Εφιάλτης για Ουκρανία…στο Pavlograd

– Εάν αποτύχει η ουκρανική αντεπίθεση που «ξεκινάει» 9/5, οι Ρώσοι θα επιτεθούν ξανά

Για τον ουκρανικό στρατό… οι τελευταίες ημέρες ήταν εφιάλτης αφού οι ρώσοι χτυπούν όλο και πιο στρατηγικά με κορυφαίο χτύπημα στο Pavlograd όπου καταστράφηκε εξοπλισμός που αφορούσε 3 από τις 12 ταξιαρχίες που έχουν προετοιμαστεί για αντεπίθεση…η οποία θα ξεκινήσει ίσως 9 Μαίου 2023.
Τα χειρουργικά χτυπήματα των Ρώσων ώστε να καταστρέψουν ανεφοδιασμό και επιμελητεία των Ουκρανών συνεχίζονται.
Οι Ουκρανοί αγωνιούν, δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους και ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει ξανά τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Mark Milley…
Οι Ουκρανοί δηλώνουν έτοιμοι για την αντεπίθεση αλλά δεν είναι…
Όλες οι απόπειρες των Ουκρανών σαμποτέρ ή ομάδων αναγνώρισης έχουν αποτύχει…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ισχυροποιήσει σημαντικές άμυνες.
Οι αναφορές αξιωματούχων του Λευκού Οίκου ότι οι ρώσοι έχασαν στο Bakhmut ενώ έχουν καταλάβει το 94% της πόλης δείχνει πανικό σε βαθμό που απλά σκαρφίζονται φανταστικά επιχειρήματα.
Αναφέρονται στους νεκρούς Wagner αλλά δεν λένε κουβέντα για τους 35.000 νεκρούς και τραυματίες μόνο στο Bakhmut… δεν είναι τυχαίο ότι μια επίλεκτη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας αποδεκατίστηκε στο Bakhmut…

Συνομιλίες Milley με Zaluzhny

Ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ Mark Milley συζήτησε τηλεφωνικά με τον αρχιστράτηγο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny την πορεία της σύγκρουσης.
Οι πλευρές αντάλλαξαν εκτιμήσεις για την κατάσταση, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική πλευρά.
Η αμερικανική πλευρά επεσήμανε ότι ο Mark Milley επανέλαβε «την αταλάντευτη υποστήριξη για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Η επίθεση των ρώσων στο Pavlograd στερεί από τις ουκρανικές ταξιαρχίες τους πόρους για προέλαση

Η επίθεση της Ρωσίας στο Pavlograd στερεί από τις ουκρανικές ταξιαρχίες τους πόρους για προέλαση
Τρεις ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τις 12 που έχουν συνολικά σχηματιστεί, των οποίων η αναδιάταξη στην περιοχή Zaporozhye ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, δεν θα μπορέσουν να προελάσουν λόγω απώλειας πυρομαχικών και αποθηκών καυσίμων στο Pavlograd ως αποτέλεσμα της επίθεσης της Ρωσίας, ανέφερε ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Rogov.

«Η αναδιάταξη έχει ολοκληρωθεί, με τις τρεις ταξιαρχίες στο τμήμα Orekhov της γραμμής επαφής.
Μέρος τους έχει φτάσει στον οικισμό Shcherbaki».

«Πιστεύω ότι λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η 46η ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αναδιατάχθηκε στο Pavlograd, με τα κύρια αποθέματα καυσίμων και προμηθειών να βρίσκονται εκεί, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιμελητείας με την προμήθεια υλικών για πολεμικές ενέργειες.
Θα χρειαστούν άλλες αρκετές ημέρες ή πιθανώς εβδομάδες για να προετοιμαστούν, ανάλογα με το πόσο ισχυρή ήταν η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο Pavlograd.

Η διοίκηση του ουκρανικού στρατού αναδιέταξε την 46η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία επίθεσης, καθώς και της 116η και 118η ταξιαρχία στην περιοχή Zaporozhye εκτός από 12.000 μαχητές που βρίσκονται ήδη στη γραμμή εμπλοκής κοντά στο Gulyaipole και το Orekhov.
Σύμφωνα με τον Rogov, εάν ξεκινήσει μια επίθεση σε αυτήν την περιοχή, οι ουκρανικές μονάδες θα απέφευγαν τις μάχες στις πόλεις και θα επιχειρούσαν αντ’ αυτού να περάσουν στην Αζοφική Θάλασσα ανατολικά της Μελιτόπολης για να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

Τι συνέβη στο Pavlograd;

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν άλλη μια μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 30ης Απριλίου προς την 1η Μαΐου.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι εννέα Tu-95 και δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 απογειώθηκαν από την Κασπία Θάλασσα και εκτόξευσαν 18 πυραύλους κρουζ Kh-101/555 στην Ουκρανία.
Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 15 από τους πυραύλους. Γεωγραφικά πλάνα από το Pavlograd, στην περιφέρεια Dnipropetrovsk, δείχνει ότι ένας από τους πύραυλους έπληξε το χημικό εργοστάσιο Pavlograd και προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη κατά την πρόσκρουση.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε την 1η Μαΐου ότι τα χτυπήματα στόχευαν ουκρανικά στρατιωτικά-βιομηχανικά αντικείμενα και διέκοψαν επιτυχώς την παραγωγή στρατιωτικών πόρων.
Οι πύραυλοι έπληξαν ουκρανικά συστήματα αεράμυνας και έναν κόμβο μεταφοράς στο Pavlograd.

