Ο εθνικισμός προέρχεται από την λέξη έθνος

Ο εθνικισμός είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο, είναι κάτι το κατεξοχήν δημοκρατικό

Όσοι επιβουλεύονται το έθνος προσπαθούν να αποπνίξουν τα φιλοπάτρια αισθήματα του Ελληνικού λαού. Ο εθνικισμός προέρχεται από την λέξη έθνος. Ο εθνικισμός είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο, είναι κάτι το κατεξοχήν δημοκρατικό, θεωρείται κάτι το ιερό.

Είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο γιατί ανταποκρίνεται σε μια φυσική πραγματικότητα την οποία έχει διαπιστώσει η επιστήμη της γενετικής. Σήμερα με αυστηρές επιστημονικές μεθόδους είναι δυνατόν να διαπιστωθεί για τον καθένα μας σε ποια φυλετική ομάδα ανήκει.

Έχουν γίνει έρευνες σε πανεπιστήμια οι οποίες καταδεικνύουν ακριβώς ότι οι Έλληνες, εμείς οι κάτοικοι της σημερινής Ελλάδας, δεν έχουμε γενετική σχέση με τους γείτονές μας, ότι αποτελούμε δηλαδή έναν ιδιόμορφο τύπο. Εφόσον δεν έχουμε σχέση από τους γείτονες, δεν σημαίνει ότι πέσαμε από τους ουρανούς, αλλά ότι έχουμε άμεση σχέση με τους προγόνους μας. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη θεωρία ότι ο πολιτισμός καθορίζει το έθνος. Αυτή είναι μια σταλινική-λενινιστική θεωρία που υπηρετεί πολιτικούς σκοπούς. Αυτά αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Χ. Σαρτζετάκης.

Επάνω σε αυτό το δόγμα που διατύπωσε ο τέως πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας, ο κύριος Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια (Απρίλιος 2006) να να γράφει την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι και τον Μάιο του 2021 δημιούργησε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελληνικής επικράτειας, για να διατηρήσουμε τον πολιτισμό-παιδεία και για να παραμείνει Ελληνική η Λέσβος. Να την προστατέψουμε μαζί με την υπόλοιπη επικράτεια από διάφορες καταστροφικές ενέργειες των επίβουλων όπως είναι οι εμπρησμοί, η διακίνηση ουσιών και πορνογραφικού υλικού με στόχο να καταστήσουν τον πληθυσμό και ειδικά την νεολαία έρμαιο των ανθελληνικών επιδιώξεων τους. Κυριολεκτικά με κίνδυνο της ζωής του και με τρομερές απώλειες σε προσωπικό επίπεδο μας προσέφερε όλες αυτές τις πολύτιμες υπηρεσίες.

Είναι γνωστό πλέον ότι η Λέσβος λόγω του μεταναστευτικού και της δράσεως της Εθνικιστικής-Τουρκικής ομάδας Γκρίζοι Λύκοι είναι σε πιο δυσμενές καθεστώς από την Θράκη, την Κω και την Ρόδο. Στην Λέσβο ανθελληνικές ομάδες που πραγματοποιούσαν εμπρησμούς και άλλες κακουργηματικές πράξεις, περιορίστηκαν αισθητά οι δραστηριότητες τους, έπειτα από τα σχετικά δημοσιεύματα της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, με ατράνταχτα στοιχεία. Επίσης μέρος αυτών των στοιχείων έχουν κατατεθεί και στην εισαγγελία. Όλοι οι Έλληνες με παιδεία-ηθική και φιλοπατρία, αναγνωρίζουν ότι σε καθημερινή βάση εντός και εκτός διαδικτύου το  δίνει στην πράξη και όχι στην θεωρία τις μεγαλύτερες μάχες για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, παρέχοντας μια σειρά από ανεκτίμητες σε εθνικό επίπεδο δράσεις, στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που αντιμετωπίζει το έθνος μας.

Κατά γενική παραδοχή ο Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος έδωσε και δίνει τους πιο δύσκολους-αξιόλογους και μοναχικούς αγώνες στην έδρα των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των Γκρίζων Λύκων στην Ελλάδα (διαβάστε σχετικά εδώ).

Το περιοδικό Mytilenepress.έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Εν τούτοις υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει ο Αριχυσυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής.

