Προκαλούν οι Ουκρανοί, σχεδιάζουν εθνοκάθαρση, θα σκοτώσουν τους φιλορώσους

– Ρωσία: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί

Τα όσα διαδραματίζονται στο Ουκρανικό δεν έχουν προηγούμενο…αλλά οι προκλητικές δηλώσεις του Mikhail Podolyak που είναι σύμβουλος του Zelensky ξεπερνάει κάθε όριο κυνικότητας και επιβεβαιώνει όρι οι ρώσοι ορθώς διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Ο Mikhail Podolyak, «δήλωσε ανοιχτά ότι σήμερα η Ουκρανία έχει μια μοναδική ευκαιρία να «σκουπίσει» γρήγορα και ανώδυνα μεγάλο αριθμό φιλορωσικού πληθυσμού»
Οι εξτρεμιστικές δηλώσεις και τα εγκλήματα του καθεστώτος της Ουκρανίας επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνέχισης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Το υπουργείο επέστησε την προσοχή στο «την πιο πρόσφατη μερίδα εξτρεμιστικών δηλώσεων ορισμένων Ουκρανών αξιωματούχων», ειδικότερα του Mikhail Podolyakκ, συμβούλου του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, ο οποίος «ενώ συζητούσε την κατάσταση που αφορά την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ανοιχτά δήλωσε ότι σήμερα το καθεστώς του Κιέβου έχει μια μοναδική ευκαιρία να εξαγανίσει μεγάλο αριθμό φιλορώσων».
«Τέτοιες ρητορικές και εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνέχισης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έως ότου εκπληρωθούν πλήρως οι στόχοι αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας και η εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας»,
Ο προκλητικός Mikhail Podolyak «υποσχέθηκε επίσης να τιμωρήσει τους κατοίκους της Κριμαίας και του Donbass για την επιθυμία τους να ενσωματωθούν με την Ρωσία».

Απογοητευμένοι οι Ουκρανοί

Οι αρχές της Ουκρανίας είναι απογοητευμένες που οι χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για την κοινή αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία, δήλωσε ο προκλητικός υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να αυξάνουν την προμήθεια αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία, δήλωσε στο Κίεβο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Κατανοώ ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο θα θέσει τα ζητήματα της ένταξης της Ουκρανίας στην Συμμαχία και των εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία, αυτό θα είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της ατζέντας»
Ωστόσο η Ουκρανία πρώτα πρέπει να κερδίσει και μετά θα εξεταστεί η ένταξη της στον ΝΑΤΟ ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Η αποτροπή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ένας από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε ο Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, προσθέτοντας ότι μια τέτοια ένταξη «θα αποτελούσε σοβαρή, σημαντική απειλή για την ασφάλεια» της Ρωσίας.

Η Ουκρανία επικρίνει την ΕΕ

Η Ουκρανία επέκρινε την ΕΕ για την αποτυχία να εφαρμόσει το σχέδιο για την αγορά πυρομαχικών
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, αυτό είναι ένα τεστ για το εάν «η ΕΕ έχει στρατηγική αυτονομία στη λήψη νέων σημαντικών αποφάσεων στον τομέα της ασφάλειας».
«Η αποτυχία της ΕΕ να εφαρμόσει τη δική της απόφαση να αγοράσει από κοινού πυρομαχικά για την Ουκρανία είναι απογοητευτική.
Αυτή είναι μια δοκιμή για το εάν η ΕΕ έχει στρατηγική αυτονομία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ασφάλεια», τόνισε προκλητικά ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba.

To Politico, επικαλούμενo πηγές, ανέφερε ότι οι χώρες της ΕΕ διαφωνούν για το εάν οι συμβάσεις όπλων για την αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία θα συναφθούν μόνο με εταιρείες από την ΕΕ ή εάν θα είναι ανοιχτές σε κατασκευαστές από άλλες χώρες.
H Γαλλία τάσσεται υπέρ της σύναψης συμβάσεων με εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης Πολωνία και Γαλλία αλληλοκατηγορούνται επειδή περιπλέκουν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα.
Στις 20 Μαρτίου 2023, το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε σχέδιο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της κοινότητας, Josep Borrell, το οποίο προβλέπει τη διάθεση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης για την προμήθεια 1 εκατομμυρίου πυρομαχικών στην Ουκρανία εντός 12 μηνών και τον διπλασιασμό αυτού του ποσού μέσα σε 2 χρόνια χάρη σε κοινές παραγγελίες βλημάτων διαμετρήματος 155 mm από χώρες της Ε.Ε.