Το παρασκήνιο

Στις 29 Απριλίου, τουλάχιστον δέκα ουκρανικά drones στόχευσαν το έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας.
Ένα από αυτά χτύπησε τη δεξαμενή καυσίμων στη Σεβαστούπολη.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να καταστρέψουν τα ρωσικά αποθέματα καυσίμων είναι ένα σημαντικό βήμα την παραμονή των επιθετικών επιχειρήσεων.
Τα ρωσικά αντίποινα ήταν άμεσα.
Τη νύχτα της 1ης Μαΐου, μαζική επίθεση έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές.
Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Kramatorsk, η οποία είναι ένας σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος που χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό του ουκρανικού στρατού στο Donbass.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την ουκρανική πλευρά, στην επίθεση φέρεται να συμμετείχαν πύραυλοι κρουζ, καθώς και αρκετές δεκάδες drones καμικάζι.
Ωστόσο, η Ουκρανία δεν βιάζεται να αποκαλύψει τις ζημιές.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν διακόπηκε στις στοχευμένες ουκρανικές περιοχές, γεγονός που τονίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν αποκλειστικά στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου αναγκάστηκε να απευθύνει επειγόντως έκκληση στους Ουκρανούς τα μεσάνυχτα με αίτημα να μην δημοσιεύσουν βίντεο από τις εκρήξεις και να μην αποκαλύψουν το έργο της ουκρανικής αεράμυνας.

Ωστόσο, μερικά από τα χτυπήματα ήταν τόσο δυνατά που οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να τα κρύψουν.
Ισχυρό χτύπημα έπληξε την πόλη Pavlograd στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε μια βιομηχανική εγκατάσταση.
Υποτίθεται ότι στόχος ήταν το χημικό εργοστάσιο του Pavlograd, το οποίο ήταν ένα από τα κύρια εργοστάσια στην ΕΣΣΔ για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων στερεού καυσίμου.
Στόχος για ρωσικά πλήγματα θα μπορούσαν επίσης να είναι τα εργαστήρια του εργοστασίου, όπου παράγεται καύσιμο για τους νέους ουκρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που ονομάζονται «Grim».
Αν ναι, τότε το πρόγραμμα της Ουκρανίας σταμάτησε.
Στο Pavlograd, υπάρχουν επίσης δύο στρατηγικά σημαντικοί σιδηροδρομικοί κόμβοι από όπου στρατιωτικά κλιμάκια με εξοπλισμό και πυρομαχικά μεταφέρονται στις πρώτες γραμμές.

Κρίνοντας από τα πλάνα από το σημείο, εκτιμήθηκε ότι δύο τμήματα ουκρανικών συστημάτων S-300 και τα εφεδρικά πυρομαχικά τους θα μπορούσαν να είχαν καταστραφεί στη νυχτερινή επίθεση.
Αν ναι, η ουκρανική αεράμυνα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά.

Πιθανόν στις 9 Μαΐου, την Ημέρα Νίκης της Ρωσίας, η αντεπίθεση των Ουκρανών

Την εκτίμηση πως η αντεπίθεση των Ουκρανών θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη 9 Μαΐου, όταν η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης, τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων κατά των Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διατυπώνει ο Andrey Marochko, απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
«Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένονται ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που θα βοηθήσουν τους ένοπλους σχηματισμούς της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν πλήρως τα όπλα και τον εξοπλισμό που προμηθεύονται από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Επίσης, με υψηλό βαθμό βεβαιότητας, ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να επισκιάσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης γιορτές» υποστήριξε ο Marochko, επικαλούμενος πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Οι ρωσικές επιθέσεις αυξάνονται

Η μονάδα πυραύλων της ομάδας δυνάμεων «Νότος» έπληξε τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 24ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, καθώς και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην κατεύθυνση Soledar-Bakhmut.
«Η μονάδα πυραύλων της ομάδας Yug έπληξε τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης της 24ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Konstantinovka».
Επίσης ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην κατεύθυνση Avdiivka…

Μεγάλες ζημιές στην 127η Ταξιαρχία της Ουκρανίας

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών της ουκρανικής 127 μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην περιοχή του Kharkiv.
Κοντά στο Izbitskoye στην περιοχή Kharkiv, μια αποθήκη πυρομαχικών της 127ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καταστράφηκε…

Συνεχίζονται τα χτυπήματα στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τοποθεσίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Soledar-Bakhmut.
Έπληξαν τις θέσεις του στρατού της 24ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας και της μονάδας των Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων κοντά στον οικισμό Konstantinovka».

Χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk με πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Tornado-S καταστρέφοντας ένα φορτίο πυρομαχικών πολύ κρίσιμο για τον Ουκρανικό στρατό.

Οι ξένοι μισθοφόροι στο Bakhmut είναι πλέον παράνομοι

Αφού κατέρρευσε η κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut, οι Wagner απελευθέρωσαν την Ιατρική Σχολή και τη στρατιωτική μονάδα.
Στο νότιο τμήμα της πόλης, ρωσικές μονάδες εισβάλλουν στις θέσεις στην περιοχή της οδού Chaykovskogo.
Το Bakhmut Industrial College, ένα από τα βασικά προπύργια των Ουκρανών στην περιοχή, τέθηκε υπό τον έλεγχο των μαχητών του Wagner PMC.
Νότια της Avdiivka , ουκρανικοί σχηματισμοί προσπάθησαν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στο Severnoye.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις επιθέσεις των τμημάτων επίθεσης των Ουκρανών και εξαπέλυσαν αντεπίθεση, ωθώντας τον εχθρό πίσω στις αρχικές τους γραμμές.
Επιπλέον, αναφέρθηκε η καταστροφή αποθηκών πυρομαχικών της 72ης και 110ης ταξιαρχίας των Ουκρανών στις περιοχές Shakhterskoye στο Donetsk και Uspenovka και Zaporizhzhya.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στην ουκρανική ομάδα διοίκησης «Kherson».
Ο στόχος της επίθεσης φέρεται να έχει επιτευχθεί.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν 92 θέσεις πυροβολικού και 126 περιοχές των Ουκρανών.
Στη γραμμή επαφής οι Ουκρανοί έχασαν περίπου 925 στρατιώτες, 11 τεθωρακισμένα οχήματα, 23 οχήματα, 3 οβίδες D-20 και 4 D-30, 3 άρματα μάχης, 3 οχήματα μάχης πεζικού, αυτοκινούμενα οχήματα Akatsiya και Gvozdika, 2 AN/TPQ -50 σταθμοί ραντάρ.

Παράνομοι οι μισθοφόροι

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), εν τω μεταξύ, έθεσε εκτός νόμου ξένους μισθοφόρους κοντά στο Bakhmut και προειδοποίησε το κοινό να παρέχει πληροφορίες για το λαθρεμπόριο ξένων όπλων.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η Δύση στέλνει μόνο τα πιο νέα συστήματα μάχης, τα οποία μεταφέρονται στα ουκρανικά στρατεύματα.
Στην πραγματικότητα, ο Ουκρανικός στρατός λαμβάνει μόνο απαρχαιωμένα όπλα.
Αλλά και αυτά τα όπλα δεν φτάνουν στη γραμμή επαφής.
Στο δρόμο πωλούνται στο Ιράκ, στις αφρικανικές χώρες και στη Συρία από ξένους μισθοφόρους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι μονάδες των «μισθοφόρων» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Bakhmut θεωρούνται παράνομοι.
Κάλεσε επίσης τον άμαχο πληθυσμό και τον στρατό σε υποχρεωτική βάση να αναφέρουν γεγονότα πώλησης όπλων από μισθοφόρους.
Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα ουκρανικά σχέδια στο μέτωπο.

Ουκρανία σε Ρωσία: Οι αγέννητες γενιές σας θα πληρώσουν για τα πάντα

Θα πληρώσετε για τα πάντα που κάνετε στην Ουκρανία και στους Ουκρανούς υποστηρίζει απευθυνόμενος στους Ρώσους ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Yermak ότι οι επόμενες γενιές των Ρώσων θα πληρώσουν το τίμημα για τις πράξεις της Ρωσίας σε αυτόν τον πόλεμο.
«Όταν μιλάμε για την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλεί συνεχώς η Ρωσία εξαιτίας των χτυπημάτων στην Ουκρανία, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στους Ρώσους: θα πληρώσουν για τα πάντα.
Για την ναρκοθέτηση των εδαφών, για τα πυραυλικά χτυπήματα, για τις δολοφονίες ανθρώπων και την απαγωγή παιδιών.
Οι αγέννητες μελλοντικές γενιές θα πληρώσουν και δεν θα έχουν επιλογή.
Επιπλέον, αυτές οι γενιές θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, γιατί θα μείνουν στην ιστορία ως οι απόγονοι των Ρώσων τρομοκρατών που διέπραξαν τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού
Και δεν θα είναι δυνατό να κρυφτείς από αυτό σε καμία χώρα του κόσμου» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Yermak.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_May_12023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_May_12023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_May_12023.png
1may2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535.jpg

www.bankingnews.gr

loading...