Το Mytilenepress.είναι το μοναδικό (ελεύθερο-δημοκρατικό) ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία και τα οποία δεν έχουν αναρτηθεί ποτέ από τα άλλα ιστολόγια στο Αιγαίο και την Θράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια άρθρα μας δεν υπάρχουν σε καμία άλλη ιστοσελίδα της επικράτειας, Επίσης αρκετές εργασίες σχετικά με την Γεωστρατηγική-Ιστορία τις αιρέσεις και τις παραθρησκείες δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Σας καλούμε να κάνετε σχετική έρευνα για να το διαπιστώσετε. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του Mpress ουδέποτε λογοκρίθηκε, είτε δεν δημοσιεύτηκε  οποιοδήποτε άρθρο. Πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά υπάρχει ένα μέσον ΜΜΕ το οποίο είναι 100% ανεξάρτητο. (1) Επίσης δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα-φορέα, και στηρίζουμε εμπράκτως την Ελληνική κοινωνία και την παιδεία.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜPRESS.

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με τις απόψεις του. Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ και βιογράφο του Βολταίρου, που υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906, το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση. Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για μια σωστή-υγιής κοινωνία χωρίς βία, αδικία και πολέμους. Η αγάπη, η ειρήνη, η παιδεία, η δικαιοσύνη και η αντικειμενική ενημέρωση αποτελούν τα ανώτατα δείγματα-αξιώματα του Αριστόκλειου πολιτισμού.

H διαδρομή του Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις. Η προσφορά του στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό είναι τεράστια. Κυριολεκτικά ήταν πολύ τυχεροί οι λίγοι που τον γνώρισαν στις ομάδες ως προπονητή. Κυριολεκτικά άλλαξαν οι ζωές τους και ωφελήθηκαν στον μέγιστο βαθμό, όπως σωστά είπε ο καλοθοσφαιριστής Θ. Παπαλουκάς. Όσοι θήτευσαν δίπλα στον σοφό της καλαθοσφαίρισης, έγιναν τρομερά δημιουργικοί και εξελίξιμοι άνθρωποι. Ανέπτυξε τις ικανότητες του κάθε αθλητή και συνεργάτη-στελέχους στον μέγιστο βαθμό με μοναδικές προπονητικές μεθόδους και φιλοσοφία. Ήταν ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο του αθλητισμού και της ζωής ο Σέρβος προπονητής.  Ένας από τους πολύ ευνοημένους που γνώρισε τον Ν. Ίβκοβιτς υπήρξε και ο κύριος Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Ο ένθερμος πατριώτης μέσα από τις προπονητικές μεθόδους του Ντούντα θα εξελιχθεί σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.  Ο Έλληνας με την διαφορετική φιλοσοφία και ειδική παιδεία, δημιουργεί στην πράξη ανθρώπους ανώτερης ποιότητας, με πολύ ισχυρές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, οι οποίοι είναι σε θέση να αντέξουν και να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία μέσα από την στήλη Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία-Επικρατέειν η Απόλλυσθαι του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου Γεωστρατηγικού και Γεωπολιτικού αναλυτή.

Ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος εδώ και 17 συναπτά έτη μέσα από τις εργασίες του, επιμένει να απομακρυνθούμε από τον Διονυσιακό πολιτισμό και να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές Ελληνοχριστιανικές αξίες. Η οικουμενική στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι με τους πολλούς ομογενείς και όχι μόνον αναγνώστες, μέσα από την ξεχωριστή παιδεία και φιλοσοφία, είναι η μοναδική που προσφέρει τις πιο ουσιαστικές-ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, σύμφωνα με όλους τους γνήσιους Έλληνες εντός και εκτός της επικράτειας.Η στήλη έχει την περισσότερη επισκεψιμότητα και εκτίμηση εντός και εκτός συνόρων από όλους τους Έλληνες Χριστιανούς. Σχετικά με την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι Χριστιανοί αναγνώστες με παιδεία, σε σχόλια, email και τηλεφωνικά, αναφέρουν, ότι έχουν διαβάσει όλους τους Έλληνες και ξένους καθηγητές σχετικά με την ιστορία της Ρωμαϊκής-“Βυζαντινής” αυτοκρατορίας, εν τούτοις μόνον στις εργασίες, από την στήλη Ορθοδοξία-γεωστρατηγική και ιστορία του κυρίου  Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου, διάβασαν τόσες πολλές νέες-πρωτότυπες και τεκμηριωμένες ιστορικές παρατηρήσεις. Επίσης επισημαίνουν ότι μέσα από αυτές τις ιστορικές του εργασίες, ανέβασε το ηθικό τους στον μέγιστο βαθμό κατά την πιο δύσκολη ιστορικά στιγμή για το Ελληνικό έθνος και παράλληλα αύξησε κατά πολύ περισσότερο την αγάπη τους για την Ελληνική μεσαιωνική ιστορία “Βυζάντιο”, τους αρχαίους φιλοσόφους και την πατρίδα.

