Γιούβαλ Χαράρι: «Δεν ζούμε το τέλος της Ιστορίας αλλά… της ανθρώπινης Ιστορίας»

Τεχνητή Νοημοσύνη και Νανοτεχνολογία θα αντικαταστήσουν τον άνθρωπο και τις λειτουργίες του

O Γιούβαλ Χαράρι δεν είναι απλώς ένας «προφήτης» της Νέας Εποχής αλλά είναι ο σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και συνομιλητής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υποστηρικτής του περιβόητου «Great Reset» ξεκαθαρίζει πως δεν ζούμε το τέλος της Ιστορίας. Η Ιστορία θα συνεχίσει να γράφεται. Αυτό που ζούμε είναι το τέλος της ανθρώπινης Ιστορίας!

Με άλλα λόγια αυτό που λέει είναι ότι οι άνθρωποι θα αντικατασταθούν σε όλες τις δραστηριότητές τους και λειτουργίες τους από την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Νανοτεχνολογία.

«Θα έχουμε ιατρικά νανορομπότ, μικρά ρομπότ που θα είναι ηλεκτρονικά και θα είναι μεγέθους όσο τα κύτταρα του αίματος. Θα ολοκληρώνουν ουσιαστικά τη δουλειά του ανοσοποιητικού συστήματος.

Απευθείας διεπαφές εγκεφάλου και υπολογιστή που θα αντικαθιστούν τα οργανικά χέρια με βιονικά χέρια, προσθέτοντας στο σώμα ένα 2ο ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο δεν θα είναι οργανικό αλλά ένα ανόργανο ανοσοποιητικό σύστημα και θα αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά νανορομπότ μέσα στο σώμα σας.

(…)

Αυτό που συμβαίνει με την τεχνητή νοημοσύνη τις τελευταίες λίγες βδομάδες είναι εντελώς εκπληκτικό.

”Τέρμα τα ψέματα!. Αυτό είναι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας. Όχι το τέλος της ιστορίας…. Μόνο της ανθρώπινης ιστορίας!”

Πολύ επικίνδυνες ιδέες εξέφρασε προσφάτως σε μία από τις ομιλίες του, στο Μπουτάν λέγοντας πως η Τεχνητή Νοημοσύνη, σύντομα θα γράφει τα ιερά κείμενα των θρησκειών και την Αγία Γραφή!

Αυτό που προκάλεσε όμως ιδιαίτερη εντύπωση ήταν όταν είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ότι σκέφτεται την σχέση που ο ίδιος θα έχει με την ΑΙ ή με κάποιες νέες οντότητες που ίσως έρθουν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη!
«Δημιουργούμε τώρα νέες οντότητες σαν την τεχνητή νοημοσύνη. Η ΑΙ δεν αναπνέει. Όταν σκέφτομαι τη σχέση μου με την ΑΙ ή με νέες οντότητες που ίσως έρθουν να κυριαρχήσουν στον πλανήτη ένα από τα πράγματα που συλλογίζομαι είναι:

“Για στάσου, αυτή δεν είναι μία οντότητα που αναπνέει. Έτσι μετά από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια που ίσχυε η παράδοση της αναπνοής, εδώ υπάρχει κάτι που δεν αναπνέει. Ποιό είναι το αντίκτυπο ως προς το πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο;”
Τώρα η ΑΙ μπορεί να δημιουργήσει ιστορίες, μυθολογίες και θρησκείες. Νομίζω ότι σε μερικά χρόνια θα δούμε θρησκείες των οποίων οι Γραφές, τα ιερά κείμενα, θα είναι γραμμένα από τεχνητή νοημοσύνη»
O Χαράρι, ο βασικός σύμβουλος του Κλάους Σβάαμπ και ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύονται και χαίρονται να συνομιλούν μαζί του ο Κ.Μητσοτάκης και ο Κ.Πιερρακάκης, έχει προχωρήσει πολλές φορές σε προσβλητικές δηλώσεις για τον Ιησού Χριστό για τον οποίο επιχειρεί να «αποδείξει» ότι δεν είναι Υιός του Θεού και τον χαρακτήρισε μάλιστα «χίπι και σέξι μαραγκό»!

Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν γνωρίζουμε πολλά για τον Ιησού ως άτομο. Αλλά απ’ τα λίγα που ξέρουμε, για παράδειγμα απ’ τις ιστορίες που διατηρήθηκαν στην Καινή Διαθήκη, ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως είναι Θεός.

Ήταν ουσιαστικά αυτός ο κατά κάποιο τρόπο χίπης γκουρού σ’ αυτήν την μικρή επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο σέξι μαραγκός (εδώ θεωρεί πως είπε κάτι πολύ έξυπνο και γελάει), ο οποίος ήθελε να αναμορφώσει τον Ιουδαϊσμό και βασικά να πει στον κόσμο να είναι πιο ευγενικοί ο ένας προς τον άλλο.

Μετά τον θάνατό του, οι οπαδοί του εξύφαναν αυτές τις όλο και πιο σύνθετες ιστορίες για το ποιος πραγματικά ήταν μέχρι που τελικά κάποιοι απ’ αυτούς άρχισαν να ισχυρίζονται πως ήταν Θεός»

 

loading...