Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης ξεκινάει περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα και στο Άγιο Όρος

Στόχος της ΝΔ να μην μπει το «Νίκη» στη Βουλή: Ήταν χρήσιμο στις πρώτες εκλογές αλλά θα εξελιχθεί σε καταστροφή στις δεύτερες

Στη ΝΔ ανησυχούν έντονα με το ενδεχόμενο η επόμενη Βουλή να είναι επτακομματική κάτι που θα σημαίνει πως ένα ποσοστό της τάξης του 39% μπορεί να μην είναι αρκετό για να έχει το κόμμα αυτοδυναμία ή αν έχει αυτή να είναι οριακή και ισχνή.

Αυτό που δεν είχαν καταλάβει αρχικά, λόγω της έντονης χαράς και της θολούρας που έφερε η μεγάλη εκλογική νίκη της 21 Μαΐου, είναι πως το κόμμα «Νίκη», ήταν βολικό όσο κατάφερε να μαζέψει αρκετές χιλιάδες ψήφους διαμαρτυρίας με την προϋπόθεση ότι δεν θα περνούσε το όριο του 3% και να εισέλθει στην Βουλή.

Τώρα όμως, είναι πολύ πιθανό το «Νίκη» στις επόμενες εκλογές να καταφέρει να μπει στη Βουλή. Σε συνδυασμό με μία είσοδο και της Πλεύσης Ελευθερίας αυτό μπορεί να αποδεχτεί καταστροφικό για τη Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά την Πλεύση Ελευθερίας η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πολλά πράγματα να κάνει, διότι το εκλογικό κοινό του συγκεκριμένου κόμματος προέρχεται από τον χώρο της αριστεράς και συνεπώς δεν μπορεί να επηρεαστεί.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο μόνος αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία είναι το «Νίκη».

Το συγκεκριμένο κόμμα αντλεί ψηφοφόρους από το χώρο της Δεξιάς, ο οποίος είναι προνομιακός χορός εκ των πραγμάτων για τη Νέα Δημοκρατία

Η Πειραιώς, έχει ήδη στείλει στελέχη της σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου το «Νίκη» πήρε μεγάλα ποσοστά, και ο Κ.Μητσοτάκης, μαζί με τον γιό του Κωνσταντίνο, επισκέπτονται τη Μοναστική Πολιτεία του Άθω.

Είναι γνωστό πως το «Νίκη» στηρίχτηκε έντονα από εκκλησιαστικά δίκτυα.

Αυτό το ξεκαθάρισε η δημόσια παρέμβαση του Μητροπολίτη Αλεξανδροπούλεως Άνθιμου, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι, το «Νίκη» αντλεί στήριξη από συγκεκριμένες Μονές του Αγίου Όρους.

«Πρόκειται για τις διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητας στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη κομμάτων… », είπε ο Μητροπολίτης.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εισόδου του κόμματος «Νίκη» στη βουλή, στο διάστημα που απομένει ως τις 25 Ιουνίου, ο Κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει ξανά στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς εκεί βρίσκεται το επίκεντρο των εκλογικών δυνάμεων του νέου αυτού κόμματος.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως το μικρό αυτό κόμμα, έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε ένα πολύ μεγάλο αγκάθι για τη Νέα Δημοκρατία και για τους στόχους της να κερδίσει την αυτοδυναμία και μαζί με αυτήν και την επόμενη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας.

 

loading...