Ρουμπινί για το χρέος στις ΗΠΑ: “Αν δεν κλείσουν συμφωνία, τότε η αγορά θα καταρρεύσει”

“Οι συνομιλίες είναι πιθανό να μην καταλήξουν σε συμφωνία”
Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποίησε ότι οι συνομιλίες για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ μπορεί να κρατήσουν πολύ ακόμη, την ώρα που η αποτυχία συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους ενδέχεται να χτυπήσει τις αγορές και να βλάψει την εμπιστοσύνη στο δολάριο μακροπρόθεσμα.

«Μπορεί να φτάσουν στην τελευταία στιγμή πριν υπάρξει συμφωνία», είπε στο Bloomberg TV, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ στην Ντόχα. «Ή είναι πιθανό να μην καταλήξουν σε συμφωνία. Αν δεν κλείσουν συμφωνία, τότε η αγορά θα καταρρεύσει».

Ο πρόεδρος της Roubini Macro Associates, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως «Dr Doom» για τις προβλέψεις του για οικονομική καταστροφή, είπε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις από την Ουκρανία έως το Ιράν και η επιδείνωση των δεσμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσαν να αποδειχθούν μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία φέτος.

Οι επενδυτές του Κόλπου, που είναι ήδη γεμάτοι με μετρητά από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους ιδιωτικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία, επειδή οι μετοχές έχουν υπερτιμηθεί, πρόσθεσε ο Ρουμπινί.

loading...

Leave a Reply