ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Βασικά, οποιοσδήποτε φεύγει από οποιαδήποτε μη σεισμική φυσική καταστροφή στον τρίτο κόσμο μετράει ως “κλιματικός πρόσφυγας” και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απεικονίσει την ατελείωτη ρηχή αναφορά σε αυτό το επινοημένο φαινόμενο.

Οι δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες, με τους ευρέως κατανεμημένους και πολύπλοκους θεσμικούς μηχανισμούς τους, έχουν σοβαρά προβλήματα συντονισμού και βασίζονται όλο και περισσότερο στην υστερία που τροφοδοτείται από τον Τύπο για να κινητοποιηθούν σε δράση.

Ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυροί όσο κατά τη διάρκεια του μεγάλου πανικού του Covid, και καθώς αυτό το κύμα ενθουσιασμού υποχωρεί όλο και περισσότερο, ένα πράγμα έχει γίνει σαφές: Ο τόπος αυτής της συντονιστικής υστερίας είναι πολύ σημαντικός.

Όποιες και αν ήταν οι φιλοδοξίες των παγκοσμιοποιημένων εμβολιαστών, η πανδημία ενεργοποίησε τις εθνικές γραφειοκρατίες και παραμέρισε την παγκόσμια ατζέντα για το κλίμα για όσο διάστημα άντεξε.

Η ασθένεια είναι κάτι που κάθε χώρα πρέπει να λύσει μόνη της, ενώ η κλιματική κρίση είναι η προτιμώμενη ενοποιητική ιδεολογία της μεταπολεμικής παγκοσμιοποίησης, επειδή ευνοεί λύσεις που απαιτούν υψηλά επίπεδα διεθνούς συντονισμού.

Γίνεται λοιπόν μια μεγάλη προσπάθεια να επαναπροσδιοριστούν οι ανησυχίες των ταλαιπωρημένων Δυτικών κάτω από έναν πιο ομοιόμορφο, πιο κατάλληλο και πιο χρήσιμο κλιματικό πανικό.

Αν ανησυχείτε για τις πανδημίες, θα πρέπει να ανησυχείτε και για την κλιματική αλλαγή, διότι “η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο πανδημίας”. Και αν είστε πρόθυμοι να υποδεχτείτε τους πρόσφυγες, λοιπόν, τότε η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει σύντομα έναν σημαντικό λόγο για να το κάνετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...