Με προκλητικές παρανομίες… το γυρνάει ο Μητσοτάκης

 – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαίου μπορούν να εκλέξουν έως 156 έδρες

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαίου μπορούν να εκλέξουν έως 156 έδρες σχηματίζοντας κυβέρνηση με 123-122 βουλευτές η ΝΔ και 33-34 το ΠΑΣΟΚ.
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει ένα νικητή.
Την Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη.
Με μηχανορραφίες, με παρανομίες, με συνταγματικές εκτροπές, με φωτογραφικούς νόμους για να αποκλειστούν πολιτικά κόμματα…. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις 21 Μαίου μπορούν να εκλέξουν έως 156 έδρες σχηματίζοντας κυβέρνηση με 123-122 βουλευτές η ΝΔ και 33-34 το ΠΑΣΟΚ.

Οπότε μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.
Ωστόσο εάν ο Μητσοτάκης έχοντας διασφαλίσει ότι η Δεξιά ψήφος δεν θα εκφραστεί με τον οποιαδήποτε τρόπο, το Εθνικό κόμμα Έλληνες συνεχίσει να είναι αποκλεισμένο… θα πάει στις 2 Ιουλίου την Ελλάδα σε νέα εκλογική αναμέτρηση με στόχο να κερδίσει αυτοδυναμία και κλιμακωτό bonus 40 εδρών.
Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να πλησιάσει τις 158 έδρες η ΝΔ.

Το πολιτικό παιχνίδι το γυρνάει ο Μητσοτάκης και όχι λόγω αποτελεσματικότητας αλλά μαεστρίας στις πολιτικές παρανομίες και στην παραβίαση του Συντάγματος.
Ωστόσο έχουν καταφέρει όλα αυτές τις παράνομες πράξεις να τις συγκαλύψουν με τον μανδύα της Δημοκρατίας.
Προστατεύουμε την Δημοκρατία από την άνοδο του φασισμού είπαν στην κυβέρνηση αποκλείοντας το Εθνικό κόμμα Έλληνες.
Οι επίορκοι δικαστές του Αρείου Πάγου επικαλέστηκαν ένα γελοίο επιχείρημα ότι απεργάζονταν σχέδια κατάλυσης του πολιτεύματος.

Για τον Μητσοτάκη οι εκλογές θα είναι μια νίκη αλλά ο πολιτικός χρόνος θα γυρίσει αντίστροφα αφού στις επερχόμενες εκλογές δημοτικές – αυτοδιοικητικές του 2023 και στις ευρωεκλογές του 2024… η φθορά θα είναι μεγάλη.
Μπορεί να προχωρήσουν κάποιες παρεμβάσεις, ιδιωτικοποίηση τραπεζών που ωστόσο δεν αλλάζει τις ελληνικές τράπεζες και να προχωρήσουν επίσης και άλλες παρεμβάσεις σε δημόσια έργα αλλά η φθορά θα φανεί και στις δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.
Εκεί τα μαγειρέματα δεν θα περάσουν, στις ευρωεκλογές δεν μπορεί ο Άρειος Πάγος να επικαλεστεί την κατάλυση του πολιτεύματος και άλλα τέτοια φαιδρά.

Ο Μητσοτάκης θα είναι ο μεγάλος νικητής στις κάλπες… αλλά η αντίστροφη μέτρηση φθοράς θα έχει ξεκινήσει.
Στην πρώτη 4ετία διασώθηκε από τα 50 δισεκ. παροχές που έδωσε και στα μέσα ενημέρωσης που τα εξαγόρασε για να αποσιωπούν τα αρνητικά…

www.bankingnews.gr

loading...