Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΈΔΑΦΟΣ: ΓΙΑΤΙ;

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ- ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΑΘΕΤΗΣΟΥΝ
Γράφει ο Gary D. Barnett
Μετάφραση: Απολλόδωρος

“Το κύριο πρόβλημα σε κάθε δημοκρατία είναι ότι οι άνθρωποι που αρέσουν στο πλήθος είναι γενικά ανεγκέφαλα γουρούνια που μπορούν να βγουν σε μια σκηνή & να μαστιγώσουν τους υποστηρικτές τους σε μια οργιαστική φρενίτιδα – και μετά να επιστρέψουν στο γραφείο τους & να πουλήσουν κάθε έναν από τους κακομοίρηδες στα τάρταρα για ένα πεντάλεπτο τον καθένα.”

~ Hunter S. Thompson, Fear and Loathing on the Campaign Trail ’72

Μισώ την πολιτική! Τελεία και παύλα! Η πολιτική δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κατώτερη μορφή ανθρώπου που επιδιώκει την εξουσία πάνω στους άλλους- ψεύτες, απατεώνες, τραβώντας την προσοχή, δολοφόνοι και ψυχοπαθείς μανιακοί, οι οποίοι θα πουν τα πάντα για να εκλεγούν, και στη συνέχεια θα συμπεριφερθούν ως ο ανήθικος κανονικός εαυτός τους μόλις βρεθούν στην εξουσία.

Αυτό ισχύει για “σχεδόν” όλους αυτούς, ανεξάρτητα από τη ρητορική που εκτοξεύουν. Αλλά όπως πάντα, οι μάζες μαζεύονται και βρίσκουν την επιλογή της γλίτσας που θα υποστηρίξουν.

Δεν έχει σημασία τι έχει δείξει η ιστορία στην αιωνιότητα- δεν έχει σημασία ότι το αποτέλεσμα είναι χειρότερο σε κάθε εκλογικό κύκλο- δεν έχει σημασία ότι τους λένε ψέματα ξανά και ξανά αέναα- δεν έχει σημασία ότι οι ελευθερίες τους καταστρέφονται ατελείωτα και οι οικογένειές τους βλάπτονται.

loading...