Αυτές οι δουλειές κινδυνεύουν – Ποιοί επιδιώκεται να μείνουν άμεσα άνεργοι

Τι ισχύει για τις γυναίκες…
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι απλά ένας υπερυπολογιστής, αλλά ένα υπερμηχανισμός με προσωπικότητα, στον οποίο θα δικτυωθούν όσοι το επιθυμούν, ενώ οι άλλοι θα περιοριστούν ακόμα και σε κέντρα καραντίνας, αναφέρουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

Θα συμμετέχει (αν όχι θα αναλάβει) στην διοίκηση, στην αστυνόμευση, ενώ καθοδηγώντας ρομπότ θα καλύψει τις περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μια μελέτη από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών των Η.Π.Α., αποκάλυψε ότι η δυνατότητα αντικατάστασης θέσεων εργασίας στην τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει σε επαγγέλματα που αφορούν κυρίως γυναίκες.

Έως και το 30% των θέσεων διοικητικών βοηθών και γραμματέων θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την αυτοματοποίηση σε διάστημα πέντε ετών, με πιθανό αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 7.800 θέσεων εργασίας.

Οι γυναίκες βρίσκονται ήδη σε μειονεκτική θέση, σχολιάζεται από ανθρώπους της αγοράς, και η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να δώσει την χαριστική βολή!!!

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ»
Μια ομάδα ερευνητών από την Ελβετία με επικεφαλής τον ειδικό της τεχνητής νοημοσύνης Ντάριο Φλορεανό διερεύνησε ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν ιδιαίτερα από την τεχνητή νοημοσύνη:

Το επάγγελμα του κρεοπώλη κινδυνεύει περισσότερο. Έχει δείκτη κινδύνου αυτοματισμού 78%. Αυτό σημαίνει ότι τα ρομπότ έχουν ήδη το 78% των απαραίτητων δεξιοτήτων.

Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται οι γιατροί. Ο δείκτης κινδύνου είναι 43%. Σήμερα, οι μηχανές κατέχουν ήδη σχεδόν τις μισές από τις δεξιότητες που αποτελούν το πιθανώς ασφαλέστερο επάγγελμα.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να προκαλέσει «σημαντική αναστάτωση» ή ακόμα και να αντικαταστήσει 300 εκατομμύρια θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Σύμφωνα με το «Business Insider», τα 10 επαγγέλματα που «κινδυνεύουν» περισσότερο να αντικατασταθούν από την τεχνολογία Τεχνητή Νοημοσύνη στο μέλλον είναι τα εξής:

Τεχνολογικά επαγγέλματα, όπως προγραμματιστές, μηχανικοί λογισμικού και αναλυτές δεδομένων.
Επαγγέλματα πολυμέσων, όπως διαφημιστές, δημιουργοί περιεχομένου κ.λπ.
Νομικοί βοηθοί και βοηθητικά επαγγέλματα του νομικού κλάδου.
Ερευνητικοί αναλυτές.
Δάσκαλοι – καθηγητές.
Οικονομικά επαγγέλματα, όπως αναλυτές και προσωπικοί σύμβουλοι.
Επενδυτές.
Γραφίστες.
Λογιστές.
Προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών.

loading...