“Γκουρού” της τεχνολογίας: Καλό που η A.I. θα αντικαταστήσει το 80% της ανθρώπινης εργασίας!!!

Δεν το βλέπει αυτό ως κάτι αρνητικό γιατί θα επιτρέψει στους ανθρώπους να «βρίσκουν καλύτερα πράγματα για τη ζωή τους παρά να δουλεύουν για να ζήσουν».
Ο Goertzel είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SingularityNET, μιας ερευνητικής ομάδας που εργάζεται πάνω στην «Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη» (AGI), μια τεχνητή νοημοσύνη με ανθρώπινες γνωστικές ικανότητες.

Ένας ειδικός ισχυρίστηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ( AI ) πρόκειται να αντικαταστήσει το 80 τοις εκατό των ανθρώπινων θέσεων εργασίας «τα επόμενα χρόνια».

Αλλά ο Ben Goertzel, δεν το βλέπει αυτό ως κάτι αρνητικό γιατί θα επιτρέψει στους ανθρώπους να «βρίσκουν καλύτερα πράγματα για τη ζωή τους παρά να δουλεύουν για να ζήσουν».

«Σχεδόν κάθε εργασία που περιλαμβάνει γραφειοκρατία θα πρέπει να είναι αυτοματοποιήσιμη», είπε, στο Web Summit στο Ρίο ντε Τζανέιρο την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Goertzel, 56 ετών, αναγνώρισε ότι τα κοινωνικά ζητήματα θα εμφανιστούν όταν «τα AI ξεπερνούν τη μια ανθρώπινη δουλειά μετά την άλλη», αλλά δεν ξέρει πώς να τα λύσει.

Η αποχώρηση του Τζέφρι Χίντον από την Google
Επιπλέον, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο «νονός» της τεχνητής νοημοσύνης, ο Τζέφρι Χίντον, έφυγε από τη Google και είπε ότι μετανιώνει για τη δουλειά της ζωής του .

Είπε ότι φοβάται ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να προκαλέσει τον πολλαπλασιασμό της παραπληροφόρησης και να αντικαταστήσει τους ανθρώπους στο εργατικό δυναμικό.

Η ιδιοφυΐα της τεχνολογίας παραδέχτηκε ότι έπρεπε να λέει στον εαυτό του δικαιολογίες όπως «αν δεν το έφτιαχνα εγώ, κάποιος άλλος θα το έφτιαχνε» για να αποτρέψει τον εαυτό του από το να κυριευτεί από ενοχές.

Ο Goertzel είναι επίσης απαισιόδοξος για τις προθέσεις των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που αναπτύσσουν προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης.

Είπε: «Οι εταιρείες που χρηματοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη δεν ενδιαφέρονται να κάνουν καλά πράγματα. Τους ενδιαφέρει η μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων».

Αλλά άλλοι, όπως ο Bill Gates και ο CEO της Google, Sundar Pichai, χαιρετίζουν την τεχνητή νοημοσύνη ως την «πιο σημαντική» καινοτομία της εποχής μας , λέγοντας ότι θα μπορούσε να λύσει την κλιματική αλλαγή, να θεραπεύσει τον καρκίνο και να ενισχύσει την παραγωγικότητα.

Ο Goertzel είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SingularityNET, μιας ερευνητικής ομάδας που εργάζεται πάνω στην «Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη» (AGI), μια τεχνητή νοημοσύνη με ανθρώπινες γνωστικές ικανότητες.

Διαφωνεί με τους άλλους μεγιστάνες της τεχνολογίας που υποστηρίζουν την παύση της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης επειδή η νοημοσύνη της ξεπερνά αυτή των ανθρώπων.

