής εισβολής της Κίνας – η οποία παρέχεται ήδη στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες – φέρεται να έχει λάβει υποστήριξη από αμυντικούς εμπειρογνώμονες στην Ταϊβάν.
Η “πυρηνική ομπρέλα” των ΗΠΑ δεν θα προβλέπει την ανάπτυξη ατομικών όπλων στην Ταϊβάν, αλλά θα βλέπει τη “μοναδική υπερδύναμη” του κόσμου να απαντά με τον ίδιο τρόπο σε μια πυρηνική επίθεση από την Κίνα κατά τη διάρκεια μιας εισβολής στη νησιωτική χώρα.

#3 Οι Ρώσοι μόλις εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό γερουσιαστή Lindsey Graham

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε τη Δευτέρα ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό γερουσιαστή Lindsey Graham, μετά τα σχόλιά του σχετικά με τις μάχες στην Ουκρανία.
Σε ένα μονταρισμένο βίντεο από τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ίδιου, ο Graham, Ρεπουμπλικάνος από τη Νότια Καρολίνα, σημείωσε ότι “οι Ρώσοι πεθαίνουν” και χαρακτήρισε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς τη χώρα ως “τα καλύτερα χρήματα που έχουμε ξοδέψει ποτέ”.

#4 Ένας ανώτερος διοικητής των Ταλιμπάν καυχιέται ότι “σύντομα θα κατακτήσουμε το Ιράν”

Οι Ταλιμπάν απείλησαν την Κυριακή ότι θα μπορούσαν να κατακτήσουν το Ιράν, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις για τις διαμάχες για το νερό μεταξύ του Αφγανιστάν και του Ιράν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ταλιμπάν, ανώτερος διοικητής της τρομοκρατικής οργάνωσης που διοικεί το Αφγανιστάν προειδοποίησε ότι οι Ταλιμπάν θα πολεμήσουν την Επαναστατική Φρουρά της Ισλαμικής Δημοκρατίας “με περισσότερο πάθος” από ό,τι πολέμησαν τις αμερικανικές δυνάμεις.
Πρόσθεσε ότι οι Ταλιμπάν “θα κατακτήσουν σύντομα το Ιράν, αν οι ηγέτες δώσουν το πράσινο φως.

#5 Το Ισραήλ έχει διπλασιάσει τον αριθμό των επιθέσεων εναντίον ιρανικών στόχων εντός του συριακού εδάφους τους τελευταίους μήνες

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι “διπλασίασε τις επιθέσεις κατά του Ιράν στη Συρία” κατά τη διάρκεια των αρκετών μηνών της θητείας του.
Ο Gallant αποκάλυψε επίσης τον μυστικό θαλάσσιο πόλεμο της Τεχεράνης εναντίον του Ισραήλ, παρουσιάζοντας νέα φωτογραφικά στοιχεία για πέντε διαφορετικά πλοία που χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ένα ακόμη μέτωπο εναντίον του εβραϊκού κράτους.

#6 Η Χεζμπολάχ μόλις πραγματοποίησε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις πολύ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ

Η στρατιωτική άσκηση ήταν ασυνήθιστη όχι μόνο επειδή δημοσιοποιήθηκε – σχεδόν 400 άτομα συμμετείχαν, μεταξύ των οποίων υποστηρικτές της Χεζμπολάχ και αρκετοί δημοσιογράφοι – αλλά και επειδή διεξήχθη μόλις 12 μίλια βόρεια των ισραηλινών συνόρων, ακριβώς έξω από μια περιοχή όπου οι πολιτοφυλακές δεν επιτρέπεται να επιχειρούν σύμφωνα με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εγκρίθηκε το 2006.

#7 Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν, αλλά τα αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν σύντομα στο Περού

Χωρίς να το γνωρίζουν, όπως φαίνεται, οι περισσότεροι άνθρωποι στο Περού και στις ΗΠΑ (λαμβάνοντας υπόψη την ισχνή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και στις δύο χώρες), αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό θα αποβιβαστεί σύντομα στο Περού.
Η ολομέλεια του Κογκρέσου του Περού ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη (18 Μαΐου) την είσοδο αμερικανικών στρατευμάτων στο περουβιανό έδαφος με δήθεν σκοπό την εκτέλεση “δραστηριοτήτων συνεργασίας” με τις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική αστυνομία του Περού.

#8 Οι βίαιες συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 20 στρατιώτες του ΝΑΤΟ

Στρατεύματα και αστυνομικοί υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο τη Δευτέρα, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των αλβανικών αρχών και των τοπικών Σέρβων, οι οποίοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις να μην καταλάβουν κτίρια του δήμου.
Τα βίαια επεισόδια έρχονται μετά τις επιδρομές της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου σε περιοχές που κυριαρχούνται από Σέρβους στο βόρειο τμήμα της περιοχής και την κατάληψη τοπικών δημοτικών κτιρίων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές, στις οποίες τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20 στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

#9 Ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει μια ολοκαίνουργια βάση στη βόρεια Συρία

Προφανώς η αμερικανική κατοχή μεγάλων τμημάτων του συριακού εδάφους δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα…
Ο συνασπισμός κατά του ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατασκευάζει μια νέα στρατιωτική βάση στη βόρεια επαρχία της Συρίας, τη Ράκα, ανέφερε η εφημερίδα The New Arab, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις SDF και διατηρούν περίπου 900 στρατιώτες (επίσημα τουλάχιστον) στην ανατολική Συρία, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να ελέγχουν περίπου το ένα τρίτο της συριακής επικράτειας.
Η έκθεση ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 24 στρατιωτικές τοποθεσίες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που είναι διασκορπισμένες σε όλη την ανατολική Συρία.

#10 Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα μόλις πραγματοποίησαν “πρόβα εισβολής”

Ο στρατός της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ πραγματοποίησαν την Πέμπτη μεγάλες ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, παρά την προειδοποίηση του Βορρά ότι δεν θα ανεχθεί αυτό που αποκαλεί πρόβα εισβολής στο κατώφλι του.
Τα γυμνάσια, ο πρώτος από τους πέντε γύρους ασκήσεων με πραγματικά πυρά μέχρι τα μέσα Ιουνίου, σηματοδοτούν τα 70 χρόνια από την ίδρυση της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον.
Η Βόρεια Κορέα συνήθως αντιδρά σε τέτοιες μεγάλες ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ με δοκιμές πυραύλων και άλλων όπλων.

#11 Λόγω “ανησυχιών για την ασφάλεια”, δεκάδες “δορυφορικά τηλέφωνα για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης” χορηγούνται στα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τους κινδύνους ασφαλείας των μελών του Κογκρέσου, πάνω από 50 γερουσιαστές έχουν λάβει δορυφορικά τηλέφωνα για επικοινωνία έκτακτης ανάγκης, δήλωσαν στο CBS News άτομα που γνωρίζουν τα μέτρα.
Οι συσκευές αποτελούν μέρος μιας σειράς νέων μέτρων ασφαλείας που προσφέρονται στους γερουσιαστές από τον αρχιφύλακα της Γερουσίας, ο οποίος ανέλαβε λίγο μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Η τεχνολογία των δορυφορικών τηλεφώνων έχει προσφερθεί και στους 100 γερουσιαστές.
Το CBS News έμαθε ότι τουλάχιστον 50 έχουν αποδεχτεί τα τηλέφωνα, τα οποία το διοικητικό προσωπικό της Γερουσίας συνιστά στους γερουσιαστές να τα έχουν σε κοντινή απόσταση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.
Δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν να λαμβάνεται ένα τόσο δραματικό μέτρο.

loading...