Εκλογές 21 Μαΐου 2023, Δεν Μπορούν ή Δεν θέλουν;;;

 

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και 300 βουλευτές μπορούν να καθίσουν στα 300 έδρανα. Ο λαός εκπροσωπείτε, συνεπώς ο σκοπός επετεύχθη αλλά ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Γιατί;

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφωνήθηκε  με τους πολιτικούς αρχηγούς και επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

 

Επίσης είπε: «Δεν κράτησα την διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνηση. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές οπότε δεν υπήρχε κανείς λόγος να κρατήσω τη διερευνητική εντολή».

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, στην κυρία Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση, άλλωστε αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί από πολύ νωρίς, πριν καν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο. “Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων”

 

 

Τρεις πολιτικοί αρχηγοί, τρεις Δικαιολογίες

 

Φυσικά μια η ουσία αλλά ποιος την ξέρει; Αν μπορούσαμε να στείλουμε ένα μικροσκοπικό ντροουν μερικών χιλιοστών του χιλιοστού στον εγκέφαλο τους με ικανότητα να καταγράφει και αποκωδικοποιεί τις σκέψεις σίγουρα θα έπρεπε να τα βλέπουμε και ακούμε καθιστοί…

 

Είναι προφανές ότι οι σκοπιμότητες και τα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις τρεις αρνήσεις. Ο καθένας ενεργεί για το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον και όλοι μαζί τοποθετούν σαν κοινό παρανομαστή το συμφέρον του λαού. Τελικά κοινός παρανομαστής είναι η κοροϊδία και η αμορφωσιά του ελληνικού λαού.

 

Και ερωτώ:

 

Δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση η νδ με την ελληνική λύση του Βελόπουλου;

 

Δεν μπορούν όλα μαζί (εκτός νδ) τα υπόλοιπα κόμματα (συριζα, πασοκ, κκε κ ελληνική λύση) να σχηματίσουν κυβέρνηση; Αφού συγκεντρώνουν πάνω από 150 βουλευτές.

 

Γιατί ο Μητσοτάκης πάει κατ ευθείαν σε επαναληπτικές εκλογές;

 

Γιατί ο Τσίπρας δεν έλαβε καν την διερευνητική εντολή;

 

Γιατί ο Ανδρουλάκης δεν έλαβε καν την διερευνητική εντολή επίσης;

 

Μπορούν αλλά δεν θέλουν;

 

Ο Μητσοτάκης θέλει την εξουσία για πάρτι του εφόσον διαφαίνονται αυτές οι πιθανότητες αλλά οι υπόλοιποι;

 

Είναι προφανές ότι το Συμφέρον του Έθνους μας δεν ταυτίζεται με το συμφέρον των κόμματων.

 

Μήπως το μυαλό τους είναι στην Αναθεώρηση του Συντάγματος;

 

Διαβάζουμε στην ΕΦ ΣΥΝ: O διακαής πόθος να αποκτήσει στις δεύτερες κάλπες όλη τη δύναμη προκειμένου να δρομολογήσει μόνη της σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα προς τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη. Ο τελευταίος, δείχνοντας ότι δεν του φτάνουν τα ήδη μεγάλα ποσοστά που έπιασε το κόμμα του την Κυριακή, άρχισε να εισηγείται η Ν.Δ. να πάει για ακόμα περισσότερα προκειμένου, όπως είπε, να πιάσει 180 έδρες με στόχο να αποφασίσει μόνη της, χωρίς τα άλλα κόμματα, την αναθεώρηση του Συντάγματος.

 

 

Μήπως στην νδ μισούν την απλή αναλογική;

 

Διαβάζουμε στην ΕΦ ΣΥΝ: Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε σπεύσει να δηλώσει ότι «θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή (…)».

