Απειλές Medvedev: Αιώνιος εχθρός της Ρωσίας η Βρετανία – Νόμιμος στόχος οι ηγέτες της

Η Μ. Βρετανία διεξάγει ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσίας λέει ο Medvedev

Αιώνιο εχθρό της Ρωσίας χαρακτήρισε τη Μεγάλη Βρετανία σε μια ακόμα εμπρηστική τοποθέτησή του ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
«Οι ανόητοι αξιωματούχοι της Μ. Βρετανίας, του αιώνιου εχθρού μας, πρέπει να θυμούνται ότι στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου που διέπει τη διεξαγωγή του πολέμου σε σύγχρονες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των Συμβάσεων της Χάγης και της Γενεύης με τα πρόσθετα πρωτόκολλά τους, η θέση τους μπορεί να εκτιμηθεί ότι βρίσκονται σε πόλεμο» επισημαίνει σε ανάρτηση του στο twitter ο Medvedev.

Ακήρυχτος πόλεμος

Όπως λέει, η Μεγάλη Βρετανία διεξάγει έναν ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πράγμα που όπως λέει, σημαίνει ότι «οποιοσδήποτε από τους ηγέτες της μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος στρατιωτικός στόχος»
«Σήμερα η Μ. Βρετανία ενεργεί ως σύμμαχος της Ουκρανίας, προμηθεύοντας την με στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατιωτικούς ειδικούς, κάτι που σημαίνει πως διεξάγει ένα de facto ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Σε αυτήν την περίπτωση οποιοσδήποτε από τους αξιωματούχους της – είτε στρατιωτικός είτε πολιτικός – που συμβάλλει στον πόλεμο, μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος στρατιωτικός στόχος» υποστηρίζει ο Medvedev.

Απάντηση στον Cleverly

Οι δηλώσεις αυτές του Medvedev έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ, James Cleverly, ο οποίος αναφερόμενος στις επιθέσεις με drones στη Μόσχα, τόνισε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά της Ρωσίας και εκτός των εδαφών της.

Η βρετανική BAE Systems φτιάχνει ουκρανική βάση

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, η Ουκρανιά συνεργάζεται με τη βρετανική αμυντική εταιρεία BAE Systems για την κατασκευή και δημιουργία μια ουκρανικής βάσης για την παραγωγή και την επισκευή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, από άρματα μάχης μέχρι πυροβολικό.
Οι δηλώσεις αυτές του Ουκρανού προέδρου έγιναν κατόπιν συνάντησης που είχε με ανώτερα στελέχη της BAE, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντος συμβούλου, Charles Woodburn.

loading...