ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, Ο “ΕΦΙΑΛΤΗΣ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ “ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ” ΤΟΥ ΕΑΝ ΤΑΣΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ…

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου * 

 

Στις εκλογές του 1958, που έφεραν στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την ΕΔΑ του Ηλία Ηλιού (24%), αλλά και μετά τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου (1959) για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, σόκαρε τον κόσμο, την Ευρώπη και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, αφού μια χώρα δορυφόρος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο κινδύνευε να χαθεί για εκείνους!

Έτσι οι εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961 καταγράφηκαν ως οι εκλογές της βίας και της νοθείας, ή, κατά άλλους, οι εκλογές κατά τις οποίες ψήφισαν και τα δέντρα, ακόμη και οι πεθαμένοι.

Στην πραγματικότητα όλα όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις συγκεκριμένες εκλογές, αποτέλεσαν την αρχή μίας “ανωμαλίας” στη λειτουργία του πολιτεύματος, που τελικά οδήγησε στην πλήρη εκτροπή, δηλαδή στο πραξικόπημα των Συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου του 1967!

 

Χέρι – χέρι Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία…

 

Σε μια παρόμοια περίοδο πολιτικής ανωμαλίας βρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας με τον Άρειο Πάγο να είναι ρυθμιστής των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και όχι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του! Από την στιγμή που πολλά κόμματα αποκλείστηκαν των προσεχών εκλογών μετά τις καθεστωτικές τροπολογίες που είχε περάσει από την Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Καθεστωτικές αποφάσεις μιας κυβέρνησης, που θα ζήλευαν ακόμη και καθεστώτα της Αφρικής ή και της Τουρκίας του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Αποκλείοντας αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, κυρίως το κόμμα “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη!

Ο οποίος Ηλίας Κασιδιάρης και οι συμμετέχοντες σε αυτό το νέο κόμμα δεν έχουν επιδείξει έκνομα στοιχεία, έκνομες πράξεις και για τα/τις οποία/ες καταδικάστηκε η “Χρυσή Αυγή”, από την στιγμή ιδρύσεως του νέου κόμματος “Έλληνες”!

Από την στιγμή που ισχύει το “τεκμήριο της αθωότητας” για έναν πρωτοδίκως καταδικασθέντα!

Όταν από τον Ηλία Κασιδιάρη δεν έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, του εκλέγειν και του εκλέγεσθε!

Όταν έχει αθωωθεί παλαιότερα για την κατοχή καραμπίνας με άλλη δικαστική απόφαση!

Μάλιστα προσφάτως σε δίωξη που εκκρεμούσε εναντίον του για υποκίνηση φυλετικού μίσους κατά μουσουλμάνου βουλευτή, αθωώθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών!

Πώς λοιπόν ο Άρειος Πάγος έφθασε στον εκλογικό αποκλεισμό αυτού του κόμματος, από τη στιγμή που ένας ανώτατος δικαστής (από τους 10) μειοψήφησε, προβάλλοντας το επιχείρημα, ότι είναι αντισυνταγματική η τροπολογία περιορισμένης κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης και την οποία καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση;

Όταν βιώσαμε όλοι πριν από μερικές ημέρες την παραίτηση από το Δικαστικό Σώμα του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά και Προέδρου του Α1 τμήματός του, Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος κατήγγειλε κυβερνητική παρέμβαση, που πολλοί την ονόμασαν δωροδοκία,  χωρίς η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί περαιτέρω;

Στο σημείο αυτό βέβαια δεν μπορώ να μην θυμηθώ τα όσα υποστήριξε στην 76η ΔΕΘ ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, υποσχόμενος πως ως Πρωθυπουργός θα τα κάνει πράξη:

“Θα κόψω τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την Εκτελεστική με την Δικαστική Εξουσία”!

Άρα γνώριζε πως Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία είναι αδέλφια δίδυμα και άρα αλληλοεξαρτώμενα!

Ωστόσο ως Πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν έκοψε αυτόν τον ομφάλιο λώρο, αλλά τον έκανε ακόμη πιο ισχυρό, τοποθετώντας Υπουργό Δικαιοσύνης της κυβερνήσεώς του, τον πρώην Πρόεδρο Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπο (Μπάμπη) Αθανασίου! Πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ μέχρι σήμερα!

Αυτός όμως εκλογικός αποκλεισμός δεν αφορούσε μόνο το κόμμα “Έλληνες”, αφού η πρώτη τροπολογία έκανε αναφορά σε κάθε κόμμα, σε  κάθε συνασπισμό κομμάτων!

 

Χέρι – χέρι Κανελλόπουλος – Καρατζαφέρης…

 

Έτσι αποκλείστηκαν οι ενοχλητικοί προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προωθήθηκαν προς την κάλπη, εκείνοι που ευχαρίστως αν εισέρχονταν στη Βουλή, θα συνεργάζονταν με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Όπως επί παραδείγματι το κόμμα ΕΑΝ… του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, του μπροστινού πλέον του εκπεσόντα Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος – άγνωστος μέχρι εκείνη τη στιγμή στο Πανελλήνιο – εκλέχθηκε Πρόεδρος του πολικού φορέα “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη! Μια προσπάθεια που φαινόταν εντελώς χαμένη, αφού ο Άρειος Πάγος θα απαγόρευε την κάθοδο αυτού του κόμματος στις εκλογές, παρ΄ ότι άλλαζε τον Πρόεδρό του!

