Γιατί οι παράγοντες και οι υποστηρικτές της Ολύμπιας Θρησκείας δεν ακολουθούν το παράδειγμα του Γεμιστού ;

Ο Μέγας Αριστοκλής δίδαξε ότι η κακία είναι αμάθεια. Επίσης δίδαξε ότι άξιοι τιμών σε μια πολιτεία είναι όσοι δεν αδικούν και όλοι όσοι ενεργούν προληπτικά κατά πάσης φύσεως αδικία που πρόκειται να γίνει. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]6945294197 και official website The Times of Voulgaroktonos

Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τα μνημόνια, την εισβολή, τις αδικίες, την βία και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η Ορθοδοξία και η παιδεία-πολιτισμός. Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις την ηθική ελευθεριότητα, τον φασισμό και την φίμωση.

Το μέγιστο μειονέκτημα του νεοεεληνικού έθνους είναι η έλλειψη παιδείας. Η εντύπωση των νεοελλήνων ότι διαθέτουν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις στους τομείς της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας και της Θεολογίας είναι κίβδηλη και οδηγεί στον αφανισμό το ετοιμοθάνατο έθνος.  Οι φίλοι-υποστηρικτές της αρχαίας θρησκείας μιλούν κατά τακτά χρονικά διαστήματα με μεγάλο θαυμασμό για τον μεγάλο σοφό Γεμιστό. Εν τούτοις κατά μια περίεργη τακτική δεν ακολουθούν το παράδειγμά του.

Από το έτος 2006 μέσα από την στήλη μου Ισχύς διά της Γνώσεως έχω αναφέρει χιλιάδες φορές ότι  η ελευθερία πίστεως είναι Θεόδοτη.

Συνεπώς όλοι τα έθνη και μεμονωμένα οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Εν τούτοις η συνεχόμενη παραποίηση της Ελληνικής ιστορίας σε περίοδο υβριδικού πολέμου ενάντια στο έθνος μας είναι ένα εντελώς διαφορετικό καθεστώς. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι πατέρες της Εκκλησίας και οι λαϊκοί Χριστιανοί ουδέποτε παραποίησαν την Ελληνική ιστορία εις βάρος των αρχαιολατρών. Αυτό είναι αποδεκτό παγκοσμίως από την πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας. Είναι προφανές ότι  στα πλαίσια της σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών, οι υποστηρικτές των Διονυσιακών δογμάτων πλαστογραφούν την ιστορία.

Ο παγανισμός-Διονυσιακός πολιτισμός, η αλλοίωση της Ελληνικής ιστορίας, οι παραποιημένες προφητείες κάτω από την καθοδήγηση των παραγόντων του Διονυσιακού πολιτισμού ασκούν ισχυρή διαλυτική-καταστροφική δράση στην Ελληνική κοινωνία και το έθνος.Τα διδάγματά και οι πρακτικές του παγανισμού και των παραγόντων της νέας τάξης πραγμάτων έχουν δημιουργήσει άνευ προηγουμένου διχαστικό πνεύμα, στην Ελληνική επικράτεια, μεταξύ παγανιστών-νεοταξιτών και Ορθοδόξων χριστιανών.

 

Εκτός από ελάχιστους μετριοπαθείς παγανιστές-νεοταξίτες οι περισσότερες παγανιστικές ομάδες και λοιποί ομοϊδεάτες διακατέχονται από ένα απίστευτο μένος κατά  των Ορθοδόξων Χριστιανών. Στα πλαίσια των ανθελληνικών σκοπών τους παρουσιάζουν στα έντυπά τους και στα ΜΜΕ-ΜΚΔ σημαντικές προσωπικότητες του Imperium Romanum του Βοσπόρου με παραποιημένες τις ιστορικές πηγές. Η συστηματική απαξίωση των Ρωμαίων ηγεμόνων της αυτοκρατορίας του Βοσπόρου ανήκει στις πιο ενδεικτικές περιπτώσεις της ανιστόρητης και σκόπιμης τακτικής τους. Μέσα από την συγκέντρωση ιστορικών αποσπασμάτων οι ισχυρισμοί τους αποκτούν μία αληθοφάνεια με αποτέλεσμα να γίνονται παραδεκτά από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν επαρκείς ιστορικές γνώσεις.

