Ο Κάρολος θα γίνει ΒΑΣΙΛΙΑΣ;! Τα … φαντάσματα που τον κυνηγούν και η Νταϊάνα που κοιτάζει από ψηλά!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ Γ!! Τι κρύβεται πίσω απο το ΣΤΕΜΜΑ!

Ο βασιλιάς Κάρολος λίγες ώρες πριν την επίσημη στέψη του, παραβλέπει τα δύο μεγαλύτερα σκάνδαλα που αμαυρώνουν την εικόνα της πατρίδας του, όπως αναφέρει η αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», Jan Moir.

«Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο βασιλιάς Κάρολος τη νύχτα πριν τη στέψη του; Τι σκέφτεται καθώς αφήνεται στα χέρια του Μορφέα λίγες ώρες προτού ανέβει στον θρόνο για να αγκαλιάσει το πεπρωμένο του μπροστά στον κόσμο; Θα είναι σαν ένα παιδί που περιμένει τα Χριστούγεννα, γεμάτο ενθουσιασμό και αισιοδοξία; Ή μήπως οι σκέψεις του θα είναι πιο σκοτεινές, γεμάτες τρόμο για το μέλλον και τύψεις για το παρελθόν;».

Πέρασε το πρώτο εξάμηνο φροντίζοντας τους πάντες

Σύμφωνα με την αρθρογράφο της «Daily Mail», ο Κάρολος περίμενε σχεδόν επί 74 χρόνια για να φορέσει το Στέμμα, κατά συνέπεια, είχε αρκετό χρόνο για να τα σκεφτεί όλα. Είναι αξιοσημείωτο ότι πέρασε το πρώτο εξάμηνο στον θρόνο σαν μια… πολυάσχολη βασίλισσα-μέλισσα που ήθελε να φροντίζει τους πάντες.

Χαιρέτησε τους ηγέτες των Μαορί με τον παραδοσιακό τρόπο, πιέζοντας για λίγο το μέτωπο και τη μύτη τους. Κάθισε σταυροπόδι στο πάτωμα μιας αίθουσας προσευχής Σιχ στο Λούτον. Άνοιξε τα βασιλικά αρχεία σε μελετητές που διερευνούσαν τις σχέσεις του Στέμματος με τη δουλεία. Όταν απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο βρετανικό λαό ως βασιλιάς, υποστήριξε ότι είναι περήφανος που ηγείται ενός έθνους, οι αξίες του οποίου «παρέμειναν και πρέπει να παραμείνουν σταθερές» και υποσχέθηκε ότι «θα τηρήσει τις συνταγματικές του αρχές».

«Ψάχνει σε λάθος μέρος;»

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Κάρολος φρενάρει τις προσπάθειες προκειμένου η μοναρχία να ακολουθεί τις επιταγές ενός σύγχρονου, πολυπολιτισμικού έθνους. Θέλει να είναι μια ενωτική δύναμη που συνδέεται με εθνοτικές μειονότητες. Θέλει να διορθώσει τα ιστορικά λάθη, κάτι που είναι πολύ καλό γι’ αυτόν.

«Μπορώ όμως να ισχυριστώ ότι αν είναι ειλικρινής για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος, ψάχνει σε λάθος μέρος;», διερωτάται η αρθρογράφος Moir.

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι στη Βρετανία που υποφέρουν πολύ και θα επωφελούνταν από τη βοήθειά του. «Είναι δύο ομάδες ανθρώπων, η μεταχείριση των οποίων μας ντροπιάζει όλους, όχι μόνο τον βασιλιά», τονίζει η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας.

loading...