Ταυτόχρονα δημιουργεί Έλληνες ανώτατης ποιότητας με έναν μοναδικό συνδυασμό, τον οποίο προτείνει, μόνον εκείνος. Μας κάνει πολύ καλύτερους πατριώτες και Χριστιανούς.Στα 16 χρόνια και δέκα μήνες που είναι στα ΜΜΕ, ο κύριος Γιαννόπουλος, έχει στείλει χιλιάδες παιδιά στις Εκκλησίες, στα μουσικά σχολεία, και στον υψηλό-ερασιτεχνικό αθλητισμό, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία Ελλήνων ανώτερης ποιότητας. Έλληνες οι οποίοι θα αντέχουν στα δύσκολα και δεν θα είναι χειραγωγήσιμοι από την νέα τάξη πραγμάτων.

Όπως ήδη έχω αναφέρει στον πρόλογο του άρθρου, κατά γενική παραδοχή πανεπιστημιακών και πολλών άλλων αξιόλογων Ελλήνων με παιδεία, μέσα από τις εργασίες του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου δημιουργούνται άνθρωποι μεολοκληρωμένη και πολύ ισχυρή προσωπικότητα, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικές προσωπικές επιτυχίες στις καλύτερες σχολές της τριτοβάθμιας, και να έχουν πολύ σημαντικές διακρίσεις σε διαφόρους αξιόλογους τομείς αθλητικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και πνευματικά. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι οι συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε πολύ πλεονεκτική θέση να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν στην ζωή τους, ειδικά αυτήν την πολύ κρίσιμη εποχή για το έθνος.

Η στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι έχει δεκάδες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρωτιές. Κανένα πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν έχει κάνει παρόμοιες ιστορικές εργασίες σε τόσο υψηλό επίπεδο για τον Βουλγαροκτόνο, τον Ηράκλειο, τον Άγιο-Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά, τον Ρωμανό Διογένη, τον Μέγα Κωνσταντίνο-Αγία Ελένη, τον Άγιο Θεοδόσιο, την Αυγούστα Ειρήνη, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, την Εικονομαχία, την άλωση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το 1204, την Ελληνικότητα των αρχαίων Σπαρτιατών, την Τουρκία, την Συρία, την Ρωσία, τον Ερντογάν, τον Διονυσιακό πολιτισμό-σεξουαλική μαγεία, τον παγανισμό τον Πλάτωνα. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις μνημειώδεις εργασίες σχετικά με την ιστορική αποκατάσταση των τριών αρχηγών των Περσικών πολέμων (Μιλτιάδη, Θεμιστοκλή, Παυσανία), για τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο και το Ελληνικό-Ρωμαϊκό κράτος. Όπως αναφέρουν οι αναγνώστες του πανεπιστημιακοί-στρατιωτικοί, της δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως κλπ, οι εργασίες του θα διδάσκονται σε όλα τα πανεπιστήμια στους κλάδους της Γεωστρατηγικής-Γεωπολιτικής, της Ιστορίας και των Διεθνών Σπουδών. Άξιος συμπαραστάτης του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου ο Λάμπρος Κ. Σκόντζος (Συντακτική ομάδα του Mytilenepress) είναι  πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτος αποφοίτησης 1986. Έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Παιδείας στη διοίκηση της Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε παράλληλα με τη δημόσια υπηρεσία του για 13 χρόνια στην Εκπαίδευση ως θεολόγος καθηγητής. Γράφει ανελλιπώς εδώ και 25 χρόνια πραγματείες θεολογικού, κοινωνικού, ιστορικού κλπ περιεχομένου. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 1000 εργασίες.

Τελευταία γράφει κυρίως κατά των αιρέσεων. Από το έτος 1987 είναι συνεργάτης της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει συγγράψει το εορτολογικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της. Από το 2001 είναι άμεσος συνεργάτης του γραφείου αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου. Είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων και μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Μελέτης Αρχαιολατρίας – Νεοειδωλολατρίας. Είναι υπεύθυνος του γραφείου αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεως Καισαριανής και του αντιαιρετικού σεμιναρίου. Συνεργάζεται με πολλές οργανώσεις, επίσημα έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες.

 

Επίσης συμμετέχει ως εισηγητής στις κατ’ έτος Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. Έχει κληθεί από πάμπολλες ενώσεις και σωματεία ως εισηγητής. Συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Κατά τις μεγάλες εορτές ομιλεί στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Από το 2021 είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του Mytilenepress

ΧΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

.

loading...