Η μεγάλη εχθρότητά τους αρχίζει από τις φοβερές και αισχρές ύβρεις κατά του του Ρωμαϊκού κράτους της Κωνταντινουπόλεως, των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου-Ελένης, του Τριαδικού Θεού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και άλλων ιερών προσώπων του Έθνους. Δυστυχώς αντί να είναι υπερήφανοί που ο Έλληνες των μεσαιωνικών αιώνων μέσα από την ηθική, την πίστη και την παιδεία έγιναν κληρονόμοι μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας (Ρωμαϊκή) και μια παγκόσμιας θρησκείας (Χριστιανισμός), εκείνοι θλίβονται-οδύρονται και υποφέρουν,

Εξαγριώνονται και συκοφαντούν διότι ο Χριστιανισμός αναδύθηκε και έγινε παγκόσμια θρησκεία με την εισαγωγή των Πλατωνικών διδασκαλιών από τους τρεις ιεράρχες και η αρχαία Ελληνική σοφία διασώθηκε και διατηρήθηκε στους αιώνες μέσα από την ενσωμάτωση της στην Ορθόδοξη-Χριστιανική πίστη. Κυριολεκτικά ο Ελληνισμός αναστήθηκε από την Ορθοδοξία.

Μέσω των παραποιημένων ιστορικών άρθρων-σχολίων και των αναφορών τους, επιχειρούν να στηρίξουν τις θέσεις τους, προκαλώντας πνευματική και ηθική σύγχυση, με στόχο να αποκτήσουν υποστηρικτές. Ο νεοπαγανισμός και τα υπόλοιπα νεοεποχιτικά σχήματα και φορείς, συνεχίζουν τον πανάρχαιο και παραδοσιακό ρόλο  των αρχαίων ιερατείων, καθώς δ λειτουργούν, ως  μηχανισμοί διχόνοιας-μίσους και έριδας ανάμεσα, στους Ορθόδοξους Έλληνες και όχι μόνον. Ένα διχασμένο Ελληνικό έθνος με διαλυμένο κοινωνικό ιστό σε θρησκευτικό-πνευματικό επίπεδο, χάνει τις αντιστάσεις του δεν αντιδρά στις εξωτερικές προκλήσεις. Δέχεται ευκολότερα τα υποβαλλόμενα ανθελληνικά σχέδια.

Το φαινόμενο του νεοπαγανισμού και των άλλων ρευμάτων  είναι πολύ επικίνδυνα για την πνευματική, κοινωνική και εθνική μας επιβίωση. Αποτελούν πρόκληση για την πνευματική ισορροπία των πιστών, την κοινωνική και εθνική μας υπόσταση, την οποία προστατεύει εδώ και αιώνες η αρχαία Ελληνική παιδεία, και η Ορθοδοξία. Στοχεύουν και επιθυμούν αρχικά την πνευματική άλωση της Ελλάδος. Μονίμως στο στόχαστρο των αρχαιολατρών και των ομόθρησκων τους είναι το Ρωμαϊκό κράτος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Αγία Ελένη, όλοι οι μεγάλοι αυτοκράτορες και η Ορθοδοξία.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως στα Ρωμαϊκά-“Βυζαντινά” χρόνια, οι Χριστιανοί κατέλαβαν δια των όπλων την υπόδουλη στους Ρωμαίους Ελλάδα, και επικράτησαν όταν “έσφαξαν” τους Ελληνικούς πληθυσμούς, χωρίς όμως να αποδείξουν από πού ήρθαν οι “άγριοι δολοφόνοι” Χριστιανοί και ποιας εθνικότητας ήταν τελικά. Διαδίδουν με πολύ μεγάλο μίσος τον απαράδεκτο και ανιστόρητο ισχυρισμό ότι η Ορθοδοξία αποτελεί τον Δούρειο Ίππο, για την υλοποίηση ενός αρχαίου σχεδίου των Ιουδαίων, σχετικά με την δήθεν εξαφάνιση του Ελληνισμού.