 

 

ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

Το συμφέρον του λαού συχνά δεν ταυτίζεται με το συμφέρον του έθνους και αυτό συχνά δεν ταυτίζεται με το του κράτους. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια προς την μάζα και μέσα σε αυτήν βλέπουμε μια βιολογική ποικιλότητα και πολυμορφία απίστευτη και ανάλογη του φυτικού και του ζωικού βασιλείου. Κάθε άνθρωπος (άντε και οικογένεια) και ένα συγκεκριμένο και ξεχωριστό συμφέρον και φυσικά κάθε κόμμα και το δικό του συμφέρον.

 

Το εκλογικό σύστημα και το Σύνταγμα ο καθένας το αντιλαμβάνεται ανάλογα με το προσωπικό του και το κομματικό συμφέρον.

 

Τα μονοπάτια που οδηγούν στην ικανοποίηση των συμφερόντων του Ελληνικού κράτους και του έθνους των Ελλήνων αλλά και εκείνα που οδηγούν σε ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι συγκεκριμένα και όχι πολλά.

 

Είτε λοιπόν τα ακολουθείς και πας μπροστά είτε ακολουθείς τα κομματικά μονοπάτια και φέρνεις βόλτες αφού έχεις χάσει τον δρόμο. Όμως κάποιοι, μερικές χιλιάδες θα είναι πάντα κερδισμένοι. Εσένα θα σου μείνει το χειροκρότημα.

 

 

———————–

 

Οι πηγές μου

(όπου εχω κρατησει τα σημαντικα τμηματα)

 

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

https://www.sofokleousin.gr/tilefoniki-epikoinonia-kyriakou-mitsotaki-me-tous-politikous-arxi

22 Μαΐου 2023

 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

 

 

Ο Τσίπρας αφήνει τη διερευνητική εντολή και «τρέχει» τις εσωκομματικές διεργασίες

https://www.athensvoice.gr/epikairotita/politiki-oikonomia/802066/ekloges-2023-o-tsipras-afinei-ti-diereunitiki-edoli-kai-trehei-tis-esokommatikes-diergasies/

23.05.2023

 

Κατά τη συνάντησή του με την κ. Σακελλαροπούλου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

…γιατί δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνηση. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές οπότε δεν υπήρχε κανείς λόγος να κρατήσω τη διερευνητική εντολή».

 

Επέστρεψε στην Κ. Σακελλαροπούλου την εντολή ο Ν. Ανδρουλάκης: “Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκλίσεων”

https://www.sofokleousin.gr/epestrepse-stin-k-sakellaropoulou-tin-entoli-o-n-androulakis-den-

23 Μαΐου 2023

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε την διερευνητική εντολή που έλαβε, σύμφωνα με το Σύνταγμα,. στην κυρία Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση, άλλωστε αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί από πολύ νωρίς, πριν καν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο. “Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

 

 

180 βουλευτές αναζητά η Ν.Δ. για… μετωπική με το Σύνταγμα

https://www.efsyn.gr/politiki/390821_180-boyleytes-anazita-i-nd-gia-metopiki-me-syntagma

23/05/2023

 

O διακαής πόθος να αποκτήσει στις δεύτερες κάλπες όλη τη δύναμη προκειμένου να δρομολογήσει μόνη της σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα προς τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος, δείχνοντας ότι δεν του φτάνουν τα ήδη μεγάλα ποσοστά που έπιασε το κόμμα του την Κυριακή, άρχισε να εισηγείται η Ν.Δ. να πάει για ακόμα περισσότερα προκειμένου, όπως είπε, να πιάσει 180 έδρες με στόχο να αποφασίσει μόνη της, χωρίς τα άλλα κόμματα, την αναθεώρηση του Συντάγματος.

 

 

Τριπλό «όχι» στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης

https://www.efsyn.gr/politiki/390902_triplo-ohi-stin-prospatheia-shimatismoy-kybernisis

23/05/2023

 

διακαής πόθος να αποκτήσει στις δεύτερες κάλπες όλη τη δύναμη προκειμένου να δρομολογήσει μόνη της σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα προς τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά το αποτέλεσμα της κάλπης. …. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε σπεύσει να δηλώσει ότι «θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή (…)».

 

Ίδρυμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

loading...