Έξαλλος ο Πριγκόζιν με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία: «Είστε π…… γιοί»

Η Wagner αποσύρεται από το Μπάκχμουτ;
Θα πραγματοποιήσει την απειλή του ή πρόκειται για «μοχλό» πίεσης; – Δημοσίευσε βίντεο με τις σορούς των μαχητών της Wagner

Ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, ανακοίνωσε πως θα αποσύρει τα στρατεύματά του από την ανατολική Ουκρανία μέχρι της 10 Μαΐου, καθώς όπως είπε η ρωσική ηγεσία δεν στέλνει τα πυρομαχικά που θα έπρεπε να είχε στείλει ενώ δεν παρέλειψε να τους αποκαλέσει «π……. γιούς».

Είναι ξεκάθαρο ότι στοχοποιεί τον Ρώσο ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού και τον Ρώσο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Bαλερί Γκερασίμοφ.

«Χωρίς πυρομαχικά οι μαχητές μου είναι καταδικασμένοι σε έναν θάνατο χωρίς νόημα».

Όπως είπε θα παραδώσει τις θέσεις της Wagner στον τακτικό ρωσικό Στρατό «και θα πάμε να γλείψουμε τις πληγές μας και όταν κινδυνέψει πάλι η Μητέρα Πατρίδα θα πολεμήσουμε πάλι για την άμυνά της».

Αν η απειλή του τεθεί σε ισχύ, τότε τα προβλήματα για την Ρωσία στην Ουκρανία θα γίνουν τεράστια καθώς η Wagner έκανε όλη την δύσκολη δουλειά αντί του ρωσικού Στρατού τους τελευταίους δέκα μήνες στο Ντόνμπας.

Η Μόσχα οφείλει πολλά στην Wagner και στην αποτελεσματικότητα της στα πεδία των μαχών που όμως την πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος.

Συν τοις άλλοις «βόλεψε» πολύ και την ρωσική κοινωνία ώστε οι επίσημες απώλειες των Ρώσων να εμφανιστούν πολύ λίγες καθώς στην Wagner πολεμούν εθελοντές (και αρκετοί εξ’ αυτών προέρχονται από άλλες χώρες).

Στεκόμενος μπροστά στα πτώματα δεκάδων μαχητών ο επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, κατηγορώντας τη ανοιχτά για τους θανάτους, κάνοντας λόγο για έλλειψη υποστήριξης από τη Μόσχα, ενώ όπως είπε «τα παιδιά αυτά είναι πατέρες κάποιου και γιοι κάποιου».

“Μας λείπει το 70% των απαραίτητων πυρομαχικών” λέει ο ίδιος σε βίντεο που ανέβηκε στο Telegram.

Ο Πριγκόζιν δείχνει με φως τις σορούς των μαχητών της Wagner στην πρώτη γραμμή της μάχης, αναφέροντας πως είναι νεκροί μόνο από τη χθεσινή ημέρα.

Ο Πργικόζιν κάλεσε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον αρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ, να στείλουν άμεσα όπλα και ενισχύσεις.

“Το αίμα είναι ακόμα φρέσκο”, λέει, δείχνοντας τις σορούς.

“Ήρθαν εδώ και πεθαίνουν για να μπορείτε να κάθεστε σαν χοντρές γάτες στα πολυτελή γραφεία σας”.

Ο Πριγκόζιν έχει ανοίξει μέτωπο εδώ και μήνες με την ηγεσία της Ρωσίας, καθώς εικάζεται πως διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο και πολιτική καριέρα μετά τον πόλεμο.

Τον Φεβρουάριο, κατηγόρησε τους Σόιγκου και Γκερασίμοφ για “προδοσία” καθώς όπως έλεγε, απέτυχαν να προμηθεύσουν επαρκώς τον όμιλο Wagner στην Ουκρανία.

“Εσείς είστε οι γόνοι και οι μ…κες που δεν μας δίνετε όπλα. Ρε μάγκες, θα καείτε στην κόλαση!“, φωνάζει ο Prigozhin.

Οι μέθοδοι του επικεφαλής της Wagner δεν είναι νέες. Τον Φεβρουάριο μετά τις τότε απειλές του, είχε λάβει ενισχύσεις που όμως όπως ανέφερε, ήταν ανεπαρκείς.

Τα ίδια είχε ισχυριστεί μιλώντας και στον Ρώσο μπλόγκερ WarGonzo.

Σημειώνεται πως πριν από λίγα 24ωρα έγινε γνωστό ότι ο Πούτιν “καρατόμησε” αιφνίδια τον ανώτερο στρατηγό του, που ήταν υπεύθυνος για τη διοικητική μέριμνα στο μέτωπο του πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τη θέση του Μιχαήλ Μιζίντσεφ πήρε ο Αλεξέι Κουζμένκοβ, πρώην αξιωματούχος της Εθνικής Φρουράς.

Ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά στους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να γίνει η εν λόγω αντικατάσταση και μάλιστα, μόλις επτά μήνες μετά την ημέρα που ο Μιζίντσεφ ανέλαβε καθήκοντα.

Ο Μίζιντσεφ διορίστηκε στη θέση του διοικητή της διοικητικής μέριμνας λίγες ημέρες αφότου ο Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όλα τα παραπάνω έρχονται λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με επίθεση από ουκρανικά drones στο Κρεμλίνο.

Πάντως ο Πριγκόζιν στο βίντεο δείχνει όντως θυμωμένος και εξοργισμένος. Αν εννοεί αυτά που λέει και στην Μόσχα θα πρέπει να ανησυχήσουν.

Δεν ανέφερε τυχαία την 10η Μαΐου ως ημέρα απόσυρσης της Wagner από το Ντόνμπας καθώς στις 9 υποτίθεται πως θα ξεκινήσει η ουκρανική αντεπίθεση.

Μπορεί όμως να είναι και κάποιου είδους παραπλανητική ενέργεια, ωστόσο έξαλλος με την στρατιωτική ηγεσία είναι και αυτό είναι γνωστό.

loading...