Ο φανατισμός και ενίοτε ο φασισμός των φίλων των αρχαίων θεοτήτων στις ημέρες μας έχει φτάσει στο απόγειο του. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο καθώς ζητούν δημοσίως στο Ελληνικό διαδίκτυο την φυσική μας εξόντωση με την ανοχή των αρμοδίων αρχών. Επίσης αποκαλούν τους πιστούς του Χριστού Εβραιοχριστιανούς οι οποίοι θα εκδιωχθούν στο Ισραήλ μόλις αναλάβουν εκείνοι την εξουσία, καθώς οι πιστοί του Εμμανουήλ δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα με τους “αυτόχθονες” θεούς της Ολύμπιας θρησκείας. Σύμφωνα με τους αρχαιολάτρες ο Ιουδαϊκός Θεός Γιαχβέ, δεν είναι συμβατός στην Ελλάδα του πολιτισμού και του φωτός. Εν τούτοις ξεχνούν ότι ο ίδιος ο αρχιερέας των Δελφών Πλούταρχος, ο Πατέρας της Ελληνικής-παγκόσμιας ιστορίας Ηρόδοτος, ο Ύπατος των Φιλοσόφων (Μέγας Αριστοκλής), ο μεγάλος Ρήτορας Ισοκράτης, ο Εκαταίος-Μιλήσιος και άλλοι τους διαψεύδουν. (1)

Στον δαίμονα από την Φρυγία πιστεύουν από τα πανάρχαια χρόνια και οι Ιουδαίοι. Στην Ελληνική μυθολογία-ιστορία με το όνομα Σαβάζιος είναι γνωστή μία αρχαία θεότητα. Ετυμολογικά το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (-ζιος) προέρχεται από την ρίζα Dyeus. Aπό εκεί βγαίνουν και οι λέξεις Δίας και θεός, (Λατινικά deus). Στην κλασική Ελλάδα τον ονόμασαν Διόνυσο. Ο “θεός” Σαβάζιος είναι ο Διόνυσος (Λεξικό Σούδα). Ο Savazios αποτελεί τον βασικότερο και σημαντικότερο “θεό” του Ιουδαϊκού έθνους. Ο βιογράφος, φιλόσοφος, ιστορικός, θεουργός και αρχιερέας του μαντείου των Δελφών Πλούταρχος γράφει στα Συμποσιακά του (ΙV 6) ,ότι οι Εβραίοι λάτρευαν τον Διόνυσο, και ότι η ημέρα των Σαββάτων ήταν εορτή του Σαβαζίου !!! Ένας μύστης- ομόθρησκος των Ιουδαίων αναφέρει την πραγματική θρησκεία των Ισραηλιτών. Διαβάστε σχετικά το αρχαίο κείμενο των Συμποσιακών (1)

Ο Γεώργιος-Πλήθων Γεμιστός αποτελεί πρότυπο για τους αρχαιολάτρες-παγανιστές. Δυστυχώς όμως εκείνοι στις κρίσιμες εθνικά στιγμές κάνουν τα εντελώς αντίθετα από εκείνον σχετικά με την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΛΗΘΩΝ ΓΕΜΙΣΤΟΣ

Ένας από τους μεγαλύτερους μάγους-θεουργός του μεσαίωνα, υπήρξε ο Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός.

Ο Πλήθων απέκτησε στην πόλη-Κωνσταντινούπολη εξαιρετική κλασική παιδεία και διδάχτηκε τον Πλατωνισμό. Η Ελληνική φιλοσοφία  γνώριζε νέα ακμή και ανακτούσε το χαμένο έδαφος, από τον Αριστοτελισμό, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί, δεύτερος κατά σειρά, για την θεμελίωση του Χριστιανισμού. Για κάποιο διάστημα ο Πλήθων έφυγε από την Βασιλεύουσα, και πήγε στην Αδριανούπολη, την πρωτεύουσα του Οθωμανού Μουράτ Α, ο οποίος επιδεικνύοντας πνεύμα “ανεξιθρησκίας” είχε μετατρέψει την πόλη σε κέντρο συνάντησης προσωπικοτήτων και φιλοσοφικών τάσεων.