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια – έτσι αρχικά φάνηκε – την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 ζητήθηκε ραντεβού από κ. Κανελλόπουλο με τους Νίκο Βασιλειάδη Πρόεδρο του κόμματος “Ελεύθερη Πατρίδα”, Νίκο Νικολόπουλο Πρόεδρο του “Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος” και του Παναγιώτη Αποστόλου πρώην Αν. Γραμματέα του ΛΑΟΣ, ΣΤΗΝ Πεντέλη!

Εκεί ανακοινώθηκε από τον κ. Κανελλόπουλο η μη κάθοδος του κόμματος “Έλληνες” στις εκλογές, και η επαναδραστηριοποίηση του κόμματος  “ΕΑΝ” με επικεφαλής τον ίδιο και χωρίς την συμμετοχή ως υποψήφιου του Ηλία Κασιδιάρη στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, όταν ο κ. Κανελλόπουλος ανέλαβε Πρόεδρος στο κόμμα “Έλληνες”!

Κάτι που έγινε αποδεκτό από τους παραβρισκόμενους, αφού υπήρξε συμφωνία και η οποία ακολούθως ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, ο μεν κ. Βασιλειάδης να είναι στο νέο πολιτικό φορέα 1ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο δε κ. Νικολόπουλος στον Β3 (Νότιος Τομέας) της Αττικής!

Για τον κ. Αποστόλου παιζόταν η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων ή στο Β1 (Βόρειο Τομέα) της Αττικής!

Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη πολιτική διεύρυνση του εγχειρήματος, με την συμμετοχή περισσοτέρων πατριωτικών κομμάτων, όπως η “Νέα Πολιτική” του δικηγόρου και καθηγητή ΕΚΠΑ Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα – ΑΚΚΕΛ του Βάκη Τσιομπανίδη, αλλά και άλλων, την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 ο Παναγιώτης Αποστόλου συναντήθηκε στο ίδιον χώρο στην Πεντέλη με τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο και του πρότεινε ο νέος πολιτικός φορέας να ονομαστεί “Εθνική Συμμαχία”, με επικεφαλής πάντα τον ίδιο και την οποία πρόταση δέχτηκε εν μέρει ο κ. Τάσος Κανελλόπουλος!

Αντιπροτείνοντας να ονομαστεί ο νέος πολιτικός φορέας  “ΕΑΝ – Εθνική Συμμαχία”, αιτιολογώντας, πως το ΕΑΝ έχει πλέον γίνει Πανελληνίως γνωστό! Ονομασία που συμφωνήθηκε τελικά από όλα τα μέρη!

Όμως την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 σε σύσκεψη στο Χαλάνδρι, παρουσία επιτελικών στελεχών του ΕΑΝ, του κ. Νικολάου Νικολόπουλου, του κ. Παναγιώτη Αποστόλου (που αγνοούσε την σύνθεση της σύσκεψης) και του κ. Κώστα Κατσίκη, ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε την προσθήκη στο νέο πολιτικό εγχείρημα των κυρίων Αστέριου Ροντούλη και Κωστή Αϊβαλιώτη!

Ο κ. Παναγιώτης Αποστόλου διαφώνησε και αποχώρησε του νέου πολιτικού εγχειρήματος, αφού δήλωσε ότι, δεν μπορούσε να συμπορευτεί με αμετανόητους λάτρεις του πρώτου καταστροφικού Μνημονίου (το ψήφισαν Αστέριος Ροντούλης  και Κωστής Αϊβαλιώτης) καθώς επίσης ο κ. Αστέριος Ροντούλης ήταν Υπουργός στην καταστροφική κυβέρνηση του διεθνή τραπεζίτη κ. Λουκά Παπαδήμου!

Για τους ίδιους λόγους αποχώρησε του νέου πολιτικού εγχειρήματος και ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης!

Ο δε κ. Νικολόπουλος αποχώρησε για άλλους λόγους, ιδρύοντας με τον κ. Κατσίκη άλλον πολιτικό φορέα!

Όμως το “σφιχταγκάλιασμα” Γιώργου Καρατζαφέρη στον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, φάνηκε έτι περαιτέρω κατά τη σύσκεψη της 24ης Απριλίου, όπου στο τραπέζι των συζητήσεων μετείχε (για πρώτη φορά) πρώην Διευθυντής του ΛΑΟΣ!

Αναλαμβάνουν εργολαβία τα ΜΜΕ…

Από εκεί και μετά τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα αναλάβουν την προβολή του ΕΑΝ… Ας θυμηθείτε λοιπόν, προσερχόμενοι στην κάλπη, πως:

Έκθεση-κόλαφος για την “Ελευθερία του Τύπου»” κατατάσσει  την Ελλάδα στην 107η θέση, αφού χώρες, όπως η Μποτσουάνα και η Μπουρκίνα Φάσο περνάνε την Ελλάδα δεκάδες θέσεις!

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός το γεγονός, ότι Αφρικανικές χώρες όπως η  Botswana, η οποία ανέβηκε 35 θέσεις και έφτασε στην 65η, και η Burkina Faso, που βρίσκεται στην 58η θέση, βρίσκονται τόσο μπροστά από την Ελλάδα στην “Ελευθερία του Τύπου” και αυτό από μόνο του είναι ισχυρό δείγμα, για το πόσο σοβούσα είναι η κατάσταση στην Πατρίδα μας!!

 

loading...