Πέθανε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας των «Οικολόγων Πράσινων» – Θρίλερ γύρω από το θάνατό του

Συνεργάτης του μιλά για «περίεργες συνθήκες» γύρω απο τον θάνατό του
Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, μέτοχος του καναλιού Kontra και επικεφαλής του κόμματος «Οικολόγοι Ελλάδας», έφυγε από τη ζωή στις 5 Μαΐου, όπως γίνεται τώρα γνωστό.

Ο Παπανικόλας ίδρυσε το κόμμα του 1988, ενώ μια χρονιά μετά, κατέβηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές. Επίσης, συμμετείχε από το 2015 στον συνασπισμό κομμάτων «Κίνημα Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Απελευθέρωσης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)», με τον οποίο κατέβηκε στις βουλευτικές εκλογές τις ίδιας χρονιάς.

Στα τηλεοπτικά δρώμενα, εμφανίστηκε ιδρύοντας το κανάλι «ΤηλεΦΩΣ», ενώ συνέχισε σαν μέτοχος (με μερίδιο 25%) στο Kontra Channel, όπου παρουσίαζε εκπομπές με οικολογικό χαρακτήρα.

Θρίλερ γύρω από τον θάνατό του

Ωστόσο από τη στιγμή της είδησης του θανάτου του, ήρθε στο φως ένα θρίλερ με δικαστικές προεκτάσεις. Αν και η κηδεία του είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 8 Μαΐου, με εντολή εισαγγελέα όλα «πάγωσαν», για να πραγματοποιηθεί στη σορό η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς και όλες οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Για τον θάνατο Παπανικόλα υπέβαλε μήνυση ο έμπιστος συνεργάτης του, Σπύρος Λαμπίρης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του εκλιπόντος δεν προέκυψε από κανένα γνωστό αίτιο και ότι ήταν καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Παπανικόλας ζούσε σε θεραπευτήριο του Ωρωπού, το οποίο του ανήκε, ωστόσο, λίγες ώρες πριν πεθάνει, μεταφέρθηκε αιφνιδίως από τους οικείους του σε άγνωστη τοποθεσία (πιθανότατα σε ιδιωτική κλινική).

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του εκλιπόντος υποστηρίζουν ότι υφίσταται προσωρινή διαταγή από δικαστήριο, που είχε ορίσει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο να λαμβάνει τις αποφάσεις για τη ζωή του Παπανικόλα.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο δικηγόρος της πλευράς Παπανικόλα, Στέλιος Σούρλας, ανέφερε ότι ο εκλιπών ποτέ δεν συναίνεσε να φύγει από το σπίτι του και ότι εμπιστευόταν μόνο τον συνεργάτη του και επιστήθιο φίλο, Σπυρίδωνα Λαμπίρη.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας είχε καρκίνο του παγκρέατος, αλλά δεν ήταν σε τελικό στάδιο.

Για τις συνθήκες του θανάτου, ο κ. Σούρλας είπε ότι «δεν τις γνωρίζουμε, αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του απεβίωσε. Αυτό κάνει τεράστια εντύπωση». Αναφέρθηκε ακόμη σε πρόσωπο που φρόντιζε τον Παπανικόλα, το οποίο, δύο μέρες πριν τον θάνατό του, είπε στον κ. Λαμπίρη ότι «όταν πεθάνει, δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία-νεκροτομή. Και μια βεβαίωση αρκεί». «Αυτό χρειάζεται διερεύνηση» τόνισε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού που κατείχε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας, είχε γίνει προσπάθεια από άτομο του κύκλου του να του πάρει τις μετοχές. Όπως ανέφερε ο Στέλιος Σούρλας, «εις γνώσεως της διευθύνσεως του Kontra και του ΕΣΡ έγινε προσπάθεια από συγγενικό του πρόσωπο να του πάρει τις μετοχές, πριν από ενάμιση χρόνο, όταν όμως ο Παπανικόλας αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν άλλο από αυτό που είχε υπογράφει και ξεγελάστηκε, αμέσως προχώρησε στις νόμιμες ενέργειες και υπέβαλε μήνυση για απόπειρα κακουργηματικής απάτης».

Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατό του.

Τι λέει ο δικηγόρος των αδερφών Παπανικόλα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των αδερφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, είπε κι εκείνος ότι ο μέτοχος του «Kontra» εμπιστευόταν μόνο τον εντολέα του, Σπύρο Λαμπίρη, αλλά αγαπούσε τα αδέρφια του, που τον φρόντιζαν. Το αν ο καρκίνος ήταν σε τελικό στάδιο, το κρίνουν οι γιατροί, πρόσθεσε ακόμη.

Η προσωρινή διαταγή, που όριζε συμπαραστάτη τον αδελφό του, ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις που προσκομιστήκαν στο δικαστήριο, αλλά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Παπανικόλα. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την όλη κατάσταση ή να πει ότι θέλει ή δεν θέλει, εξήγησε.

Σχολίασε ακόμη ότι «δεν είχε καμία διαμάχη με τα αδέρφια του» και επισήμανε ότι «ο Παπανικόλας είχε αφιερώσει τη ζωή του και την περιουσία στην οικολογία. Τα τελευταία χρόνια χρωστούσε σε εφορία, δήμους και τράπεζες, δεν ήταν αφερέγγυος. Έχω συστήσει στους συγγενείς του να προχωρήσουν σε αποποίηση της κληρονομιάς. Δεν τίθεται θέμα οικονομικού κινήτρου».

loading...

Leave a Reply