Εκεί ο Γεμιστός διδάχτηκε από τον Ιουδαίο Ελισαίο, την Καμπάλα, τον ζωροαστρισμό και το δωδεκάθεο. Μετά τον θάνατο του Ελισαίου ο Πλήθων Γεμιστός εγκαταστάθηκε στον Μυστρά. Ο Πλήθων δίδαξε ότι για την παρακμή του Ελληνισμού, ευθύνεται ο Χριστιανισμός. Η Ελληνική πολιτεία ήταν διαλυμένη, μαζί με την εκκλησιαστική διοίκηση, και ότι η Ορθοδοξία αποτελούσε την αιτία για την παρακμή. Σύμφωνα με τον Γεμιστό έπρεπε να καταργηθεί ο Χριστιανισμός, ως επίσημη θρησκεία. Στον Μυστρά ο Πλήθων ήταν δάσκαλος, δικαστής,  φιλόσοφος και συγγραφέας, με πιστούς μαθητές. Ως νεοπλατωνικός-θεουργός πίστευε στις αρχαίες Ελληνικές και τις Ιουδαϊκές διδασκαλίες, ως πνευματική υποδομή της νέας ανορθωτικής πολιτικής που έπρεπε να ακολουθήσει το “Ρωμαϊκό” κράτος. Για τις υπηρεσίες που πρόσφερε προς τους δεσπότες του Μυστρά, ανταμείφθηκε με κάποιες παροχές σε γη-κτήματα. Εδώ βλέπουμε καθαρά την ανακολουθία ανάμεσα σε όσα δίδασκε και σε όσα έπραττε.

Επίσης Πλήθων εκείνη την εποχή είχε πάρει θέση στην επί αιώνων Ελληνική-Ρωμαϊκή διαμάχη Πλατωνικών και Αριστοτελικών συντασσόμενος με την πλευρά του Αριστοκλή, τον οποίο έβλεπε συνολικά ως τον σωστό παιδαγωγό, καθώς από το έργο του αντλούσε ιδέες για τις διδαχές και τις μεταρρύθμισεις που πρότεινε. Eπιθυμούσε διακαώς την δημιουργία ενός Ελληνικού έθνους όπου ο Χριστός θα αποτελούσε παρελθόν και θα ήταν μόνο μια μικρή παρένθεση στην ζωή του Ελληνισμού. Μόνο με την απομάκρυνση του Χριστιανισμού, πίστευε ο Πλήθων ότι ο Ελληνισμός θα επανερχόταν στις ρίζες του και θα αναγεννιόταν.

Ο Γεώργιος Τραπεζούντιος, στο έργο του “Σύγκρισις Πλάτωνος και Αριστοτέλους”, όταν ο Πλήθων βρισκόταν στην Φλωρεντία, είπε ότι σύντομα όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν “μια ψυχή και καρδία” και θα ασπάζονταν μία θρησκεία. Και όταν ο Τραπεζούντιος τον ρώτησε αν αυτή θα ήταν ο Χριστιανισμός ή το Ισλάμ, ο Πλήθων του απάντησε, ούτε η μία ούτε η άλλη αλλά η “πατρώα”, η αρχαία θρησκεία, η ειδωλολατρία. Ο Γεμιστός πρότεινε να αποκηρύξουν οι Έλληνες την Ορθοδοξία και να επανέλθουν στην αρχαία θρησκεία. Τον Πλήθων υποκινούσαν οι Σημίτες-παγανιστές, οι οπαδοί του Ταλμούδ και της Καμπαλά, οι οποίοι εδώ και αιώνες δολίως είχαν αναμίξει την αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία με τον εωσφορισμό του δωδεκαθέου. Ο Πλήθων Γεμιστός μύησε στο δωδεκάθεο και αρκετούς Ιταλούς, καθώς συμμετείχε στην σύνοδο της Φερράρας. Εκεί ο Γεμιστός διδάσκει τις παγανιστικές-μυστικές γνώσεις στους επιφανείς της Φλωρεντίας και στον άρχοντα της πόλης, τον Μέδικο. Οι Ιταλοί γοητεύτηκαν από τις διδαχές του Γεμιστού και άρχισαν να αναζητούν βιβλία, και περισσότερες, σχετικά με την αρχαία θρησκεία και την θεουργία.

