ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΈΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΚΕΡΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης* 

Κύριοι βουλευτές,

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΈΡΩ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

· Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου ο. κ. Σκέρτσος (και το θλιβερό είναι ότι πίστευε με αυτά που έλεγε ότι εξυπηρετούσε το συμφέρον του «χώρου» μας Ελλάδας) περίπου διέγραψε κάτι που έτυχε αόριστα να ακούσει.

· Τις Γερμανικές επανορθώσεις του ΙΙ Παγκοσμίου πολέμου.

· Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασαν για μέρα, τελείως πάλιν άσχετοι πολιτικάντηδες. Και μετά όλα καλά.

· Το παρόν που δεν αφορά επίθεση εναντίον του άσχετου κ. Σκέρτσου είναι γενικότερο.

· Και πριν αναφερθούμε συγκεκριμένα στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων θα ασχοληθούμε με τους Έλληνες πολιτικούς και τα κριτήρια με τα οποία αυτοί επιλέγονται ως υποψήφιοι βουλευτές, ακόμα και ως μέλλοντες πρωθυπουργοί.

· Πριν πεθάνει ο αείμνηστος φίλος και φιλόσοφος Νικόλας Καλογερόπουλος είχε σε ένα άρθρο του (συνημμένο) διερωτηθεί: «Είναι δυνατό να είναι ένας Ph.D., γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, ή λογιστής, για να δώσουμε μερικά παραδείγματα, και να είναι συγχρόνως ένα αμόρφωτο άτομο.»

· Δυστυχώς και μετά τις δηλώσεις του κ. Σκέρτσου (και όχι μόνον) και τις γελοίες πολιτικάντηδες για μια μέρα αντιδράσεις γι αυτές

· Τίθεται το ερώτημα που έπρεπε να είχε τεθεί από καιρό:

· Είναι δυνατόν ένας πολιτικός, βουλευτής, υπουργός, ή πρωθυπουργός ή και πρόεδρος δημοκρατίας να είναι άσχετος – αμόρφωτος, για το λειτούργημα του;

· Έτσι μετά τις δηλώσεις του κ. Σκέρτσου τίθεται και το ερώτημα με ποια κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί.

· Που ως γνωστόν σήμερα επιλέγονται με κριτήριο του αν είναι γνωστοί ηθοποιοί, ή γενικότερα γνωστοί βενζινοπώλες, ή γνωστοί κορονο0γιατροί, αν έχουν βγάλει Χάρβαρντ, αν ελέω πατρός διορίστηκαν για λίγο στην ΕΤΕ ή αν είναι «πρίγκιπες» των γνωστών νέων «βασιλικών» οικογενειών

· Για όποιον έχει ασχοληθεί λίγο, η μόρφωση δεν αποκτάται μόνον στο Πανεπιστήμιο (που ειδικότερα σήμερα δίνει μία εξειδικευμένη γνώση). Ούτε στη μέση Παιδεία όπως την κατάντησαν όλοι από τη εποχή του ολετήρα της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι σήμερα. Αλλά αποκτάται με μεγάλη μελέτη για κοινωνικά, ιστορικά, και ποικίλα άλλα θέματα.

· Τι έπρεπε λοιπόν να γνωρίζει ένας υποψήφιος βουλευτής ή υπουργός ή και πρωθυπουργός για να μην καταστρέψει την πατρίδα του δρώντας ως ξερόλας; Και που ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να απαγορεύει την υποψηφιότητα του αν δεν τα γνώριζε γιατί θα ήταν επικίνδυνος για τον Ελληνισμό;

· Πρώτα την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας τουλάχιστον από το 1912 έως σήμερα.

· Και ειδικότερα την τραγική κατάντια της πατρίδας μας εξ αιτίας όλων των μέχρι σήμερα, πλην του δολοφονηθέντος Αρχιστρατήγου Παράγου, πολιτικών.

· Είναι επίσης τραγικό ένας πολιτικός να μην έχει ακούσει καν το όνομα του Θουκυδίδη.

· Να αγνοεί τον Μακιαβέλι. ¨

· Να αγνοεί το Ανατολικό ζήτημα.

· Μαζί με πολλά άλλα.

· Πχ να αγνοεί, τις προδοτικές συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι, την πολλαπλή προδοσία Ελληνισμού της Κύπρου, την προδοσία των Ελληνισμών , Ίβρου, Τενέδου και Κωνσταντινουπόλεως που οι Καραμανλής και ο Γέρος Παπανδρέου συμφώνησαν ΔΥΤΙΚΑ για τις προδοσίες αυτές

· Και πολλά άλλα (ΙΜΙΑ, παράδοση Οτσαλάν, μάλλον δολοφονία Γιάννου Κρανιδιώτη, δολοφονία Αλέκου Παναγούλη κτλ)

· Να μην γνωρίζει τίποτε για την προδοσία του 2012 που επιπλέον να τη θεωρεί σωτηρία.

· Και να μυρίζει τα άσχετα νύχια του για ότι προδοτικό τον διατάξουν να κάνει

· Και δεν λέω να έχει διαβάσει και πλείστα άλλα φιλοσοφικά κτλ για να έχει ιδέα της θέσης της πατρίδας μας χώρου του στον κόσμο. Και να έχει ασχοληθεί γενικότερα με ασύλληπτα θέματα για τον ανθρώπινο νου.

· Που έναυσμα γι αυτά θα έπρεπε να δίδει η Μέση παιδεία μας που αντί να έχει αυτόν τον σκοπό κατάντησε να προβάλλει σε παιδιά δημοτικού ομοφυλοφιλικά βίντεο.

· Και καταντήσαμε οι Βουλευτές εν πανηγυρισμώ να ψηφίζουν το ότι ο καθένας είναι ελεύθερο για τον εαυτόν του αλλά αντί να τονίζουν τα εν οίκω μη εν δήμω να διαφημίζουν κατά τραγικά ανώριμο αηδιαστικό για «πατέρες» του Έθνους τρόπο την ομοφυλοφιλία.

· Και αφού υποδούλωσαν με ψεύδη στοιχεία την παΤΡΊΔΑ μΑς, αφού δώρισαν στην κατοχή όλον τον Εθνικό πλούτο,

· Όλα δείχνουν ότι προχωρούν σε σχέδιο Ανάν όχι μόνον για την Ελληνική Κύπρο αλλά για την ίδια την Ελλάδα.

· Και ενώ τα απαιτούμενα προσόντα μιας καθαρίστριας τα ελέγχει το ΑΣΕΠ , ο Άρειος Πάγος δεν ελέγχει με κατάλληλες διαδικασίες αν οι υποψήφιοι για βουλευτές, έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις.

· Θα συνεχίσουμε με ένα επόμενο σημείωμα μας αμέσως μετά με τις δηλώσεις του κυρίου Σκέρτσου που δείχνουν την νυν κατάντια των πολιτικών της πατρίδας που διατασσόμενοι,

Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης

loading...