ΕΕ: Εκπαίδευση 16.000 Ουκρανών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη παράσχει εκπαίδευση σε 16.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς και έχει στείλει διάφορους τύπους πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ, έγραψε την Παρασκευή (21/4/2023) στο Twitter ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell.
«Στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, ενημέρωσα για τη στρατιωτική υποστήριξη της ΕΕ.
Πάνω από 16.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη εκπαιδευτεί.
Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ πυρομαχικών και πυραύλων έχουν ήδη παραδοθεί», δήλωσε ο Borrell, ο οποίος συμμετέχει σε συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στο Ramstein.
Επιπλέον, ο Borrell είπε ότι το έργο των χωρών μελών της ΕΕ «για τις κοινές προμήθειες είναι σε εξέλιξη», ελπίζοντας ότι θα διασφαλίσει πως «η Ουκρανία θα επικρατήσει».
Νωρίτερα, ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη διαφωνία μεταξύ Πολωνίας και Γαλλίας σχετικά με το πώς θα διατεθούν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης (EPF) τον Μάρτιο για την αγορά περισσότερων πυρομαχικών για την Ουκρανία.
Η Γαλλία επιμένει ότι οι συμβάσεις προμηθειών θα πρέπει να διανέμονται κυρίως μεταξύ των Ευρωπαίων στρατιωτικών παραγωγών, ενώ η Πολωνία απαιτεί να είναι ανοιχτές σε όλα τα κράτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Aμερικανοί συνεχίζουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Σύμφωνα με το The Hill, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη δαπανήσει 75,5 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην Ουκρανία από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023.
Αυτό περιλαμβάνει 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια, 45 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο «να διασφαλίσει τη γενική ασφάλεια της Ουκρανίας, να αποκαταστήσει την οικονομία της, την ενέργεια ασφάλεια και για να ξεπεραστεί η ανθρωπιστική κρίση» και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες.
Το 2022, οι δυτικές χώρες παρείχαν στην Ουκρανία στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων η οποία ωστόσο έφθασε στα 140 δισεκ. δολάρια.

Τις επόμενες εβδομάδες φτάνουν στη Γερμανία τα Abrams για να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί στρατιώτες

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, στη σύνοδό τους στην αμερικανική βάση του Ramstein, στη Γερμανία, εξέτασαν τα διάφορα συστήματα και τις προμήθειες που χρειάζονται οι Ουκρανοί για να ανακτήσουν περισσότερα εδάφη, εξήγησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Είμαι βέβαιος ότι (οι Ουκρανοί) θα είναι πλέον σε θέση να απελευθερώσουν ακόμη περισσότερα εδάφη», διαβεβαίωσε.
Έναν χρόνο μετά τη συγκρότησή της, αυτή η ομάδα των 50 χωρών που στηρίζει στρατιωτικά την Ουκρανία «έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετική κοινότητα δράσης» που επέτρεψε να επιτευχθεί «εντυπωσιακή πρόοδος» επί του πεδίου, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin.
«Όλοι μαζί, θα διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα διαθέτει όλα όσα χρειάζεται», είπε ο Austin, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθούν αμερικανικά άρματα Abrams στη Γερμανία, αρχικά για να εκπαιδευτούν οι Ουκρανοί στρατιώτες, πριν να αναπτυχθούν στο πεδίο της μάχης.
Η απόφαση των ΗΠΑ να εφοδιάσουν την Ουκρανία με 31 προηγμένα άρματα M1A2 Abrams «θα κάνει τη διαφορά» στον πόλεμο, όμως δεν είναι «μαγική λύση» σχολίασε ο στρατηγός Mark Milley, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. «Είμαι προκατειλημμένος, όμως πιστεύω ότι τα M1 είναι τα καλύτερα άρματα στον κόσμο (…) Πραγματικά πιστεύω ότι τα M1 θα κάνουν τη διαφορά», είπε ο Milley μετά τη σύνοδο στο Ramstein.
Τα Abrams θα φτάσουν στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ουκρανών σε αυτά. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι η εκπαίδευση, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ουκρανών στρατιωτών, θα διαρκέσει περίπου 10 εβδομάδες.
Όταν ρωτήθηκε για τα μαχητικά αεροσκάφη που ζητά το Κίεβο, ο Milley είπε ότι αυτό που χρειάζεται κυρίως η Ουκρανία είναι χερσαία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. «Οι Ρώσοι διστάζουν να έρθουν στην Ουκρανία λόγω της αποτελεσματικής χρήσης των ουκρανικών αντιαεροπορικών συστημάτων. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο αυτή τη στιγμή», υποστήριξε.

