Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στη ΝΔ το διάγγελμα Κασιδιάρη για «καταψήφιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»


«Εβγαλε από το κάδρο» ολοκληρωτικά και το ΕΑΝ ως «κόμμα Καρατζαφέρη»

Ανησυχία στη ΝΔ και αναζήτηση τρόπου αντιμετώπισης της «ψήφου διαμαρτυρίας» των 13 κομμάτων που τέθηκαν εκτός εκλογών με αποφάσεις του Αρείου Πάγου, κόμματα που δυνητικά θα συγκέντρωναν μέχρι και 12% των ψήφων του εκλογικού σώματος.

Με χαρακτηριστικά «αντιμητσοτακικής» ψήφου, να υπάρχουν έντονα στα 12 από τα 13 κόμματα.

Και άξονα όλων αυτών το κόμμα Εθνικό κόμμα Έλληνες που έμεινε εκτός εκλογών λόγω των δύο «φωτογραφικών» τροπολογιών αποκλεισμού τους από τις εκλογές.

Το ερώτημα είναι που θα καταλήξουν αυτοί οι ψήφοι (κάπου 700.000 ψηφοφόροι) και ειδικά που θα καταλήξουν οι «στρατευμένοι» ψήφοι με την έννοια της πιστότητας, του Εθνικού Κόμματος Έλληνες, το οποίο θα αποσπούσε τουλάχιστον το 7% του εκλογικού σώματος.

Ήδη μία πρώτη έρευνα του pronews.gr έδειξε στην σχετική μέτρηση ότι 1 στους 4 ψηφοφόρους θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ καθαρά για λόγους «πολιτικών αντιποίνων» στη ΝΔ.

Μία όσμωση που έχει ξεκινήσει ακριβώς σε αυτή την βάση των πολιτικών αντιποίνων από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 που έφεραν ως επικεφαλής της Περιφέρειας την Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γ.Μώραλη στον Πειραιά, με κοινό χαρακτηριστικό και των δύο την αντίθεσή τους στον Α.Σαμαρά που δίωξε και φυλάκισε την εθνικιστική δεξιά.

Ακολούθησε το δημοψήφισμα του 2015, όπου εθνικιστική δεξιά και πατριωτική αριστερά ένωσαν τις δυνάμεις τους και επικράτησε το «Οχι», άσχετο με το τι έγινε στην συνέχεια, εν συνεχεία η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από την ψήφο αποκλεισμού τους στην Βουλή κλπ.

Στο ερώτημα αν μπορεί να περάσει αυτή η γραμμή καταψήφισης της ΝΔ και υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ με το χαρακτηριστικό της «ευκαιριακής ψήφου τιμωρίας», την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο ηγέτης του Εθνικού Κόμματος Έλληνες Η.Κασιδιάρης με την εξής δήλωσή του:

«Τα μέσα του συστήματος υπονοούν ότι στις πρώτες εκλογές θα στηρίξω το κόμμα ΕΑΝ.

Ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να στηρίξω ένα κόμμα, που κατεβάζει υποψηφίους τους πρώην υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαρά, Παπανδρέου, Παπαδήμου.

Όσοι έγιναν δεκανίκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μαζί με Άδωνι, Βορίδη και Βελόπουλο για να περάσουν το πρώτο μνημόνιο είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνουν δεκανίκια και σήμερα».

Να αποκαλύψουμε εδώ ότι για πολλά μπορούν να κατηγορήσουν κάποιοι τον Η.Κασιδιάρη, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του κόμματός του διακρίνονται από απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το διαζύγιο με το ΕΑΝ, ήρθε όταν ο Κανελλόπουλος ήθελε να βάλει στο ψηφοδέλτιο τον Ροντούλη και τον Αϊβαλιώτη του ΛΑΟΣ.

Ο Η.Κασιδιάρης δεν έκανε ούτε «βήμα πίσω», ενώ είχε δεχθεί ακόμα και υποψηφίους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ στην κοινή σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής του Ελληνικού Εθνικού Κόμματος με τον Τ.Κανελλόπουλο

Με την δήλωσή του αυτή ο Η.Κασιδιάρης ρίχνει «μαύρο» όχι μόνο στο ΕΑΝ, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Μιλάει πολιτικά, αλλά δίνει σαφή γραμμή καταψήφισης, στην οποία όμως εξαιρεί τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η ανησυχία της ΝΔ μετά το μήνυμά του είναι τέτοια που έβαλε τον… Άδωνι Γεωργιάδη, θεωρούμενο ως «δεξιό» ή και «ακροδεξιό» από τον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει διάγγελμα προς το εθνικιστικό ακροατήριο για τους λόγους για τους οποίους είναι στην φυλακή ο… Η.Κασιδιάρης και γιατίοι ψηφοφόροι του «δεν θα πρέπει θα τον ακούν»!

Αγνοούν προφανώς ότι ο Α.Γεωργιάδης στην κανονική «ελληνική Δεξιά» είναι μια εντελώς αναξιόπιστη και πολιτικά καταδικαστέα προσωπικότητα για μία πλειάδα λόγων.

Και αυτά που λέει θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα στην κάλπη.

Δείτε τον:

loading...