Αγρότη, έτσι θα σου πάρουν την γη σου: Χρήματα από τις Βρυξέλλες για να κλείσουν φάρμες

Και όλα αυτά με ψεύτικα νούμερα!!! Η αρχή στην Ολλανδία…
Μέσα στον μήνα Μάιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε αμφιλεγόμενα σχέδια για την ολλανδική κυβέρνηση, προκειμένου να εξαγοράσει κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ως μέρος των υποτιθέμενων σχεδίων μείωσης των εκπομπών αζώτου.

Δύο προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 1,47 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των αγροτών για το εθελοντικό κλείσιμο των εκμεταλλεύσεών τους. Περίπου 3.000 μικρού και μεσαίου μεγέθους κτηνοτροφικές εκτάσεις κοντά σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές είναι υποψήφιες, προκειμένου να τις εξαγοράσει η εξουσία!!!

Η υπόθεση θυμίζει τα λεφτά που είχαν δώσει παλαιότερα οι Βρυξέλλες για να ξεριζωθούν ελιές και αμπέλια!!!

Τα προγράμματα, που ονομάζονται LBV και LBV Plus, μπορούν να διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου 2028. Στους αγρότες θα προσφερθεί έως και το 120% της αγοραίας αξίας της εταιρείας τους εάν συμφωνήσουν να κλείσουν.

Μάλιστα οι αγρότες που αποφασίζουν να κλείσουν τις μονάδες τους, θα πρέπει να εγγυηθούν ότι δεν θα ξεκινήσουν δραστηριότητες κτηνοτροφίας αλλού στην Ολλανδία ή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ειδικοί του κλάδου σχολιάζουν πως τελικό σχέδιο είναι η ανάληψη της παραγωγής από την κρατική (και αργότερα ενδεχομένως παγκόσμια) εξουσία (βλ. τρόφιμα εργαστηρίου, άλευρα από έντομα, συνθετικό κρέας κτλ.)

Η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού ισχυρίζεται πως πρέπει να περιορίσει τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου και αμμωνίας κατά 50% έως το 2030 για να συμμορφωθεί με τους στόχους της ΕΕ για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Θεωρεί τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ως «αιχμής ρύπων» και λέει ότι το κλείσιμό τους είναι απαραίτητο για την τήρηση των κανονισμών.

Το ζήτημα είναι πως σε χάρτη της Παγκόσμιας Τράπεζας δείχνουν ότι οι εκπομπές αζώτου στην Ολλανδία έχουν ήδη πέσει περίπου 50% από την δεκαετία του 90!!! Γιατί λοιπόν θέλουν να κλείσουν τις υπάρχουσες φάρμες και να φτιάξουν, όπως διατείνονται, πιο αποδοτικές;;;

Όπως ήταν φυσικό, τα εν λόγω σχέδια προκάλεσαν τεράστια αντίδραση στους αγρότες και προκάλεσαν ένα κύμα διαμαρτυριών σε όλη την χώρα.

Το ολλανδικό κοινό και εξέχοντες πολιτικοί και διασημότητες έχουν επίσης υποστηρίξει σθεναρά τους αγρότες. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που λένε πως το Κράτος σε όσους αγρότες θα αρνηθούν να πουλήσουν την γη τους, αυτό θα επιβληθεί με την βία, ωστόσο το Κράτος δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα πάνω σε αυτό.

Η Ολλανδή πολιτική σχολιαστής Eva Vlaardingerbroek καταδίκασε τα σχέδια στον λογαριασμό της στο Twitter, κατηγορώντας την ΕΕ και την ολλανδική κυβέρνηση ότι «έβαλαν ένα μαχαίρι στο λαιμό των αγροτών».

https://www.el.gr/

loading...