Στο χείλος του αδιανόητου: Οι 4 λόγοι που Biden και «γεράκια» θα έριχναν τις ΗΠΑ σε πυρηνική αναμέτρηση

Υπάρχουν 4 λόγοι, αιτίες και τρόποι με τους οποίους ο Joe Biden θα μπορούσε να βάλει την Αμερική σε πυρηνικό πόλεμο, υπακούοντας στις επιθυμίες των «γερακιών»
Στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, άλλος διαφημίζει το σλόγκαν «Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά» (ο πρώην πρόεδρος Donald Trump), κι άλλος αγωνίζεται να την κρατήσει όρθια, ο νυν πρόεδρος Joe Biden, με κάθε κόστος, ακόμη και υποθηκεύοντας το μέλλον της, ή το μέλλον της ανθρωπότητας, μιας και δεν πρόκειται για ένα κράτος… αδιάφορο, αλλά για μια υπερδύναμη, της οποίας ο… βήχας, μπορεί να προκαλέσει πνευμονία σε πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου.
Δυστυχώς, για αυτό το μεγάλο μέρος του κόσμου ο Biden περιστοιχίζεται από «γεράκια» ή «πολεμοκάπηλους» όπως ο Jake Sullivan, Anthony Blinken, Victoria Nuland όπως αρέσκονται να τους χαρακτηρίζουν πολλοί ειρηνιστές και αντιπολιτευόμενοι της πολιτικής τους και αυτό γιατί τα τελευταία δύο χρόνια προκαλούν τους εχθρούς των ΗΠΑ με κάθε ευκαιρία, και αυτό έχει ωθήσει τη χώρα στο χείλος του πολέμου με αρκετούς από αυτούς.
Διακηρύσσουν ότι ξέρουν ακριβώς τι κάνουν, αλλά αν το κάνουν αυτό λάθος, δεν πρόκειται να το μάθει ποτέ κανείς, πριν είναι πολύ αργά γιατί είναι πρόθυμοι να πατάξουν τους εχθρούς της Αμερικής και των ευσεβών ιδεών που πρεσβεύει με κάθε τρόπο ακόμη και τον… αδιανόητο.
Μόλις όμως αρχίσουν να πετούν οι πύραυλοι, δεν θα υπάρχει επιστροφή, ωστόσο για 5 λόγους, είναι διατεθειμένοι να τα παίξουν όλα για όλα… ακόμη και να οδηγήσουν την Αμερική σε έναν πυρηνικό πόλεμο…

#1 Ρωσία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε μια πλήρη σύγκρουση πληρεξουσίων (proxy) μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν απλώς να κλιμακώνουν τα πράγματα.
Πού τελειώνει λοιπόν αυτό;
Σε αυτό το σημείο, η κυβέρνηση Biden έχει ήδη ανακοινώσει 36 διαφορετικά πακέτα στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος…
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια 325 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία την Τετάρτη για να βοηθήσει τον στρατό της στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πυρομαχικών για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), προηγμένους πυραύλους και αντιαρματικές νάρκες.
Είναι το 36ο πακέτο ασφαλείας για την Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 και ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ για την κυβέρνηση του Κιέβου σε περισσότερα από 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι συνεχίζουν να πλαισιώνουν αυτή την κρίση ως μια υπαρξιακή σύγκρουση μεταξύ Ανατολής και Δύσης, και οι δυτικοί ηγέτες έχουν σίγουρα ενισχύσει αυτή την αντίληψη δημοσιεύοντας χάρτες της Ρωσίας χωρισμένης σε δεκάδες μικρές χώρες.
Σε αυτό το σημείο, οι Ρώσοι πιστεύουν ότι «παλεύουν για όλα τα… μάρμαρα» και ο Dmitri Medvedev προειδοποιεί ανοιχτά ότι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα αν χρειαστεί…
Διευκρίνισε ότι το ρωσικό δόγμα «καθιστά σαφές ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν η Ρωσία αντιμετωπίσει μια επιθετική πράξη που περιλαμβάνει άλλα είδη όπλων, τα οποία απειλούν την ίδια την ύπαρξη του κράτους».
Και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε τέτοιες ενέργειες.
«Οι πιθανοί αντίπαλοί μας δεν πρέπει να το υποτιμούν αυτό… οι δυτικοί αναλυτές και οι δυτικοί διοικητές –τόσο οι στρατιωτικοί όσο και οι πολιτικοί ηγέτες– θα πρέπει απλώς να αξιολογήσουν τους κανόνες και τις προθέσεις μας».