Ο εωσφορισμός, η διαφθορά, η πλάνη, και ο Διονυσιακός πολιτισμός είχαν κατακτήσει την Φλωρεντία και στην συνέχεια την Βενετία, την μετέπειτα νέα πόρνη Βαβυλώνα, μια από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες του Εωσφορισμού.Τα επόμενα χρόνια ήρθαν από την Τουρκοκρατούμενη  Ελλάδα, η συλλογή των Ερμητικών κείμενων του Πορφύριου, του Ιάμβλιχου και του Πλωτίνου, τα οποία άρχισε να μεταφράζει στα λατινικά ο καθολικός ιερέας Μαρσίλιο Φιτσίνο. Ο Γεμιστός έλαβε μέρος στις συνόδους Φερράρας και Φλωρεντίας. Παρά τις αντιρρήσεις του συμμετείχε στις συνόδους για την ένωση των Εκκλησιών της Ανατολής και της Δύσης. Συνόδευσε ως συγκλητικός τον βασιλιά Ιωάννη Η. Ο Πλήθων αν και εωσφοριστής στο θρήσκευμα υποστήριζε θερμά την αυτοτέλεια της Ελληνικής-Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν αποδεχόταν τα πρωτεία των Λατίνων.

Για αυτό ήταν με τους ανθενωτικούς των οποίων ηγήθηκε ο επίσκοπος Εφέσου Μάρκος Ευγενικός. Ο Γεμιστός μέσα από την ρητορική και την παιδεία οδήγησε σε αδιέξοδο τους Καθολικούς σχετικά την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος και εκ του Υιού ως σοφιστείες και συνέβαλε στο να μην υποκύψουν σε ατιμωτικές εθνικές-πνευματικές υποχωρήσεις οι ιεράρχες της Ανατολικής Εκκλησίας. Για αυτό δεν υπέγραψε το τελικό κείμενο της συνόδου και έφυγε τρεις εβδομάδες πριν από τις τελικές υπογραφές. Βλέπουμε εδώ ότι ακόμη και ένας καμπαλιστής ο Πλήθων Γεμιστός έβαλε πάνω από την προσωπική του πίστη το έθνος. Πιστός στο ιερότερο αξίωμα του Μέγα Αριστοκλή ότι από την μητέρα, τον πατέρα και όλους τους άλλους προγόνους, η Ελλάδα είναι το πιο ιερό-πολύτιμο και σεβαστό.

Όπως ο  Μέγας Αριστοκλής είναι ο μοναδικός σοφός στον κόσμο, ο οποίος πήγε ενάντια Φιλοσοφικές- ηθικές του διδασκαλίες για να επιβιώσει η Ελλάδα, ο Γεώργιος-Πλήθων Γεμιστός μαζί με την Ολυμπιάδα είναι οι μοναδικοί Θεουργοί στον κόσμο, οι οποίοι πήγαν ενάντια στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις (Εωσφορισμός), για να μην καταστραφεί-αφανιστεί το Ελληνικό έθνος και με κίνητρο να δοξαστεί ο υιός της η μάγισσα από την Ήπειρο

Ο πρώτος που θα έπρεπε να ζητά με πάθος και φανατισμό την ένωση των δύο Εκκλησιών, θα έπρεπε να ήταν ο Γεμιστός.

Εκείνη την εποχή εξαιτίας του υψηλού ηθικού και πολιτιστικού επιπέδου, λόγω της Ορθοδοξίας και του Αρχαίου-Ελληνικού πολιτισμού, ακόμη και οι συνομωσίες-προδοσίες είχαν όρια τις περισσότερες φόρες. Για αυτό αν και αλλόθρησκος ο Πλήθων Γεμιστός, διότι είχε υψηλή παιδεία και ηθικές αρχές, στην κρίσιμη ιστορική συγκυρία, δεν πρόδωσε την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Αντιθέτως οι σημερινοί πολιτικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα της παρακμής, χωρίς αρχές και παιδεία, προδίδουν τα πάντα για ένα οφίκιο και για να πλουτίζουν παράνομα. Έλληνες εσμέν το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί (Γεώργιος-Πλήθων Γεμιστός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

loading...