Βάση στην Πολωνία

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Boris Pistorius ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για να οργανωθεί στην Πολωνία μια βάση όπου θα επισκευάζονται τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard που αναπτύσσονται στην Ουκρανία. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στο πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτή η βάση, που θα κοστίζει περίπου 150-200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και θα μπορεί να λειτουργήσει από τα τέλη Μαΐου, είπε στους δημοσιογράφους ο Pistorius.
Ο Γερμανός υπουργός είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στα άρματα Leopard. Το Βερολίνο έχει υποσχεθεί να παραδώσει περίπου 80 τέτοια άρματα μέχρι τα μέσα του έτους.
Όταν ρωτήθηκε για την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ο Pistorius είπε ότι όλα τα μέλη βλέπουν την Ουκρανία σαν μελλοντικό μέλος όμως «κάθε πράγμα στην ώρα του».

Δεν πρόκειται να αντεπιτεθούν οι Ουκρανοί τις επόμενες δύο εβδομάδες

Οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να αντεπιτεθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες εκτιμούν Ρώσοι αξιωματούχοι, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στις κακές καιρικές συνθήκες.
«Μετά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Donetsk μπορώ να πω ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα εμποδίσουν τον εχθρό να ξεκινήσει πλήρους κλίμακας επιθετικές κινήσεις τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Επίσης, θεωρώ απίθανο μια επίθεση προς το Kupyansk και το Krasny Liman» εκτίμησε με ανάρτηση του στο Telegram ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Andrey Marochko.

Αδύνατη η αναγνώριση

Σύμφωνα με τον Marochko, «ο εχθρός δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πλήρη αναγνώριση εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης, τη στιγμή που μια μεγάλη ποσότητα βροχοπτώσεων θα μετατρέψει πολλές περιοχές σε αδιάβατους βάλτους, κάτι που θα καταστήσει αδύνατη την χρήση βαρέων τεθωρακισμένων σε λασπωμένους δρόμους».
«Οι θέσεις μας που έχουν ενισχυθεί σημαντικά με κάθε τρόπο το τελευταίο διάστημα, αναγκάζουν τον εχθρό σε περίπτωση που εξαπολύσει επίθεση, να χρησιμοποιήσει μεγάλους πόρους τους οποίους αυτή τη στιγμή διαθέτει για να εμποδίσει τις κινήσεις μας» ανέφερε ο Marochko.

Η Ρωσία αυξάνει την Penicillin

Η Roselectronics (τμήμα της Rostec) συνεχίζει να προμηθεύει τα στρατεύματα με τα συστήματα ηχοθερμικής αναγνώρισης πυροβολικού που την ονομάζουν Penicillin, τα οποία έχουν δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης.
«Ο κατασκευαστής της Penicillins είναι η Vector Research Institute
Ο χρόνος λήψης συντεταγμένων από έναν μόνο στόχο δεν υπερβαίνει τα 5 δευτερόλεπτα από το σύστημα Penicillin.
Έτσι, μέσα σε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της επίθεσης, ανιχνεύεται η εχθρική θέση και το ρωσικό πυροβολικό μπορεί να ανταποδώσει τα πυρά.

Το αυτοματοποιημένο συγκρότημα πυροβολικού και στρατιωτικής αναγνώρισης Penicillin, σε αντίθεση με τα περισσότερα παρόμοια συστήματα, εντοπίζει το εχθρικό πυροβολικό όχι με τη βοήθεια ραντάρ, αλλά χάρη σε μια νέα αρχή συνδυασμού θερμικής και ηχητικής αναγνώρισης, η οποία καθιστά αδύνατη την ηλεκτρονική παρεμβολή.
Το σύστημα συλλαμβάνει ακουστικά και θερμικά σήματα από πυροβολισμούς και εκρήξεις, δίνει τις ακριβείς συντεταγμένες της θέσης των όπλων και τα τοποθετεί σε ηλεκτρονικό χάρτη.
Η Penicillin μπορεί να ανιχνεύσει εχθρικό πυροβολικό, όλμους, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και θέσεις αντιαεροπορικών και τακτικών βλημάτων σε απόσταση έως και 38 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, ο ελάχιστος χρόνος για την ανάπτυξη του συγκροτήματος σε θέση μάχης είναι 20 λεπτά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξοργισμένοι από τις διαρροές ότι 14 μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται στην Ουκρανία

Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι Αμερικανοί νομοθέτες εξέφρασαν την οργή τους για τη δημοσίευση μυστικών εγγράφων σχετικά με την παρουσία του αμερικανικού στρατού στην Ουκρανία.
Με βάση τις διαρροές εγγράφων, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν 14 μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ουκρανία, αν και το Πεντάγωνο υποστηρίζει εδώ και πολλούς μήνες ότι μια μικρή ομάδα πεζοναυτών βρίσκεται στην πρεσβεία.
Ο Corey Mills (R-Fla.) δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος υφέρπουσας επέκτασης των καθηκόντων που εκτελούνται από τον αμερικανικό στρατό στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια, κάτι που είναι απογοητευτικό για όλους μας»
Ο αμερικανός βουλευτής Matt Goetz (Ρεπουμπλικάνος, Φλόριντα) ζήτησε από το Πεντάγωνο να αποκαλύψει πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ουκρανία.
Ο Matt Rosendale (R-Montana) τόνισε ότι όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν την επέκταση της επέμβασης που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση στην Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή της Kreminna στις 20 Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να βελτιώσουν τις τακτικές τους θέσεις στην περιοχή της Kreminna και διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στα νότια προάστια της Kreminna και κοντά στο Bilohorivka (11 χιλιόμετρα νότια της Kreminna).
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν μάχες κοντά στην Bilohorivka (12 χλμ νότια της Kreminna) και ότι οι ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας Akhmat επιχειρούν στο μέτωπο αυτό.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν την αναγνωριστική δραστηριότητα βορειοδυτικά του Svatove.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τρεις ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης κοντά στην Tymikva, στην περιοχή Kharkiv (32 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και στην Andriivka, στην περιφέρεια Luhansk

Συνεχίζεται η προέλαση στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιχειρήσεις επίθεσης στο Bakhmut.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 22 ρωσικές επιθέσεις στην κατεύθυνση Bakhmut – συγκεκριμένα στην πόλη Bakhmut και στην περιοχή Khromove (2 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Οι δυνάμεις Wagner αλλάζουν την κατεύθυνση της κύριας επίθεσης εναντίον του Bakhmut και εντείνουν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν προς τον αυτοκινητόδρομο 0506 που διασχίζει Khromove και Bakhmut.
Οι Wagner κατέλαβαν μέρος του 0506 – που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις ως επίγεια γραμμή επικοινωνίας (GLOC) προς το Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 20 Απριλίου έδειξαν τις ουκρανικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν ρωσικές θέσεις βορειοδυτικά του Khromove.
Πληρώματα αρμάτων μάχης με Wagner χτύπησαν θέσεις ουκρανικών δυνάμεων στο κέντρο του Bakhmut.

Προέλαση και στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή της πόλης Avdiivka στο Donetsk στις 20 Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka σε απόσταση 5 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Avdiivka στην Kamianka και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων δυτικά της Avdiivka στα Pervomaiske, Vodyane και Nevelske.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στη Marinka και συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Nevelske.
Μια ρωσική επίθεση στο Sieverne από την κατεύθυνση του Vodyane ανάγκασε τις ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρήσουν.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να αντεπιτεθούν στην περιοχή Krasnohorivka (περίπου 9 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka), όπου οι μάχες είναι σε εξέλιξη.

Νότιος άξονας – Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αμυντικές προετοιμασίες στη νότια Ουκρανία.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μεταφέρουν 400 στρατεύσιμους από την Izyumivka (14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Feodosia) σε αμυντικές θέσεις στη Volodymyrivka της Κριμαίας (18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Yevpatoria).
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα θερμοβαρικό πυροβολικό TOS-1A, κοντά στη Novodanylivka (36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Hulyaipole) στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia, το οποίο θα μπορούσε να υποδηλώνει την προτεραιότητα για την ενίσχυση των ρωσικών αμυντικών θέσεων κατά μήκος αυτής της γραμμής.
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν οριακά εδαφικά κέρδη στα νότια και νοτιοανατολικά της Hulyaipole, αλλά οι μάχες συνεχίζονται.
Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_202023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_202023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_April_202023.png

To ρωσικό σύστημα ηχοθερμικής αναγνώρισης πυροβολικού Penicillin
1bc623e225f340c7_1.jpg
www.bankingnews.gr

loading...