Γιατί οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν λαμβάνουν στα σοβαρά τέτοιες απειλές;
Οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν.
Και θα πρέπει να ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι τα ρωσικά υποβρύχια γίνονται όλο και πιο ενεργά στον Ατλαντικό Ωκεανό…
«Οι Ρώσοι ήταν πιο ενεργοί από ό,τι τους έχουμε δει εδώ και χρόνια», δήλωσε στο Κογκρέσο την Τετάρτη ο Στρατηγός Chris Cavolli ο ανώτατος διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σχετικά με τις υποθαλάσσιες δυνατότητες της Μόσχας.
«Οι περιπολίες τους στον Ατλαντικό και σε όλο τον Ατλαντικό είναι σε υψηλό επίπεδο τις περισσότερες φορές, σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που έχουμε δει εδώ και χρόνια», κατέθεσε ο Cavoli ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής.
«Και αυτό, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν στην Ουκρανία».
Τελικά, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν υποβρύχια για να εξαπολύσουν ένα πρώτο αιφνιδιαστικό χτύπημα στις ΗΠΑ και αν συμβεί αυτό θα είναι το τέλος των ΗΠΑ όπως το ξέρουμε σήμερα.

#2 Κίνα

Οι Κινέζοι επεκτείνουν πυρετωδώς και εκσυγχρονίζουν το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο.
Κάποτε, οι δυνατότητές τους ωχριούσαν σε σύγκριση με των ΗΠΑ, αλλά τώρα έχουν κλείσει ουσιαστικά αυτό το χάσμα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση Biden εξακολουθεί να επιλέγει να τους αντιμετωπίζει σαν μια εξαιρετικά κατώτερη δύναμη.
Δεν πρέπει να «ξύνονται στην γκλίτσα» για έναν πόλεμο με την Κίνα, υποστηρίζουν οι ψύχραιμες φωνές και υπό προηγούμενες κυβερνήσεις ένας τέτοιος πόλεμος δεν ήταν καν πιθανότητα.

Αλλά τώρα το καθεστώς της Ταϊβάν έχει γίνει ένα σημαντικό διεθνές ζήτημα και οι Κινέζοι απλώς συνεχίζουν να στέλνουν περισσότερα στρατιωτικά αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν…
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, σε μια ενημέρωση νωρίς την Παρασκευή για τις κινεζικές στρατιωτικές δραστηριότητες τις προηγούμενες 24 ώρες, είπε ότι 19 στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας του νησιού.
Ένα από αυτά ήταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB-001, το οποίο πέταξε γύρω από την Ταϊβάν, διασχίζοντας πρώτα το κανάλι Bashi που χωρίζει την Ταϊβάν από τις Φιλιππίνες, στη συνέχεια προς τα ανατολικά της Ταϊβάν πριν ξαναπεράσει προς την κινεζική ακτή, σύμφωνα με έναν χάρτη που δόθηκε από το υπουργείο.
Ελπίδα όλων είναι να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές και οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας να οπισθοχωρήσουν από το χείλος της σύγκρουσης κάνοντας στροφή προς τη σωστή κατεύθυνση.

#3 Ιράν

Ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή καθώς οι εντάσεις αυξάνονται, συνεπεία των όσων διακυβέυονται και του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει αεροσκάφη εξοπλισμένα με «βόμβες καταστροφής καυσίμων» στην περιοχή…
Σε μια επίδειξη δύναμης στο Ιράν, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εξόπλισε αεροσκάφη που αποστέλλονται στη Μέση Ανατολή με προηγμένες βόμβες κατάσβεσης καυσίμων, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Wall Street Journal την Παρασκευή.
Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου δώδεκα A-10 Warthog επανατοποθετήθηκαν για να επιτρέψουν στο επιθετικό αεροσκάφος να μεταφέρει έως και 16 από τις βόμβες GBU-39/B που καθοδηγούνται ακριβείας.
Φυσικά και οι Ιρανοί οξύνουν τα πράγματα αφού ο ιρανικός στρατός μόλις κατέσχεσε παράνομα ένα τάνκερ που κατευθυνόταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες…
Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ιρανικό ναυτικό δείχνουν την κατάσχεση ξένου σκάφους στον Κόλπο του Ομάν.

