Εκλογές 2023: Πού θα πάνε οι ψήφοι Κασιδιάρη, αλλάζουν τα δεδομένα για την δεύτερη κάλπη

Απόλυτος χαμός…
O Άρειος Πάγος για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση απαγόρευσε την κάθοδο ενός κόμματος στις εκλογές!!!

Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη αποκλείστηκε από την διαδικασία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη έχε ξεκινήσει συζήτηση για την κατεύθυνση της ψήφου των ψηφοφόρων Κασιδιάρη που συγκέντρωνε στις δημοσκοπήσεις το 4%.

Η δικηγόρος του φυλακισμένου πολιτικού είπε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα στηρίξει κανέναν κόμμα!

Μένει να φανεί, εάν ανεπίσημα ο επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες για την πατρίδα» στηρίξει το ΕΑΝ του κ. Κανελλόπουλου.

Σε διαφορετική περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό της ψήφου στους «Έλληνες» επιδιώκεται να κατευθυνθεί είτε στην «Ελληνική Λύση» (δεδομένου ότι αποκλείστηκαν και άλλα μικρά δεξιά κόμματα), η οποία εκ των πραγμάτων επιθυμούσε διακαώς τον αποκλεισμό Κασιδιάρη, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν όμως οι ψήφοι Κασιδιάρη κινηθούν προς πιο μικρά κόμματα, τότε η απόφαση του Αρείου Πάγου αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές. Δεδομένου ότι οι επαναληπτικές εκλογές, εάν δεν προκύψει ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου, θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που ψηφίστηκε το 2020, η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος θα εξαρτηθεί από το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής. Ειδικότερα, όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός βουλής, τόσο χαμηλώνει ο πήχης της αυτοδυναμίας!

photo intime

loading...