«Να μη ζήσει κανένας αυτή την κατάσταση» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα που ξέχασε το βρέφος στο αμάξι και πέθανε

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 37χρονος πατέρας στην Άρτα που ξέχασε το μωρό του κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για ώρες, με αποτέλεσμα το 5,5 μηνών κοριτσάκι να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Ο 37χρονος πέρασε από εισαγγελέα και ανακριτή και κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση του βρέφους, ένα αδίκημα για το οποίο μπορεί να του επιβληθεί ποινή ακόμα και δέκα χρόνια φυλάκιση.

Με σκυμμένο το κεφάλι, ο 37χρονος συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς μπήκε στο περιπολικό χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του Δημήτρης Λαμπράκης, «πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές του ίδιου και της μητέρας». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο πατέρας βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και ότι το μόνο που είπε ήταν «να μη ζήσει κανένας αυτό που έζησε» και ότι «θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του».

Νωρίτερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον δρόμο που είχε παρκάρει το όχημά του ο 37χρονος πριν πάει στη δουλειά.

protothema.gr

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα είχε φιμέ τζάμια και κανένας από τους περαστικούς δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο χαροπάλευε το μωρό.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Ο 37χρονος πατέρας του παιδιού φέρεται ότι πήρε το κοριτσάκι περίπου στις 7 το πρωί της περασμένης Τρίτης, για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα. Λίγο μετά τις 14.30 η 27χρονη σύζυγος του επικοινώνησε μαζί του για να μάθει γιατί το παιδί δεν ήταν στο βρεφονηπιακό σταθμό όπου είχε πάει για να το παραλάβει και εκείνος τότε συνειδητοποίησε πως το είχε αφήσει κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν έφτασε πλέον στην Άρτα ήταν αργά. Βρήκε το  5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

Χωρίς οξυγόνο και εκτεθειμένο στον ήλιο για ώρες!

«Το ζευγάρι έφερε στο νοσοκομείο της Άρτας, το παιδί, γύρω στις 2:55», είπε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι έγινε τιτάνια προσπάθεια από τους γιατρούς ωστόσο, το «κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό». Σύμφωνα με τον ίδιο, στο άκουσμα του θανάτου του μωρού τους, οι γονείς κατέρρευσαν και στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Και οι δύο είχαν τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, όμως το θέμα αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή ψυχιάτρων και ψυχολόγων. Πλέον νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς θαλάμους, με τον πατέρα να βρίσκεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου.

Ο κ. Καρβέλης, απέφυγε να πει πόσες ώρες ήταν νεκρό το παιδί πριν φτάσει στο νοσοκομείο. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε κάτι» είπε, παραπέμποντας στην νεκροψία -νεκροτομή και εκτιμώντας ότι εντός της ημέρας πιθανόν να υπάρξουν κάποια στοιχεία. Όπως είπε το παιδί ήταν αρκετές ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, και ο «πατέρας δεν ήταν σε θέση να πει πολλά πράγματα». Όπως ανέφεραν γιατροί, το 5,5 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο. Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα που το «βλέπει» ο ήλιος, είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσω μάλλον ένα βρέφος πεντέμισι μηνών.

loading...