Το πετρελαιοφόρο Advantage Sweet, υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, καταλήφθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις μετά την αναχώρησή του από το Κουβέιτ καθοδόν προς το Χιούστον, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
«Το Advantage Sweet κατασχέθηκε από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατά τη διέλευση των διεθνών υδάτων στον Κόλπο του Ομάν», δήλωσε ο NAVCENT.
Σε αντίθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, το Ιράν δεν διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Αλλά οι Ιρανοί πλησιάζουν πολύ στο να μπορούν να παράγουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι διαθέτουν ήδη παλαιότερα πυρηνικά που τους έχουν παρασχεθεί από άλλους.
Εάν ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, το Ιράν θα πετάξει ό,τι έχει εναντίον του Ισραήλ και το Ισραήλ θα κάνει το ίδιο στο Ιράν.
Ας ελπίσουμε ότι μια τέτοια σύγκρουση μπορεί να αναβληθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο.

#4 Βόρεια Κορέα

Οι παραπάνω εντάσεις με την καταστροφική δυναμική των 3 κατακλυσμικών πολέμων θα ήταν αρκετές.
Όμως…, η κυβέρνηση Biden αποφάσισε επίσης να προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό τη Βόρεια Κορέα στέλνοντας «πυρηνικά οπλισμένα υποβρύχια» στη Νότια Κορέα…
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν πυρηνικά υποβρύχια στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες – ως κομμάτι μιας νέας συμφωνίας που θα σηματοδοτήσει τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να υπερασπιστεί τη Σεούλ έναντι των αυξανόμενων πυρηνικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Το σχέδιο ελλιμενισμού των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων στη Νότια Κορέα, κάτι που δεν έχει συμβεί από τη δεκαετία του 1980, είναι ο τίτλος μιας προσπάθειας να καταστήσουν την αποτροπή των ΗΠΑ κατά του καθεστώτος του Kim Jong-un «πιο ορατή», σύμφωνα με ανώτερα διοικητικά στελέχη.
Θα δει επίσης την υπόσχεση των ΗΠΑ να δώσουν στον σύμμαχό τους μεγαλύτερο ρόλο σε οποιαδήποτε απάντηση σε μια πιθανή πυρηνική επίθεση.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Biden και απλώς εξέδωσε μια πολύ οργισμένη δήλωση που περιέχει τις λέξεις «πυρηνικός πόλεμος»…
Η Βόρεια Κορέα θα εντείνει τη «στρατιωτική της αποτροπή» κατά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή, κατακρίνοντας τη συμφωνία κορυφής αυτής της εβδομάδας μεταξύ των δύο πλευρών για την ενίσχυση της εκτεταμένης αποτροπής των ΗΠΑ ως «προϊόν της ειδεχθής εχθρικής πολιτικής» κατά της Πιονγκγιάνγκ.
Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) δημοσίευσε ένα σχόλιο που επέκρινε την κρατική επίσκεψη του Προέδρου Yun Suk-yeol στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ως «το πιο εχθρικό, επιθετικό και προκλητικό ταξίδι και ένα επικίνδυνο για έναν πυρηνικό πόλεμο».
Τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα δοκίμασε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου που είναι ικανός να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εάν ο Kim θυμώσει αρκετά, θα μπορούσε να διατάξει τους στρατιωτικούς του να πυροβολήσουν πολλές πόλεις της δυτικής ακτής.
Φυσικά θα μπορούσαμε να πυροβολήσουμε τη Βόρεια Κορέα ως αντάλλαγμα, αλλά τίποτα δεν θα έφερνε ποτέ αυτές τις πόλεις πίσω.

Aλλαγή παιχνιδιού

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο από ποτέ.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden φαίνεται να πιστεύουν ότι κανένας από τους εχθρούς μας δεν είναι αρκετά τρελός για να χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρηνικά όπλα, και έτσι δεν φοβούνται να είναι εξαιρετικά επιθετικοί με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.
Τι θα συμβεί, όμως, αν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden κάνουν λάθος και ωθήσουν έναν από αυτούς πολύ μακριά;
Αυτό δεν είναι παιχνίδι.
Ένα πολύ κακό… λάθος μια αντίδραση «εν θερμώ» θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια θανάτους… και με τα οικονομικά δεδομένα του χρέους να πιέζουν αφόρητα τις ΗΠΑ, μεσούσης μίας νέας τραπεζικής κρίσης, το να τα παίξουν όλα για όλα για ένα νέο «ρίξιμο της παγκόσμιας τράπουλας» για να κρατήσουν τους «σκελετούς στα σεντούκια», είναι ένα μελανό ερωτηματικό.

loading...

Leave a Reply