Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε μέσα ενημέρωσης 9 εκατομμύρια ευρώ μια μέρα πριν τη διάλυση της Βουλής!

Οι χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε μέσα ενημέρωσης συνεχίστηκαν μέχρι και λίγες ώρες πριν τη διάλυση της Βουλής!

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι typologies.gr  «πλήθος νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης των ΜΜΕ λίγο πριν από τις κάλπες. Με ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Σκυλακάκης και Οικονόμου, που δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου, χρηματοδοτούνται οι εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, «εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία». Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται έως του ποσού των 9.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό».

 

 

Την ίδια μέρα, με άλλη ΚΥΑ που υπογράφουν οι δύο υπουργοί, δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης περιφερειακής εμβέλειας (που, σημειωτέον, εκπέμπουν χωρίς άδειες) για την κάλυψη της διαφοράς του ενοικίου για τη μεταφορά του σήματος από την Digea. To ανώτατο ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 200.000 ευρώ ανά τηλεοπτική επιχείρηση και το ποσό που θα δοθεί είναι έως 1.000.000 ευρώ κατ’ έτος.

Επίσης, εγκρίθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων περιφερειακού και τοπικού Τύπου, με ανώτατο ποσό τα 80.000 ευρώ για το έτος 2023 και συνολική δέσμευση 6.000.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τέλος, θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις έκδοσης έντυπων εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες ως τέτοιες στο ηλεκτρονικό Μητρώου Έντυπου Τύπου (ΜΕΤ) του ν. 5005/2022 κατά το έτος 2023. Το πρόγραμμα είναι ύψους 5.000.000 ευρώ και μεταξύ των προϋποθέσεων είναι η γνώμη της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Επίσης, παρατείνεται έως τις 5 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα 360», το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση έως και 75% των επενδυτικών σχεδίων εφημερίδων, ραδιοφώνου, τηλεοπτικής παραγωγής και διαδικτυακής ροής.

loading...