Ν.Τραμπ: «Έτσι θα τελείωνα τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες – Οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι και μας κοροϊδεύουν»

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι θα τελείωνε τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες και θα έβαζε την Ευρώπη να πληρώσει τα πολεμικά έξοδα.

«Αν ήμουν πρόεδρος θα είχα τελειώσει σε 24 ώρες τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Τραμπ στο CNN, ερωτηθείς αν θα συνέχιζε να δίνει χρήματα και όπλα στο Κίεβο, αν εκλεγεί και πάλι πρόεδρος το 2024.

Πώς θα το πετύχαινε; Φέρνοντας μαζί τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πρέπει να νικήσει η Ουκρανία; Ο Τραμπ δεν ήθελε να δεσμευτεί γι αυτό. Δεν σκέφτεται με όρους νίκης ή ήττας. Σκέφτεται μόνο πώς θα το κανονίσει για να σταματήσουν να σκοτώνονται οι άνθρωποι.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση κατά της Ευρώπης, λέγοντας: «Οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι είμαστε ένα σωρό ηλίθιοι. Θέλω η Ευρώπη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία, γιατί μας κοροϊδεύουν»!

Από το 2016 είχε να εμφανιστεί στο CNN ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας το αμερικανικό δίκτυο ότι είναι μια «μηχανή παραγωγής ψεμάτων». Το περασμένο φθινόπωρο είχε υποβάλει μάλιστα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του CNN. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει χρησιμοποιήσει τον όρο «μεγάλο ψέμα» χιλιάδες φορές σε σχέση με τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες.

Στην 70λεπτη συνέντευξή του, ο Τραμπ τόνισε ότι του έκλεψαν τη νίκη στις εκλογές του 2020. «Νομίζω ότι αν κοιτάξετε το αποτέλεσμα και αν δείτε τι συνέβη σε αυτές τις εκλογές, εκτός αν είστε πολύ ηλίθιος, τότε μπορείτε να δείτε τι έγινε», είπε ο Τραμπ.

«Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι επρόκειτο για νοθευμένες εκλογές», υποστήριξε. Η παρουσιάστρια του CNN, Κέιτλιν Κόλινς, διαφώνησε. «Δεν ήταν νοθευμένες εκλογές. Δεν ήταν κλεμμένες εκλογές. Δεν μπορείς να το λες συνέχεια όλο το βράδυ», είπε στον Τραμπ, με τον πρώην πρόεδρο να της απαντά πως «επιδιώκει πολιτική ατζέντα».

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό αν θα αποδεχόταν το όποιο επίσημο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024. «Αν πιστεύω ότι είναι έντιμες εκλογές, σίγουρα θα το έκανα», είπε όταν ρωτήθηκε αν δεσμεύεται ότι θα αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά με την επιδρομή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και αν αισθάνεται τύψεις, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα απονείμει χάρη σε όσους καταδικάστηκαν.

Σχετικά με τις αμβλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε και πάλι να πει εάν θα επιβάλει εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

loading...