Ο μαθηματικός και γνωστικός επιστήμονας είπε: «Πρόκειται για πολύ ενδιαφέροντα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δεν είναι ικανά να μοιάζουν με τη γενική νοημοσύνη σε ανθρώπινο επίπεδο, επειδή δεν μπορούν να κάνουν πολύπλοκους συλλογισμούς πολλών σταδίων”

«Δεν μπορούν να εφεύρουν εξαιρετικά ​​νέα πράγματα έξω από το πεδίο των δεδομένων εκπαίδευσής τους.

«Αν θέλουμε οι μηχανές να είναι πραγματικά τόσο έξυπνες όσο οι άνθρωποι και να είναι τόσο ευκίνητες στην αντιμετώπιση του άγνωστου, τότε πρέπει να μπορούν να κάνουν μεγάλα άλματα πέρα ​​από την εκπαίδευση και τον προγραμματισμό τους.

«Και δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι απέχουμε χρόνια και όχι δεκαετίες για να φτάσουμε εκεί».

Ορισμένοι ανησυχούν ότι η ευρεία υιοθέτηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσε να προκαλέσει παραπληροφόρηση , καθώς θα γίνει πιο δύσκολο να γνωρίζουμε πότε οι πληροφορίες, οι εικόνες και τα βίντεο είναι αληθινά.

Αλλά ο Goertzel λέει ότι θα ήταν «πολύ παράξενο» να χρησιμοποιηθεί ως λόγος για να σταματήσει η εξέλιξη της τεχνολογίας.

«Γιατί δεν έχουμε απαγορεύσει το Διαδίκτυο;» αυτός είπε.

«Το Διαδίκτυο κάνει ακριβώς αυτό. Σας δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες στα χέρια σας. Και διαδίδει παραπληροφόρηση ».

«Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε μια ελεύθερη κοινωνία. Και όπως δεν πρέπει να απαγορευτεί το Διαδίκτυο, έτσι δεν πρέπει να απαγορεύσουμε (την τεχνητή νοημοσύνη)».

Τελικά, ο λεγόμενος γκουρού της τεχνητής νοημοσύνης πιστεύει ότι εφόσον οι προθέσεις πίσω από την τεχνολογία είναι καλές, θα λειτουργήσει προς μια καλύτερη κοινωνία.

Τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη και μπορούν να λειτουργήσουν ως φύλακες, καθαρίστριες νοσοκομείων και ακόμη και να αναλάβουν τη δουλειά του προσωπικού σε γηροκομεία.

Οι ειδικοί λένε ότι θα ξοδεύουμε σχεδόν 40 τοις εκατό λιγότερο χρόνο σε δουλειές του σπιτιού μέχρι το 2033, καθώς πολλές από αυτές θα είναι αυτοματοποιημένες.

Ο κ. Goertzel είπε: «Στις ΗΠΑ, πολλοί ηλικιωμένοι κάθονται μόνοι στα σπίτια

Έτσι, αν του εισάγετε ανθρωποειδή ρομπότ, που θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας, θα ακούσουν τις ιστορίες σας, θα σας βοηθήσουν να καλέσετε τα παιδιά σας ή να παραγγείλετε κάτι στο διαδίκτυο, τότε βελτιώνετε τη ζωή των ανθρώπων.

«Μόλις φτάσετε σε ένα AGI, θα είναι ακόμα καλύτεροι σύντροφοι.

Το νέο ρομπότ “Aeo” φύλακας, καθαρίστρια και φροντιστής
«Σε αυτή την περίπτωση, δεν καταργείτε τις ανθρώπινες θέσεις εργασίας. Γιατί βασικά, δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να κάνουν δουλειές νοσηλευτικής και βοηθού νοσηλευτή.

«Πιστεύω ότι η εκπαίδευση θα είναι επίσης μια καταπληκτική αγορά για ανθρωποειδή ρομπότ, όπως επίσης και η οικιακή βοήθεια». Το νέο ρομπότ με το όνομα «Aeo» μπορεί να λειτουργεί ως φύλακας, καθαρίστρια και φροντιστής.

loading...