Έχει λίγες μέρες που βγήκα στο δρόμο να μοιράσω φυλλάδια και βλέπω την απογοήτευση του κόσμου. Ηλικιωμένους να αναστενάζουν, νέους να αδιαφορούν και τι να τους πω…

– Ένα νέο κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές…

– Και τι θα γίνει;

– Ρίξτε μια ματιά, είναι κάτι καινούριο, διαφορετικό…

– Όλοι τα ίδια λένε, δεν υπάρχει ελπίδα.

– Είναι άνθρωποι του λαού, όχι επαγγελματίες πολιτικοί. Είναι πατριώτες…

– Κι άλλοι έτσι ξεκίνησαν και μετά…

– Θέλουν το καλό της Ελλάδας…

– Και να το θέλουν, δεν θα τους αφήσουν, θα τους φάνε λάχανο…

 

Ένα νεαρό παλικάρι πήρε το φυλλάδιο από τα χέρια των παιδιών και όταν του είπα είναι ένα καινούριο κόμμα, ρίξε μια ματιά, μου είπε: «Ξέρετε κάτι; Όχι! Όχι, δεν θα το δω, το πήρα μόνο επειδή μου το έδωσαν τα παιδιά.» Τέτοια άρνηση, απογοήτευση, απαξίωση. Μα για αυτά τα παιδιά πρέπει να το δεις, του είπα, και να μη χάνεις την ελπίδα σου. Εγώ και εσύ έχουμε ο καθένας μας τη δική του ευθύνη απέναντι σε αυτά τα παιδιά.

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος, δύσπιστος και πώς να ανάψεις ξανά τη φλόγα της ελπίδας στην καρδιά τους;

Ο Άγιος Παΐσιος όταν τον ρωτούσαν ποιον θεωρεί άξιο για να ψηφίσουν έλεγε να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα. Όταν οι άνθρωποι του έλεγαν ότι όλοι ίδιοι είναι τότε εκείνος τους έλεγε: – Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί διαφορετικά δε γίνεται. Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια:

α) με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος το Θεό και

β) με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου κι όχι στο δικό του συμφέρον.

Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς, και αργότερα θα επιτρέψει η Θεία Δικαιοσύνη να το πληρώσει.

 

Σκοπός μας δεν είναι να απολαύσουμε τη δόξα και τα πλούτη αλλά με αυτοθυσία να αγωνιστούμε και να εμπνεύσουμε τον Ελληνικό λαό ώστε να σταματήσει η κατρακύλα της Ελλάδας μας. Φτάνει πια! Εδώ και πολλές δεκαετίες, γενιές ολόκληρες, κυβερνούν την πατρίδα μας άνθρωποι ανάξιοι. Η διαφθορά έχει ¨ποτίσει¨ την ελληνική νοοτροπία σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει ανθρωπιά, θυσία, προσφορά. Χάσαμε τα ιδανικά των προγόνων μας, την πίστη μας, την ελευθερία μας. Φτάνει πια!

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, ότι θα θελήσουν να μας αφανίσουν, έχουμε όμως χρέος απέναντι στα παιδιά μας να αγωνιστούμε και να μη ξεχνάμε τις θυσίες των ηρώων μας και τις μεσιτείες των Αγίων μας.

Τελειώνοντας αξίζει να θυμηθούμε τον Μέγα Κωνσταντίνο, που εορτάζουμε την ημέρα των εκλογών ( τη βοήθειά του να έχουμε.) Όταν λοιπόν ο Μέγας Κωνσταντίνος καλείται να φέρει εις πέρας μία δύσκολη μάχη, ο Θεός του έδωσε το μήνυμα ¨Εν τούτω Νίκα¨. ‘Έτσι κι εμείς ας ενωθούμε όλοι μαζί για τη Νίκη!

Χριστός Ανέστη αδέλφια!

 

Καρατσομπάνης Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης με την ΝΙΚΗ

loading...